Danskerne er ikke forsikret mod solouheld

Solouheld udgør cirka hver femte autoskade hos Gjensidige Forsikring. Men kun hver ottende har forsikringen, der dækker skader på føreren ved solouheld. Det viser en ny undersøgelse fortaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring.

Når der kun er et køretøj involveret i et trafikuheld bliver det kaldt et solouheld. Det kan være, at bilen havner i grøften på grund af glat vej, et dådyr eller noget helt tredje, som ikke skyldes en anden trafikant. Desværre ved færre end hver tiende, at solouheld kun er dækket af en førerpladsforsikring. Og kun hver ottende dansker angiver at have netop den forsikring. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

”Det er et stort problem, at så mange ikke ved, hvad deres bilforsikring dækker. Det betyder nemlig, at alt for mange risikerer at køre rundt uden den dækning, de regner med at have,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, og uddyber hvorfor, det er vigtigt at have den rette forsikring:

”Vi ser desværre en del solouheld, hvor der ikke er nogen modpart. Normalt i uheld mellem to eller flere biler, dækker den lovpligtige ansvarsforsikring for modparten. Men er man ude for et solouheld, skal man altså have en forsikring til føreren af bilen, ligesom man skal have en kaskoforsikring til at dække skader på ens egen bil”.

Der er forskel på ulykkesforsikring og førerpladsdækning
Kommer man, som fører af bilen, til skade i en soloulykke, kan både ulykkesforsikring og førerpladsdækningen blive relevante. Men der er forskel på de to dækninger. I undersøgelsen svarer 44 %, at ulykkesforsikringen dækker solouheld. Det gør den, men kun hvis man har fået varige mén og i nogle tilfælde behandlingsudgifter: 

”Førerpladsdækningen adskiller sig fra ulykkesforsikringen ved også at dække helbredelsesomkostninger, tabt arbejdsfortjeneste, nedsat erhvervsevne samt svie og smerte i sygemeldingsperioden. Hvis ulykken giver varige personskader, kan man også få godtgørelse for det. Og det kan være en kæmpe hjælp og støtte efter en bilulykke,” siger Kim Rud-Petersen.  

Hvis man har passagerer i bilen, er de dækket af bilens lovpligtige ansvarsforsikring. 

Er du i tvivl om forhold omkring din bilforsikring, og hvornår du er sikret udbetaling, kan du læse mere om voresbilforsikring her