Publiceret: 8 Mar 2022

Sådan sikrer du hjemmet ved lyn og torden

Hvert år forårsager lynnedslag store ødelæggelser på danske hjem, og skadesager for mange millioner kroner anmeldes til forsikringsselskaberne. Her er tømrerens tips til, hvad du bør gøre for at sikre hjemmet, når det lyner og tordner.

Årligt anmeldes der flere tusinde

lynskader til forsikringsselskaberne med omkostninger på mange millioner kroner. Skaderne varierer fra routere til under 1.000 kroner til bygninger, der blev ramt og gik i brand.

– Et moderne målerskab med tykke ledninger og lynbeskyttelse tåler ofte lidt belastning, før det bliver skadet, men det står værre til med mere fintfølende genstande som telefon, router, pc, varmepumpe og lignende, advarer Simon.

Selv om det kan virke håbløst at værne sig imod de enorme naturkræfter, er der alligevel en del du kan gøre for at reducere risikoen for at blive ramt.

Simons 4 tips til, hvordan du kan sikre hjemmet mod lyn og torden

  1. Træk stik ud af kontakterne. Husk også at spændingen kan gå via netværkskabler, eksempelvis til tv eller router.
  2. Installér en overspændingsafleder. En overspændingsafleder kan mindske skadevirkningerne, men hvis du har brug for ekstra beskyttelse af udsatte apparater, kan du montere specielle overspændingsafledere.
  3. Lyt til dit målerskab. Et målerskab advarer dig ved at koble sikringer ud, hvis der er problemer med nogle af dine elektriske apparater. Hvis sikringen fortsat går, når du har frakoblet alt udstyret, bør du få en elektriker til at kontrollere det.
  4. For husets yngste kan det være kedeligt, hvis både strøm og internet må frakobles. Hvis det er nødvendigt at være online, kan du investere i en powerbank og ekstra datatrafik til mobilen, så du kan surfe uafhængigt af elnettet.

Holder boligen dig vågen?

Hvad enten du er sælger eller køber, er en ejerskifteforsikring derfor den oplagte kur mod søvnløshed. Se hvorfor her.