Publiceret: 23 Mar 2022

Under indflytningen går kunden direkte igennem gulvet

Det er de mest usandsynlige og fatale skader, der kan gemme sig i specielt huse af lidt ældre dato. Tip: Vær forsigtig med, hvor du sætter dine fødder.

Det er en kendt sag, at ældre huse kan gemme på grimme overraskelser. Fugtige krybekældre, manglende isolering, en lang række af mere eller mindre heldige ombygninger og reparationer gennem årene, der har fået de potentielle skader til at hobe sig op. Ja, listen er lang.

Én skade, der kan få nogle ret fatale følger, og som du derfor skal være ganske opmærksom på, er råd i gulvet. Faktisk er det 8% af boligejere med forsikring hos Gjensidige, der får problemer med skader på gulv eller gulvkonstruktion. Martin Persson, chef for ejerskifteskade hos Gjensidige, fortæller her om en noget skræmmende og særpræget oplevelse, en kunde havde i forbindelse med et huskøb:

»Vi har haft en skade, hvor kunden i forbindelse med interesse og køb havde været ude at se på et hus med en stor dagligstue, hvor der blandt andet stod en stor sofa. I stuen var der et heldækkende tæppe. Da kunden skal flytte ind, er alle møbler naturligvis fjernet, men tæppet ligger der fortsat. Under indflytningen går kunden direkte igennem gulvet på det sted, hvor sofaen før havde stået. Kunden kommer gående, træder på tæppet som normalt, men gulvet er helt råddent på det sted, hvor sofaen før stod.«

Vidste du, at næsten hver 2. husejer melder en skade det første år i deres nye bolig?

Sådan undgår du en grim overraskelse

For mange boligejere er gulvet aldrig et problem - så længe det holder. Men det kan være svært at vurdere, hvilken stand gulvet i et hus er i, og råd og svamp kan, som historien her viser, være nogle lumske størrelser, der undslipper selv den skarpeste sagkyndiges øjne under udarbejdelsen af tilstandsrapporten. Selvom problemer med gulvet og gulvkonstruktionen kun er den femte mest udbredte skade blandt husejere med forsikring hos Gjensidige, er det en skade, der kan være både farlig og dyr – også selvom du ikke decideret træder igennem gulvbrædderne.

Det kan være fatalt, hvis gulvkonstruktionen er angrebet af svamp eller råd. Det kan eksempelvis opstå, hvis der ikke er tilstrækkelig udluftning fra krybekælderen under gulvet – noget man skal være opmærksom på ved især ældre huse.

Hvis du vil undgå den slags ubehagelige overraskelser, er det altid en god idé at have en uvildig ekspert med ude og gennemgå boligen, når du skal købe hus – og husk altid at kigge under tæpperne! Derudover er det vigtigt, at du tegner en ejerskifteforsikring, så du er dækket, hvis problemer med gulvet ikke er opdaget i tilstandsrapporten.