Hver tredje forælder mener, at trafikken er blevet farligere ved skolerne

Ni ud af ti mener, at skolepatruljerne er med til at gøre trafikken mere sikker ved skolerne. Men hver tredje oplever, at trafiksikkerheden ved skolerne har udviklet sig i en negativ retning. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

Hver morgen bliver danske trafikanter mødt af skolepatruljer ved omkring hver anden danske skole. 20.000 elever ifører sig gul vest, vifter med refleks-”slikkepinden” og sørger for, at skolens børn kan komme sikkert frem. Ni ud af ti forældre mener, at skolepatruljerne forbedrer trafiksikkerheden omkring skoler. Desværre mener hver tredje, at trafikken ved skolerne har udviklet sig til at blive mindre sikker i løbet af de seneste par år. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

I disse dage har politiet ekstra fokus på trafiksikkerheden ved skolerne. Det er også mere end hver tredje forælder, der vurderer, at der er brug for yderligere tiltag for at gøre trafikken mere sikker for børnene.

”Det er godt, at vi har skolepatruljerne, og det glæder mig at erfare, at de fleste forældre stadig mener, at de bidrager positivt til trafiksikkerheden. Men når så mange også giver udtryk for, at trafikken omkring skolerne er blevet mindre sikker, så er det ekstra vigtigt, at alle der bevæger sig i trafikken, bliver endnu bedre til at vise det nødvendige hensyn. Når der er mange nye børn i trafikken, kan farlige situationer hurtigt opstå. Derfor handler det ikke kun om, at vi overholder fartgrænserne ved skolerne. Det er mindst lige så vigtigt, at vi er tålmodige og viser hensyn,” siger Kim Rud-Petersen.

Høj tilfredshed med skolepatruljerne
Selvom mange mener, at trafikken er blevet mindre sikker, så er der generelt stor opbakning til og tilfredshed med skolepatruljerne. 80 % mener, at deres synlighed ved skolerne er god, og 88 % svarer, at trafikken omkring skolen bliver mere sikker pga. skolepatruljerne.

”Skolepatruljerne fortjener kæmpe ros, når de hver morgen er med til at sikre, at børn over hele landet kan komme sikkert i skole. Det gør mig rigtig glad, at vi i Danmark har en ordning som skolepatruljerne, for det er ikke kun de børn, der står med refleks-"slikkepinden" hver morgen, der lærer af det. Det kan også gøre et positivt indtryk på de børn, der ser hvordan skolepatruljerne gør en forskel i trafikken,” siger Kim Rud-Petersen, og kommer med en opfordring:

”Tidligere har man kunne læse, at enkelte bilister kan finde på at chikanere skolepatruljerne ved eksempelvis at dytte eller råbe grimme ting efter dem. Det må bare stoppe. Skolepatruljernes indsats er uden tvivl medvirkende til at øge trafiksikkerhed ved vores skoler. Faktisk står det specifikt i Færdselsloven, at trafikanter skal vise særligt hensyn til skolepatruljerne.”