Opdateret: 3 Maj 2022

Sådan undgår du tyveri af din bil

Der er ikke noget værre end at komme ud til en bil, der ikke er der. Se hvordan du bedst muligt beskytter dig mod biltyveri og få gode råd til en billig forsikring, der hjælper dig, hvis du rammes.

For mange af os er bilen helt nødvendig for at få hverdagen til at hænge sammen, og derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at der er biltyve, som har svært ved at kende forskel på mit og dit.

Sådan er virkeligheden desværre – derfor er det en god ide, at du køber en bilforsikring, der giver dig mulighed for erstatning, når du udsættes for biltyveri. Samtidigt er der en række ting, du kan gøre for at beskytte dig mod biltyvenes lange fingre.

Sådan gør du livet svært for biltyven

Har du en nyere bil, vil den heldigvis ofte være leveret med forskellige former for tyverisikring som standardudstyr – for eksempel den elektroniske startspærre, der hvert år forhindrer mange biltyverier. Derudover findes der andet udstyr som gør det sværere at stjæle din bil. Overvej for eksempel:

  • Bilalarm – ofte fravælger tyvene biler, der skilter med alarm
  • Ratlås – en simpel, men effektiv tyverisikring

Tjekliste: Husk disse enkle råd til tyverisikring af bilen

Med vores individuelt tilpassede bilforsikring er du godt stillet, selv hvis en tyv skulle finde på at stjæle din bil. Men det bedste er selvfølgelig at slippe helt for tyveriet – og her er der en række simple råd, som kan hjælpe dig med beskyttelse mod biltyve:

  • Sluk og lås altid bilen, når du forlader den – også selv om du er hurtigt tilbage
  • Husk at lukke alle vinduer, soltag og lignende.
  • Overvej, hvor du parkerer – hvis det er muligt så vælg oplyste steder med mange mennesker.

Mange biler kommer hjem igen

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er de fleste biltyverier brugstyverier, hvor tyven stjæler bilen for at køre en tur. Mange tyve efterlader herefter bilen, hvorefter den bliver fundet igen – til gengæld er tyven ofte over alle bjerge.

Se, hvordan vores bilforsikring dækker dig ved tyveri eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til den bedste bilforsikring i forhold til tyveri.

Vedligeholdelse

Vi har samlet en række gode råd til hvordan du vedligeholder din bil, længest muligt.