Mere end hver anden oplader mobilen om natten

57 % af danskerne sætter stadig mobilen til opladning, når de går i seng. Det er altså mere end hver anden, som ikke vil kunne reagere, hvis der skulle opstå brand i opladeren. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

På trods af at Sikkerhedsstyrelsen fraråder at lade mobilen sidde til opladning om natten, er det stadig mere end hver anden, der lader telefonen op, mens de sover. Det viser en ny undersøgelse lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring af TNS Gallup.

Det kan være farligt, da både telefon og oplader kan blive meget varme under opladning. I værste fald kan det resultere i brand, som man risikerer ikke at opdage, når man først er faldet i søvn.

”En brand i hjemmet kan ofte undgås, hvis der bliver reageret hurtigt nok. Vi oplever desværre, at brande opstår ved, at eksempelvis varme opladere og telefoner ligger i sofaen eller sengen, og dermed antænder sig selv og andet brandbart materiale. Ligger man og sover, er der risiko for, at man ikke opdager det. Og det kan blive fatalt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Kun 18 % har ændret vaner
Blot en ud af fem har ændret måden og tidspunktet, de oplader deres telefon på, efter at have hørt om brande, som er opstået i mobilopladere. Mange lever en travl hverdag og bruger i stigende grad telefonerne til stadig flere og flere ting. Derfor kan det selvfølgelig være fristende bare at sætte opladeren i stikket, når man lægger sig til at sove.

Selvfølgelig er det irriterende, hvis telefonen løber tør for strøm allerede om formiddagen, fordi den ikke blev opladt, inden man tog hjemmefra, medgiver Kim Rud-Petersen. Han slår dog samtidig fast:

”De mange historier, der har været fremme omkring brande i mobilopladere, viser, at det er en rigtig dårlig idé at oplade telefonen om natten.” 

Udover at det frarådes at oplade telefonen om natten, er der her et par gode råd til at undgå brand, når man skal oplade elektroniske apparater:

  • Sørg for at oplade, når du kan holde øje med opladeren
  • Tjek at stik og ledning ikke har synlige skader
  • Brug originale opladere
  • Undgå at lægge opladeren på et brandfarligt underlag, fx i sofaen eller sengen
  • Dæk ikke opladeren eller enheden der opledes til, da den kan blive overophedet