Publiceret: 25 Mar 2022

Ny i trafikken

Vi ved det godt. Det er drønkedeligt at få at vide at man skal køre bil, når man kører bil. Men det er faktisk rigtig vigtigt at være fokuseret på køreturen. Ifølge Rådet for Sikker Trafik skyldes en tredjedel af alle uheld netop uopmærksomhed. Vi har derfor samlet en række gode råd, så du er godt rustet til at komme ud på vejen for første gang og så du kommer fra A til B med ro i maven.

9 gode råd til dig som ny bilist

  1. Forbered dit barn. Bilskader med yngre førere sker oftest på grund af mangel på erfaring. Derfor er det en god ide at sørge for, dit barn er klædt ordentligt på, når dit barn låner bilen.
  2. Kør ofte. Sørg for at få rutine bag rattet. Kør så ofte, du kan komme til det.
  3. Kør forsigtigt. Sæt farten ned. Og lad være med at tage chancer.
  4. Læg mobilen langt væk. Kør bil, når du kører bil.
  5. Kør efter reglerne. Lad dig ikke presse af andre til fx at køre for stærkt.
  6. Husk sikkerhedssele. Også dem på bagsædet.
  7. Drop alkoholen. Ikke indtag alkohol, hvis du skal køre bil.
  8. Du har kun 2 klip. I de første tre år med kørekort, har du kun to klip. Efter de tre første år, får du tre klip i alt. Faktisk kan du få taget dit kørekort permanent, hvis forseelsen er alvorlig nok.
  9. Tænk dig om en ekstra gang.

Læs mere i vores aktuelle artikler

Sådan undgår du parkeringsskader

Se hvordan du beskytter dig bedst mod ærgerlige parkeringsskader. Bliver din bil ramt af en skade, mens du holder parkeret, er du langt fra alene

Bilforsikring med gode dækninger

Med vores bilforsikring kan du med ro i maven sætte dig bag rattet. Køb din bilforsikring online og spar 10%. Beregn din pris på få sekunder og køb her.