Hus - Sådan sikrer du din bolig mod indbrud om sommeren_large

Sådan sikrer du din bolig mod indbrud om sommeren

Offentliggjort: 9.5.2018  |  Sidst opdateret: 22.8.2019

Gjensidige får dagligt skadesanmeldelser efter indbrud og tyveri i private boliger. Tømrer og rådgiver i Gjensidige Simon Olsen har tips til, hvordan du kan reducere risikoen for ubudne gæster.

Tømrer_og_rådgiver_Simon_Olsen
Tømrer og rådgiver i Gjensidige, Simon Olsen. Foto: Sverre Christian Jarild

Årligt beløber skadesanmeldelserne til mange millioner kroner. En anden og måske endnu vigtigere konsekvens af indbruddene er, at folk ikke længere føler sig trygge i deres eget hjem.

– Tyvene bliver stadig mere kreative i deres metoder, og det er blevet vanskeligere at sikre sig helt imod indbrud, siger Simon.

Han fortæller, at der er langt flere indbrud i huse end i lejligheder – formentlig fordi tyvene ønsker at komme ind og ud så hurtigt som muligt – uden for mange forhindringer.

– Almindelige metoder er indbrud midt på dagen, mens husejerne er i haven eller ikke lige er i nærheden af hoveddøren. Her stjæles som regel ting som punge, nøgler og tasker. En anden metode som for nylig blev afsløret, er såkaldt ”underboring”, hvor tyvene borer sig ind i vindueskarmen og vipper låsehåndtagene op med et hjemmelavet værktøj af stål, siger tømreren.

Han råder alle til at tage billeder af værdifulde genstande i hjemmet, da det vil lette arbejdet med at få erstatning fra forsikringsselskabet ved et eventuelt indbrud.

LÆS OGSÅ: Byder du indbrudstyven velkommen?

Her er Simons seks råd til en indbrudsfri sommer:

  1. Anskaf en alarm med udrykningstjeneste og brug den. Det kan også give andre fordele i forhold til forsikringen.
  2. Undgå at have vinduer på klem, med mindre du er vågen og til stede.
  3. Undersøg om der sidder en træklods imellem dørkarmen og skinnesystemet på højde med låsen, da det gør det sværere at bryde døren op.
  4. Lås døre og luk vinduer som du ikke umiddelbart er tæt på.
  5. For at sikre dig imod underborings-tyve kan du montere en sikkerhedslås på udsatte vinduer.
  6. Brug kun døre, vinduer og låse af god kvalitet.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du indbrud i bilen i ferien