Simple tips til at spare på strømmen

Det seneste år er prisen på strøm gået helt i vejret, men alligevel har knap halvdelen af danskerne ikke lavet nye tiltag i hjemmet for at spare på strømmen. Det viser en rundspørge, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Sparer du på strømmen?

Den seneste tid har ikke været sjov for danske forbrugere, når opgørelsen over strømforbruget i hjemmet er landet i indbakken. 

Prisen på strøm har nemlig taget en så voldsom himmelflugt, at den nu er blevet en alvorlig udfordring for økonomien i mange danske hjem. 

Men på trods af de stigende udgifter har hver anden dansker ikke gjort nogen ekstra indsats for at holde strømforbruget nede i hjemmet, også selvom det kan give store besparelser på el-regningen. Det viser en ny rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Her svarer 46 procent af de adspurgte, at de stigende priser på strøm ikke har fået dem til at ændre deres vaner for brug af strøm for at spare penge. 

Og det er et meget højt tal, lyder vurderingen fra Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige. Han peger nemlig på, at det kun kræver en meget lille indsats for at resultatet kan mærkes, når regningen skal betales. 

”Når priserne på strøm er historisk høje, kan man selv med få tiltag i hjemmet gøre en forskel. Det kan eksempelvis være at slukke lys, der ikke er behov for, at slukke apparater på stand-by og overveje, hvordan og hvornår, man bruger opvaske- og vaskemaskine,” siger Henrik Sagild.

Samtidig er det ikke kun tiltag, der er godt for pengepungen lige nu. Det kan det også blive på sigt, ligesom et reduceret strømforbrug også er en gevinst for miljøet. 

”Jeg både tror og håber, at prisen på strøm falder, men vi ved også, at der med en lille indsats kan ske en reduktion i forbruget på helt op til en femtedel hos mange danskere. Og det vil ikke kun komme den enkelte til gavn på sigt, men det vil samtidig være et initiativ, der med gode vaner kan hjælpe miljøet, ved at vi generelt bruger mindre strøm,” afslutter Henrik Sagild fra Gjensidige. 

Simple tips til at spare

  • Tjek pakninger og tætningslister i dine vinduer og døre, og hvis du ikke har det, så er det vigtigt at få det monteret. Det er et effektivt tiltag som forebygger tab af varme.
  • Når du lufter ud, så gør det hurtigt og effektivt. For et lille vindue der er åbent i længere tid, kan nedkøle gulv, vægge og møbler.
  • Nedjuster temperaturen. For bare én grad lavere kan minimere omkostningerne med flere procent.
  • Sluk lyset og luk døren når du forlader et rum, sænk temperaturen dog ikke for meget.
  • Sluk for vandet når du putter sæbe og shampoo på i brusebadet, og tænd det så igen når du skal skylle det af dig.  

 

 

Følg strømmen - tjek dit el

Hver tiende boligejer oplever skader på husets elinstallationer. Se hvorfor det er en god idé at følge strømmen og tjekke dit el.