Kør efter forholdene: Så stor indflydelse har vejret på din kørsel

Når du sætter dig bag rattet, følger du selvfølgelig færdselsloven – men det er ikke altid nok at følge reglerne. Se hvornår du skal være ekstra opmærksom på trafikken.

I Danmark må du som bekendt køre 80 km/t på almindelig landevej, men der kan hurtigt opstå situationer, hvor forholdene på vejen betyder, at du skal køre langsommere.

Ligesom loven foreskriver, at du som bilejer skal købe en ansvarsforsikring , så skader på andres ejendom kan erstattes, så siger færdselsloven nemlig, at du skal køre efter forholdene.

Her skal du slippe speederen

Nogle vejrforhold er det nemt at forberede sig på, og kører du for eksempel ud på frostglatte veje om vinteren, ved du, at bremselængden er øget – også selv om, du har klargjort bilen til vinter. På andre tidspunkter af året kan det dog være sværere at forberede sig.

Under alle omstændigheder, bør du altid sænke farten og øge afstanden til forankørende biler når:

  • Det pludseligt begynder at regne eller sne
  • Det bliver sværere at se på grund af tåge (husk at tænde tågelygterne) eller lavthængende sol
  • Du opdager, at vejen er i dårlig stand, eller at der for eksempel efter stormvejr ligger væltede træer tæt på vejbanen

Sådan forbereder du dig på det ukendte

Det danske vejr har det som bekendt med at være omskifteligt, og uanset hvordan vejret er, når du kører hjemmefra er det en god idé at forberede sig lidt hjemmefra.

Både sommer og vinter er det en god idé at have solbriller med i bilen, ligesom det altid er en god idé at tjekke vejrudsigten, hvis du skal ud og køre langt.

Endelig skal du altid sørge for at din bil er klargjort til årstiden - det har vi samlet gode råd til, som du kan se her .

Husk også, at med en kaskoforsikring fra Gjensidige, har du altid mulighed for effektiv vejhjælp både i Danmark og Udlandet.

Relateret indhold

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vi er klar til at ringe til dig mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Er du kunde hos os?

Vent venligst...

Ring mig op

Tak for din henvendelse, vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vores telefontid er mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Hvis du kontakter os udenfor telefontid, ringer vi til dig næste hverdag.