Publiceret: 23 Mar 2022

5 tips til hvordan du bliver en endnu bedre nabo

Et godt naboskab handler om at have en god kommunikation, og skabe en høflig dialog med sine naboer. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du bliver en endnu bedre nabo.

1. Husk det lille ’hej’

Lidt har også ret, lyder et gammelt ordsprog, og det gælder i sandhed, når det kommer til godt naboskab. En undersøgelse fra Gallup viser nemlig, at næsten 90 % af danskerne mener, at en god nabo hilser, når I mødes. Så alene det, at du anerkender din nabos tilstedeværelse, når I ses, er helt fundamentalt, hvis du vil opbygge et godt naboskab.

2. Hold øje med din nabos hjem, når de ikke er hjemme

Undersøgelser fra politiet viser med tydelighed, at naboværn har en stærk præventiv virkning, når det kommer til at forhindre indbrud. Og næsten 80 % af os er helt enige i den observation. En rigtig god nabo hjælper os med at holde et vågent øje med hjemmet, når der ikke er nogen hjemme.

3. Sæt tid af til en lille sludder

Et ’hej’ i hverdagens travlhed er ofte nok til, at vores nærmeste naboer sætter pris på os, men skulle du støde ind i naboen, så brug 5-10 min. på at få en hyggelig lille snak. Det synes 52 % nemlig er rigtig vigtigt, hvis de skal betragte dig som en god nabo. Så selvom du måske ikke har overskuddet, så er nogle minutters sludder for en sladder en fin investering i det gode naboskab.

4. Glem ikke at aflevere det du har lånt tilbage

Vi låner gerne ud til vores naboer og låner gerne af dem. Alt fra værktøj til madvarer bliver det til, men vil du bevare det gode naboskab, er det vigtigt at du husker at aflevere det du låner retur, efter brug. Lidt over halvdelen af danskerne, 54 %, ser det som en essentiel del af det gode naboskab, at vi husker at levere det, vi har lånt tilbage til ejermanden.

5. Vær meddelsom, hvis der sker noget uventet

Oversvømmede kældre og uønskede gæster er noget, de fleste boligejere frygter. Derfor er tanken om, at vores naboer hurtigt giver os besked, hvis uheldet er ude, særdeles rar for over halvdelen af danskerne. Så hvis du vil være en rigtig god nabo, så sørg for at I har naboens mobilnumre, så I hurtigt kan kontakte dem, hvis en uventet situation opstår.

 

Kilde: Gallup for Gjensidige Forsikring

Det gode naboskab

Hver anden dansker ønsker sig mere og bedre naboskab på vejen eller i opgangen. Gør du også?