Favrskovs Ferieindianer vinder Risikostyringsprisen 2015

Favrskovs Ferieindianer ryddede bordet og vandt Risikostyringsprisen 2015, som netop er blevet uddelt på Gjensidige Forsikrings årskonference.

Favrskov Kommune får Risikostyringsprisen 2015 for projektet ”Ferieindianer”, der går ud på at reducere antallet af indbrud på kommunens institutioner og privat ejendom i ferieperioder gennem borgerinddragelse og samarbejde.

Ferieindianer-projektet opfordrer børnefamilier og kommunens øvrige borgere til at lege med i en skattejagt, der bringer dem ud til skolen i ferietiden.

Skaber liv omkring skolerne i ferien

”Ferieindianer skaber i sig selv liv omkring skolen i ferien, hvilket tyveknægtene ikke bryder sig om. Men lige så vigtigt skaber det opmærksomhed omkring simple og praktiske tiltag, der kan reducere tyveri-risikoen for både skoler, private hjem og andre”, siger Lars Kronborg, direktør for Storkunde, Offentlig & Mægler i Gjensidige Forsikring, som begrundelse for, hvorfor Risikostyringsprisen 2015 går til Favrskov Kommune.

Lige nu er 5. og 6. årgang på kommunens skoler i fuld gang med at lave 16 informative tekster om elementerne jord, vand, ild og luft, som del af Ferieindianer. Den 17. plakat indeholder en opgave, og når man svarer på den, deltager man i konkurrencen om at vinde iPhones og iPads.

Inspirer til at passe på hinandens ting

”Projektet er nytænkende og opnår fine resultater med lav ressource-indsats. Ferieindianer skaber samarbejde på tværs af kommunens afdelinger og med skoler, børnefamilier, øvrige borgere, politi, biblioteker og sågar lokale køreskoler. Resultatet er ikke bare færre indbrud. Projektet inspirerer til en følelse af, at vi alle er med til at passe på hinandens ting”, siger Lars Kronborg.

"Det er jo altid fantastisk at vinde en pris og på den måde få anerkendelse for det, man gør. Det glæder mig, at andre også kan se, at Ferieindianerne er et godt og anderledes tiltag, der forhåbentlig får en effekt. Som alle andre kommuner er vi trætte af indbrud og ødelagt inventar på eksempelvis vores skoler, så derfor leder vi hele tiden efter en indsats, der kan dæmme op for indbruddene I den forbindelse er det godt at have kreative og iderige medarbejdere, der lader sig inspirere og finder på nyt. Det er netop tilfældet med Ferieindianerne", siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune satte allerede i efterårsferien gang i den første kodejagt på skolerne, hvor mange elever og borgere deltog. Kodejagten har inspireret til Ferieindianer som nu får en kontant belønning med på vejen, idet Favrskov Kommune med Risikostyringsprisen modtager 25.000 kr. som støtte til projektet.

risiko2015

Fotograf: Lars Svankjær - tryk på billedet for at downloade det i høj opløsning.

Favrskov Kommune vinder Risikostyringsprisen 2015 for Ferieindianer.
På billedet får Christina Ingerslev Stensgaard, forsikringsadministrator i Favrskov Kommune overrakt Risikostyringsprisen af Lars Kronborg, direktør for Storkunde, Offentlig & Mægler i Gjensidige Forsikring (tv) og Casper Højsgaard Jensen, Key Account Manager i Gjensidige. Overrækkelsen foregik på Gjensidiges Årskonference