Opdateret: 15.8.2022

Sådan kan du få hjælp til at komme af med stress

Hver fjerde dansker er mere stresset end tidligere, og hos Gjensidige har der været en stigning på 31 % i antal sager med stress i forhold til 2021. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige samt skadetal for sundhedsforsikring.

Hovedpine, dårlig søvn og indre uro. Det er blot tre af symptomerne på stress, som alt for mange danskere desværre lever med.

En Gallup-undersøgelse viser nemlig, at hver fjerde dansker føler sig mere stresset end tidligere, og skadetal for sundhedsforsikring hos Gjensidige viser, at antallet af sager med stress er steget med 31 % fra første kvartal i 2021 til første kvartal i 2022.

”Mange der oplever stress, kan heldigvis få det bedre relativt hurtigt, hvis de får den rigtige støtte og hjælp, men det er vigtigt, at man tager det seriøst. Der hersker desværre stadig en fordom om, at psykisk sygdom kan afhjælpes ved, at man fx deltager i foreningslivet, men selv problemer med stress, skal man tage seriøst, præcis som hvis man har en fysisk lidelse,” siger Louise Brix, fagchef for Sundhed i Gjensidige.

Tal fra Bedre Psykiatri viser, at hver tredje dansker rammes af psykisk sygdom i løbet af livet, hvilket understreger hvor vigtigt det er, at det bliver taget seriøst.

”I løbet af årene har vi oplevet, at det er blevet mere normalt at være åben om, at man har brug for hjælp til behandling af psykiske lidelser, og det skal være med til at aftabuisere emnet endnu mere. Man skal ikke skamme sig over, at man har det dårligt, og det er vigtigt, at så mange som muligt ved, hvilken hjælp de kan få,” siger Louise Brix.

Flere stressforløb, men også flere alvorlige forløb

Hvis du ikke får taget stress i opløbet, er der risiko for, at det kan udvikle sig til angst og depression. Derfor er det vigtigt, at du får snakket med sin læge om det, hvis du begynder at mærke symptomer i hverdagen. Gjensidige har fx også set en stigning i antallet af kunder, der får hjælp for angst på 20 %, hvilket understreger, hvor vigtigt det er, at du ikke venter med at gå til lægen.

”Jeg kan kun opfordre dem, der oplever smerte i sindet at række ud efter hjælp, selvom det kan være svært. Og så skal vi alle blive bedre til at hjælpe hinanden med at søge hjælp, for det kan forhindre, at stress udvikler sig.” siger Louise Brix.

Stigningerne i antal sager med både stress og angst, kan der dog være mange forklaringer på.

”Mange danskere har været dybt påvirket af de meget store ændringer, vi har været underlagt de sidste to år, og når der så følger krig i Europa og økonomisk utryghed, så kan det være med til at øge stresspåvirkningen i mange. Det er også det, vi ser resultatet af blandt vores kunder, hvor efterspørgslen på stresshåndtering har været stødt stigende,” siger Louise Brix.

Sundhedsforsikringen kan hjælpe

Husk at med en sundhedsforsikring hos os, så kan du og dine medarbejdere få adgang til en forebyggende rådgivningslinje, som kan hjælpe med en bred palette af rådgivning indenfor trivsel- og livsstil. Medarbejderen kan f.eks. få hjælp til håndtering af stress eller andre problemer i privatlivet, før de vokser sig store og går ud over arbejdsindsatsen

 

 

Sundhedsforsikring tilpasset til din virksomhed

Vi har sammensat en sundhedspakke, som dækker de fleste private og offentlige virksomheders behov. Vi er klar til at hjælp jer med at tilpasse en løsning, der passer bedst til jeres virksomheds behov.

Gode råd til en sundere livsstil

Det er ikke alt man kan forsikre sig mod, men en sund livsstil for både sind og krop kan være en god investering til et længere og bedre liv uden sygdom.