Bilbrande kan koste bilejere dyrt

Færre end hver anden danske bilejer ved, hvordan deres bilforsikring dækker. Det kan få store konsekvenser, hvis de rammes af eksempelvis en bilbrand. Det viser en undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

København har været hårdt ramt af bilbrande den seneste tid. Desværre ved de færreste bilejere, hvilke bilforsikringer de har, og hvordan de dækker. Og det kan få konsekvenser for, hvordan man er dækket, hvis ens bil bliver offer for hærværk eller brand. Faktisk er det blot 39 %, der mener at have styr på deres bilforsikring. Det viser en undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Hvis ens bil bliver udsat for et brandforsøg, er det kaskoforsikringen eller en branddækning, der dækker skader og eventuelt en ny bil. Har man blot den lovpligtige ansvarsdækning, er bilen ikke dækket.

”Vi har set en del bilbrande over hele landet i løbet af de seneste par måneder. Desværre kan det medføre en slem overraskelse for mange, hvis de ikke ved, hvordan deres forsikring dækker, når andre laver skade på deres bil. Hvis man er i tvivl om, hvordan ens bilforsikring dækker, vil jeg klart anbefale, at man ringer til sit forsikringsselskab for at sikre, at man har den dækning, som man forventer,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Hos Gjensidige har man set en stigning i antallet af bilbrande i løbet af de seneste par måneder. Og desværre har flere af de berørte henvendt sig forgæves, da de ikke har haft kaskoforsikring til deres nedbrændte bil.

Forvirring om kasko og ansvar
Ifølge de danske bilejere har 88 % af dem en kaskoforsikring og 69 % en ansvarsforsikring. Men de tal tegner et billede af, at ikke alle danskerne har helt styr på, hvad kasko-og ansvarsforsikring dækker over. Ansvarsforsikringen er nemlig lovpligtig, og dermed burde tallet være 100 % og ikke 69 %. Kaskoforsikringen er til gengæld valgfri. Dermed burde flere have ansvarsdækning end kaskodækning:

”Tallene vidner om, at rigtig mange er forvirrede over deres bilforsikring. Konsekvensen er, at mange risikerer, at de ikke har den forsikring, som de egentlig forventer. Hvis man har en kaskoforsikring, så dækker den, hvis bilen bliver sat i brand. Uden kaskoforsikringen, er man ikke dækket. Og så må man selv betale for udbedring af skader eller en ny bil og ellers håbe, at gerningsmanden findes, så man kan kræve erstatning,” siger Kim Rud-Petersen.