Navigation, søg og log ind

b8dde1

De bedste tips til at få motion ind i familielivet

Vi har alle intentioner om at komme ud og løbe eller tage ned i fitnesscentret. Men nogen gange er sofaen bare lidt mere tillokkende - især efter en lang og hård dag på arbejdet eller i skolen.  Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Slet ikke hvis du er lidt kreativ.

Faktisk findes der mange gode og sjove alternativer til motionscentret, som du kan lave derhjemme eller tæt på hjemmet, og vigtigst af alt: sammen med dine børn.
Vi har samlet nogle af de bedste former for aktivitetsideer og giver dig her en guide til at komme op af sofaen sammen med dine børn.

Aktivitetsapps

Børnene kender dem sikkert bedre end dig — og kan navigere meget bedre i dem. Men ikke desto mindre er apps et rigtig godt værktøj til at blive mere aktiv—hvis du vel og mærke vælger de rigtige.

ReimaGO

Børnetøjsproducenten Reima har udviklet et spil, der egentlig går ud på at tracke, hvor meget dit barn bevæger sig om dagen. Dette sker ved hjælp af en sensor, som måler aktivitet. Denne sættes på barnet tøj og måler herefter barnet aktivitetsniveau. Ved at downloade en gratis ReimaGO-app kan du herefter se alle data på mobilen eller tablet. OG når barnet så har gået eller bevæget sig længe nok, får det belønning i form af spil via Appen på enten Iphone eller Tablet. Appen skal derfor bruges til at motivere barnet til gåture og anden aktivitet ved hjælp af de ekstra spil og overraskelser, som dette udløser. Prøv eventuelt at lave konkurrencer om, hvem der bevæger sig mest i familien, og hyg jer bagefter sammen med de sjove spil på ReimaGo appen.

ReimaGO-appen er gratis og kan downloades i AppStore samt Google Play. Selve aktivitets trackeren skal købes i udvalgte Reima børnetøjsforhandlere landet over.

Living Buddy

Gratis app, som er beregnet til at aktivere fysisk og psykisk handikappede børn, men som også er perfekt til børn uden handikap. Ved hjælp af en lille, interaktiv figur guides børnene igennem forskellige motionsaktiviter som f.eks. at stå på et ben, mens barnet holder sin iPhone eller tablet. Herefter scorer barnet point alt efter, hvordan øvelsens udførsel vurderes at være.
Man kan også prøve kræfter med mere krævende former for aktivitet som cykling og løb—og hele familien kan endda også vælge at konkurrere mod hinanden.

 Appen er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter, er gratis og kan hentes i App Store og Google Play.

Pokémon Go

Sjovt spil, som får hele familien ud på ture til spændende steder som museer, parker og byer. Spillets grundfortælling består i, at Jorden er blevet invaderet af små mærkelig væsener, der hedder Pokémons, som i sammen skal fange. De er overalt, hvor du bevæger dig med din smartphone, og når du fanger dem, samler du point og stiger i “levels". Ved museer, biblioteker og historiske mindesmærker finder du PokéStops, hvor du kan samle Poké Balls, der skal bruges i jagten på Pokémons. Det er derfor et skægt spil for alle—også forældre, og motiverer’ nemt til aktivitet mange timer udenfor, uden man reelt lægger mærke at man bevæger sig.

 Hent Pokémon GO til iTunes og Google Play

Geocaching - skattejagt i naturen

Gå på jagt i naturen sammen med dine børn og find spændende skatte. Det lyder måske omstændigt og tidskrævende, men det er det ikke med Geocaching. Geocaching foregår ved, at du ved hjælp af din GPS-modtager eller Smartphone finder geocacher, som er “skatte” placeres over hele verden.

Når du starter, skal du gå ind på geocaching.com, hvor du finder koordinaterne på skattene i dit område. Geocachen er som regel en boks, hvor der ligger en lille skat. Det kan være en hoppebold, en lup eller et stykke legetøj til en værdi af 5-10 kr. Du må meget gerne tage gaven—så længe du også lægger noget ned til de næste geocachere. I mange danske geocacher er der et FFC, "first finder certificate”, som betyder, at du er den første, der finder geocachen. I geocachen findes der altid en logbog, som man skriver i. Efterfølgende logges fundet på geocachens side på internettet (geocaching.com).

 Se mere på geocaching.com  eller download appen i iTunes eller Google Play, så er du parat til mange sjove (og aktive) timer sammen med familien.

Leg i det fri

Bevæger vi os væk fra den digitale verden, er der også mange muligheder for aktivitet med dine børn. Det kan være noget så simpelt som at gå en tur sammen, lege på legepladsen (hvor de voksne naturligvis også deltager i klatring, hop og armgang) eller måske en løbetur, hvor barnet cykler ved siden af dig. Mulighederne er mange, når det kommer til fysisk aktivitet sammen med dit barn.

Og husk endelig, at det handler ikke om at være ude flere timer i træk. Lidt har også ret. Og du kommer nemt op på de anbefalede 30 minutters motion for voksne og 60 minutter for børn, hvis I er lidt kreative og bruger eftermiddagen/aftenen på at indføre aktiv sammenvær.

Har du lyst til at løbe sammen med din familie? Så læs vores guide her

Sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle

  • Vær aktiv på legepladsen-hop, kravl, løb sammen
  • Køb en hulahopring og konkurrer’ om, hvem der kan nå flest omgange
  • Invester’ i et par rulleskøjter og løb små ture på parkeringspladsen eller vejen sammen
  • Få fat i et sjippetorv og tæl omgange
  • Hinkesten: En gammel klassiker, som stadig virker-tegn en forhindringsbane med kridt og hop igennem den. Vi lover, at det giver et smil på læben!

Kilder: Vores Børn, Folkeskolen, Mama.dk