7 gode tips til når du flytter

Din bolig er fundet! Men du skal også lige installeres. Her får du vores 7 bedste tips til en smidig flytning.

Flyttekasse der bliver tapet sammen
  1. Sørg for at få mad, drikke og snacks. Flytning er krævende så husk for at få energien til at matche arbejdet med mad, drikke og snacks – til både dig selv og evt. hjælpere.
  2. Hav styr på løfteteknikken. Man løfter og sætter en masse indbo under flytningen, så tjek op på den optimale løfteteknik (‘man løfter med benene, ikke med ryggen’ og lign.), så du undgår rygsmerter.
  3. Hold øje med dit indbo under flytningen. Når du flytter, står dit indbo ofte kortvarigt på vejen eller gaden og forbipasserende kan let snuppe noget, hvis ikke nogen holder øje. Den slags simpelt tyveri erstattes oftest ikke.
  4. Husk navn på din nye postkasse. Mangler navnet på postkassen, har PostNord ikke pligt til at aflevere posten og du går glip af vigtig post (fx Sundhedskort, NemID-kort mv.)
  5. Rengøring efter fraflytning. Enhver der flytter til en ny bolig, forventer at der er rent, når man flytter ind. Husk at gøre rent i din gamle bolig efter flytningen, eller få evt. hjælp af et rengøringsfirma.
  6. Ansvarsforsikring dækker ikke hjælpere under flytning. Får du hjælp til flytningen af venner eller familie dækker deres ansvarsforsikring ikke, hvis de taber eller på anden vis kommer til at skade dit indbo. Så det er en god idé at sørge for at indboet er pakket forsvarligt – især skrøbelige effekter som glas, porcelæn osv. Har du en flytteforsikring, er det også godt at vide præcis hvem og hvad den dækker i tilfælde af skader under flytningen.
  7. Husk at du kan få gratis flytteforsikring med vores Boligpakke. Handler du bolig via EDC eller Home, eller er du kunde hos Sparekassen Kronjylland eller Sparekassen Middelfart, så kan du få gratis flytteforsikring via vores boligpakke. Se mere her.

Se også Flytteguiden på borger.dk her