Danskerne træner forkert og får skader

Knap hver tredje dansker har fået en træningsskade i løbet af de seneste tre år, og hver anden ved ikke, om de træner korrekt i forhold til at undgå skader. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Træning og motion er blevet en naturlig del af mange danskeres hverdag. Men meget tyder på, at alt for få sætter sig ordentligt ind i, hvordan man undgår skader. Kun hver anden ved nemlig, om de træner rigtigt eller ej. Og inden for de seneste tre år har knap hver tredje dansker fået en træningsskade, som betød, at motionen blev sat på pause. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet forGjensidige Forsikring.

Koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, Kim Rud-Petersen, er glad for tendensen til, at så mange træner. Men han er også bekymret over omfanget af skader i forbindelse med træning:

”Træning bør være sjovt og sundt. Desværre ender mange med en dårlig oplevelse, fordi de får skader. Det kan i mange tilfælde undgås, hvis man har det rigtige udstyr og bruger den rette teknik. Derfor er det bekymrende, at så stor en gruppe ikke ved, om de træner korrekt,” siger han.

Hvis skaden sker
Hvis man er så uheldig at komme til skade, når man dyrker sport, skal man søge professionel hjælp hos læge eller hospital. Udover hjælp til smerter og behandling, får man nemlig også dokumenteret skaden. Og det er vigtigt, hvis den skal meldes til forsikringsselskabet.

”Årsagen til skaden har betydning for, om man bliver dækket eller ej. For at være dækket skal skaden være sket pludseligt, og det skal kunne dokumenteres via lægen. Skader, som konsekvens af nedslidning eller overbelastning, bliver derimod ikke dækket. Og det er blandt andet de skader, man risikerer at få, når man i længere tid træner med forkert teknik,” siger Kim Rud-Petersen.

I Gjensidige og Gouda Rejseforsikring tegner der sig et billede af de mest hyppige skader. De kommer fra fodbold, håndbold og skituren. Og lidt overraskende kommer der også en del skader i forbindelse med at trampolinen bliver taget i brug.

Særregler for professionel- og farlig sport
Dyrker man sport på professionelt plan, eller kan sporten betragtes som farlig, eksempelvis faldskærmsudspring, dykning, kamp- eller motorsport, skal man være særligt opmærksom på sin forsikring. Definitioner og dækning varierer fra selskab til selskab, og det kan være nødvendigt med en tilvalgsforsikring. Derfor skal man kontakte sit forsikringsselskab for at være sikker på at være dækket. Det gælder både, hvis man er hjemme eller ude at rejse.