Opdateret: 31 Aug 2022

Skal du på ferie i Danmark under pandemien?

Flere og flere er færdig-vaccinerede, og verden åbner langsomt og sikkert. Alligevel er mange danskere fortsat usikre på, om de skal rejse på ferie til udlandet, eller blive i Danmark. Uanset hvad du vælger, kan du have tillid til at du er godt dækket af din rejseforsikring fra Gjensidige.

Vælger du at holde ferie hjemme i Danmark, er du også godt dækket ind. Mange af rejseforsikringens dækninger omfatter nemlig også rejser i Danmark. Og hvis du har en afbestillingsforsikring, gælder den også rejser i Danmark.

Sådan dækker din rejseforsikring på ferier i Danmark

Med en rejseforsikring fra Gjensidige, er du også dækket på ferier i Danmark - og har du tilvalgt afbestillingsforsikring, er du endda også sikret inden afrejse til feriestedet. Forsikringen dækker fx hvis

  • der opstår et uheld på vejen, så du kommer for sent til færgen
  • du bliver syg. Så kan du nemlig have ret til kompensation for mistede feriedage
  • du må aflyse ferien og fx afbestille et lejet sommerhus inden ferien starter, fordi du er i karantæne*
  • den primære årsag til rejsen aflyses grundet covid-19 - fx et bryllup, en messe eller teaterforestilling. Obs! Kræver at afbestillingsforsikring er tilvalgt, da du købte rejsen.

Særlig udvidelse gør din rejseforsikring endnu bedre

Det er stadig særlige tider, vi lever i - og derfor har vi udvidet afbestillingsforsikringen, så den dækker lidt ekstra i forbindelse med covid-19 pandemien og ferier resten af 2022. 

Det betyder, at din rejseforsikring med afbestilling nu også dækker, hvis rejsens primære formål - fx en fodboldkamp, koncert, messe, bryllup eller lignende - bliver aflyst på grund af nye covid-19 restriktioner, eller hvis nye regler på destinationen gør, at rejsen ikke kan gennemføres.

Vil du vide mere? 

Vi har samlet en lang række spørgsmål og svar om, hvordan rejseforsikringen dækker i forbindelse med covid-19.

Relaterede artikler

Klar til ferie?

Få vores eksperters bedste råd med på vejen, og slip for ubehagelige overraskelser under og efter din ferie.

Skal du på ferie i udlandet under pandemien?

Så er du godt dækket ind! Vi har nemlig tilpasset vores rejseforsikring, så du er sikret på ferier i udlandet trods covid-19. Læs mere om, hvordan rejseforsikringen dækker i udlandet.