Hop til indhold

Dine forsikringer dækker også flygtninge fra Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine har sendt over 3 millioner mennesker på flugt. Det har medført, at mange danskere overvejer at åbne deres hjem for flygtningene.

Derfor udvider vi dækningerne på en række forsikringer, så der er en bekymring mindre for både dig, der åbner dit hjem for flygtninge fra Ukraine, og dem, der skal bo hos dig.

Invasionen af Ukraine har betydning for dine dækninger

Situationen i Ukraine og danskernes ønske om at hjælpe gør at vi får mange spørgsmål til hvordan forsikringen dækker.  Vi har i lyset af den nuværende situation udvidet dækningen på indboforsikring, husforsikring og fritidshusforsikring.

Flygtninge fra Ukraine, der flytter ind hos dig, og dig der åbner dit hjem

  • Indbo: Ejendele, som flygtningene har medbragt eller anskaffer, mens de er i Danmark, er meddækket på din indboforsikring.  
  • Psykologisk Krisehjælp: Flygtninge får tilgang til krisehjælp på samme vilkår, der gælder for dig. Udvidelsen gælder frem til 30.06.2022.
  • Ansvarsforsikring: Flygtninge er dækket af din ansvarsforsikring på samme vilkår, der gælder for dig.
  • Online læge: Flygtningen kan booke tid via din bruger i Eyr-appen. Udvidelsen gælder frem til 30.06.2022.
  • Tyveri og hærværk: Du vil være dækket for tyveri og hærværk begået af flygtninge fra Ukraine, som bor hos dig.
  • Psykologisk krisehjælp: Din indboforsikring udvides til at omfatte psykologisk krisehjælp for dig og din husstand, hvis I har familie, venner eller pårørende i Ukraine, som er berørt af krigen.

Udvidelserne dækker resten af 2022, medmindre andet fremgår under den enkelte udvidelse.

Andre forehold du skal være opmærksom på

For at hjælpe ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, kan DFIM udstede en gratis grænseforsikring, der gælder fra ankomstdagen og 30 dage frem.

 Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der opstår et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

 Denne særordning gælder for alle flygtninge fra Ukraine, der ankommer til Danmark som ukrainske statsborgere, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj.
Grænseforsikringer - hvad er det og hvornår er de vigtige? - Se her - DFIM

Garantifonden for skader forvoldt af uforsikrede eller ukendte hunde har besluttet at indestå for ansvarsdækningen på ukrainske hunde, der medbringes til Danmark af ukrainske statsborgere på baggrund af situationen i Ukraine.

Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2022 og frem til den 30. juni 2022.

For yderligere oplysninger og anmeldelse af skader: Skriv til fah@dfim.dk eller ring på DFIMs hovednummer 41 91 90 19.

FAH - Garantifond for uforsikrede eller ukendte hunde - læs mere her - DFIM

 

Som følge af den russiske invasion af Ukraine, anvender EU og Danmark en særlig undtagelsesmulighed der betyder, at flygtninge kan medbringe deres dyr, selvom de ikke opfylder de normale krav til registrering. Dyrene skal derfor registreres hos Fødevarestyrelsen

Da der forekommer rabies i Ukraine, er det vigtigt at have særligt fokus på hunde, katte og fritter, som kan være bærere at rabiesvirus.​​