Opdateret: 13 Dec 2021

Holder boligen dig vågen?

Søvnbesvær skyldes en række forskellige årsager, hvor boligbekymringer er én af dem - og det er der muligvis god grund til. For over 50% af husejere med ejerskifteforsikring hos os anmelder skader i forsikringsperioden. Hvad enten du er sælger eller køber, er en ejerskifteforsikring derfor den oplagte kur mod søvnløshed

Bekymrer du dig om din boligs tilstand? Grubler over skrækscenarier, hvor vandrørene springer, og I pludselig står med vand om anklerne, eller tagspærrene viser sig at være ramt af råd, eller fundamentet sætter sig, og det koster en million at få ordnet. En hel, ond million. Det er den slags, der gør det svært at falde i søvn. Men heldigvis er der råd at hente.

Det kan selvfølgelig godt være, at en ejerskifteforsikring ikke kan kurere dig fuldstændigt for dine problemer med at falde i søvn. Men den kan i hvert fald mildne én potentielt søvnhæmmende årsag: Bekymringen for, at dit hus gemmer skjulte skader, som slår bunden ud af din økonomi. Eller, hvis du er sælger, bekymringen for, at den bolig, du har solgt, har skjulte mangler, som du har et ansvar for at dække. Martin Persson, chef for ejerskifteskade i Gjensidige, forklarer:

»Ejerskifteforsikringen er en af de vigtigste forsikringer, man kan tegne. Grunden er, at man som huskøber laver en meget stor investering, som kan ”følge” én resten af livet. Ejerskifteforsikringen koster et rimelig stort engangsbeløb, men set over en årrække på 5 eller 10 år, så er det ikke et stort beløb, og det er i øvrigt ikke en stor del af summen for et hus.«

Kan blive en dyr fornøjelse uden forsikring

Er du derimod den dristige type, der satser på, at dit nye hus intet fejler, ja, så kan det blive en dyr fornøjelse ikke at tegne ejerskifteforsikring, fortæller Martin Persson:

»Dækningsmæssigt har jeg oplevet, at vi som forsikringsselskab har sørget for, at en kunde kommer helskindet igennem for eksempel en sætningsskade, der ellers ville have kostet en kunde 1 mio kr. Det er de færreste, der har 1 mio kr. i overskud. De fleste af os sætter os stramt i forhold til udgifter på et hus. For mig vil det simpelthen være en for stor risiko at købe et hus uden en ejerskifteforsikring.«

Hvis man som køber vælger ikke at tegne en ejerskifteforsikring og ikke tager imod sælgers tilbud om at dække halvdelen af udgiften, ja, så er der altså ingen dækning for eventuelle uforudsete skader. Det samme gælder, hvis du er sælger og ikke tilbyder køber at dække halvdelen af forsikringssummen for ejerskifteforsikringen. Så er du nemlig ikke dækket. Det kan blive dyrt. Så dyrt, at søvnløsheden nemt kommer snigende alene ved tanken om det. Tegner du ikke en ejerskifteforsikring er det altså lidt som at spille plat eller krone om din egen økonomiske fremtid. Mere end halvdelen tager forsikringen i brug, når først den er tegnet. Det kan sagtens være, huset intet fejler. Men det er mest sandsynligt, at det gør.

Vidste du, at næsten hver 2. husejer melder en skade det første år i deres nye bolig?

Gavekort, rabat og gratis forsikring med salgstjek

Få et gavekort på 500 kr. til sendentanke.dk, når du bestiller et salgstjek af din bolig hos EDC. Hvis du sætter din bolig til salg hos EDC, får du 5.000 kr. i rabat på salæret samt en gratis sælgeransvarsforsikring!