Gør bilen klar til årstiden

Vejrforhold, nedbør og temperatur har alt sammen stor indflydelse på din bil, og derfor skal du være opmærksom, når årstiderne skifter. Vi har samlet vores bedste tips til klargøring af bilen til vinter, sommer, for- og efterår.

Som bilejer ønsker du selvfølgelig at passe så godt på din bil som muligt.

Det gør du blandt andet ved at køre sikkert ved at ved vedligeholde bilen løbende og ikke mindst ved at være opmærksom på forholdene i trafikken, der som bekendt ændrer sig meget gennem året.

Forskellige årstider stiller forskellige krav til bilen

De forskellige årstider stiller forskellige krav til både dine dæk, din sprinklervæske og din generelle vedligeholdelse af bilen.

Derudover skal du forberede dig forskelligt på nødsituationer alt efter om der er 30 grader og høj solskin eller minusgrader og snestorm.

Find tjeklister tilpasset vejrudsigten

Hos Gjensidige bestræber vi os på at tilbyde de bedste bilforsikringer til den bedste pris, så du slipper for økonomiske bekymringer, når uheldet er ude.

Men vi er selvfølgelig også interesseret i at hjælpe dig bedst muligt med at undgå skader og andre problemer – derfor har vi her på siderne samlet vores bedste tips til klargøring af bilen til de enkelte årstider.

  • Klargøring af bil til forår
  • Klargøring af bil til sommer
  • Klargøring af bil til efterår
  • Klargøring af bil til vinter

Dette skal du altid have i bilen

Det er altid en god idé at tjekke bilen, inden du skal ud på en længere køretur. Gør det for eksempel til en rutine at tjekke oliestanden, dækmønster – dybden skal være 1,6 mm – og dæktrykket en gang om måneden.  Husk også reservehjulet.

Derudover er der nogle ting, som det altid er en god idé, at have i bilen, hvis du bliver ramt af nedbrud eller bliver involveret i en ulykke:

  • Advarselstrekanter (dette er lovpligtigt).
  • Refleksvest 
  • Brandslukker
  • Førstehjælpskasse 
  • Startkabler
  • Ekstra sprinklervæske

Ydermere kan det være en god idé at medbringe en telefon-oplader til brug i bilen, eller et nødbatteri, så du altid kan komme i kontakt med omverdenen. Desuden bør du – alt efter årstiden – overveje at medbringe for blandt andet ekstra vand, varme tæpper og lignende.

Selv de mest velforberedte bilister risikerer dog at komme ud for uheld. Derfor er det altid et godt råd at købe en god forsikring, der passer til dine behov. Få enkelt overblik over dine behov for bilforsikring her.

Relateret indhold

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vi er klar til at ringe til dig mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Er du kunde hos os?

Vent venligst...

Ring mig op

Tak for din henvendelse, vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vores telefontid er mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Hvis du kontakter os udenfor telefontid, ringer vi til dig næste hverdag.