Opdateret: 3 Maj 2022

Kør efter forholdene: Så stor indflydelse har vejret på din kørsel

Når du sætter dig bag rattet, følger du selvfølgelig færdselsloven – men det er ikke altid nok. Se hvornår du skal være ekstra opmærksom i trafikken.

I Danmark må du som bekendt køre 80 km/t på almindelig landevej, men der kan hurtigt opstå situationer, hvor vejrforholdene betyder, at du skal køre langsommere.

Ligesom loven foreskriver, at du som bilejer skal købe en ansvarsforsikring, så skader på andres ejendom kan erstattes, så siger færdselsloven, at du skal køre efter forholdene.

Her skal du slippe speederen

Nogle vejrforhold er nemme at forberede sig på, og kører du for eksempel ud på frostglatte veje om vinteren, ved du, at bremselængden er øget – også selv om, du har klargjort bilen til vinter. På andre tidspunkter af året kan det dog være sværere at forberede sig.

Under alle omstændigheder, bør du altid sænke farten og øge afstanden til forankørende biler når:

  • Det pludseligt begynder at regne eller sne.
  • Det bliver sværere at se på grund af tåge (husk at tænde tågelygterne) eller lavthængende sol.
  • Du opdager, at vejen er i dårlig stand, eller at der for eksempel efter stormvejr ligger væltede træer tæt på vejbanen.

Sådan forbereder du dig på det ukendte

Det danske vejr har det med at være omskifteligt, og uanset hvordan vejret er, når du kører hjemmefra, er det en god idé at forberede sig lidt hjemmefra.

Både sommer og vinter er det en god idé at have solbriller med i bilen, ligesom det altid er en god idé at tjekke vejrudsigten, hvis du skal ud og køre langt.

Husk, at med en kaskoforsikring fra Gjensidige, har du altid mulighed for effektiv vejhjælp både i Danmark og udlandet.

Hver tiende fravælger vinterdæk

Om vinteren er vinterdæk afgørende for at undgå ulykker i trafikken. Alligevel vælger hver tiende danske bilist ikke at montere vinterdæk i vinterhalvåret, selvom det betyder dårligere trafiksikkerhed

6 ting du altid bør have i bilen

Det er godt at være forberedt, så du slipper for kedelige overraskelser på vejen. Se hvilke 6 ting, som altid er gode at have i bilen, så du kan køre afsted med ro i maven.