Går du syg på arbejde?

Se hvor mange der går på arbejde, selvom de føler sig syge.

Selvom de sidste to år har været fulde af restriktioner om, at man skal blive hjemme, hvis man føler sig syg og sløj. Så har antallet af danskere, som går syge på arbejde næsten ikke ændret sig siden 2019. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Mange går stadig syge på arbejde 

Fire ud af seks svarede i 2019, at de var gået på arbejde med sygdom, og selv om man skulle tro, at to lange år med nedlukninger og restriktioner kunne ændre det, så er tallet stort set det samme i 2022.  

Og det er et problem, for især smitsomme sygdomme som eksempelvis influenza, får lov til at sprede sig i samfundet: 

”Jeg havde håbet, at vi havde lært, at man skal blive hjemme, når man er syg, men vores undersøgelse understreger desværre, at mange glemmer, at vi skal vise hensyn til hinanden, ved at blive hjemme med sygdom. For tiden har influenzaen blandt andet et godt tag i danskerne, og det er både en meget smitsom sygdom, men den kan også give alvorlige sygdomsforløb. Vi skal stadig passe på de sårbare, og når samfundet ser normalt ud igen, stiller det endnu større krav til, at vi tænker på fællesskabet,” lyder det fra Louise Brix, fagchef for Sundhed i Gjensidige. 

Unge arbejder ofte når de er syge

Undersøgelsen viser også, at det især er i aldersgruppen 18 til 29 år, at mange går på arbejde, selv om de føler sig syge. Her er det nemlig hver anden, der svarer, at de gør det, til sammenligning er det tal kun hver tredje for de 50 til 59-årige. 

”At det især er de unge, der tager på arbejde selv om de burde være blevet hjemme, kan være et udtryk for flere ting. Vi ved, at rigtig mange unge mennesker føler sig presset af præstationssamfundet, af forventningerne der stilles til dem og meget af det, de tror, de skal leve op til. Jeg er bange for, at det kan føre til, at mange tager afsted, selvom de egentlig ikke burde,” siger Louise Brix og kommer med en opfordring til ledere og virksomheder: 

”Når mange unge har svært ved at vurdere, hvornår de skal blive hjemme med sygdom, så stiller det også nogle krav til at ledere og virksomheder tager ansvar, og sørger for, at der er plads til, at medarbejderne kan melde sig syge, når de har behov for det. Især hvis det er medarbejdere, der i forvejen føler sig presset til at præstere,” afslutter Louise Brix. 

 

Fire øvelser til at forebygge rygsmerter

Få fysioterapeutens bedste øvelser til en bedre og stærkere ryg. Er du en af dem, som allerede oplever smerter i ryggen, så får du her vores træningseksperts bedste råd.