Gode råd til når din virksomhed skal på ferie

Sådan bliver du klar til ferie, ved at have styr på din virksomhed med de følgende 7 råd.

7 gode råd til din virksomheds sommerferie

Sommer, sol og ferie er ofte noget der er uadskillelige.

Det betyder at virksomhedsejere også skal på ferie for at slappe af. Hver sommer der oplever vi  at få skadeanmeldelser i ferietiden, der handler om skader der faktisk kunne være undgået.

Du kan derfor få glæde af at følge nogle simple, men meget vigtige råd, når sommerferien kalder og virksomheden skal have en sommerpause.

1. Forebyg tyveri

Det er vigtigt at fjerne værdifulde ting, så de ikke ligger fremme og nemt kan ses. I kontorområder eller andre steder i virksomheden kan det være en god ide at rulle gardinerne ned eller tone ruderne, så tyvene ikke kan kigge ind.

Ps. Det er en god ide at bruge stærke, kraftige indbrudssikre låse – gerne med slutblik i almindelige døre.

2. Opdater dine kontakter til vagtcentralen

Det er vigtigt at give dine medarbejdere information om, hvordan de skal forholde sig hvis der sker et indbrud eller en brand, og hvad de skal fortælle til vagtcentralen af kodeord og andre eventuelle oplysninger.

Derfor er det vigtigt at kontaktlisten til tyverialarmen og evt. brandalarmen er opdateret, så kontrol- og vagtcentralen kan komme i kontakt med den ansvarlige i virksomheden under ferieperioden. 

3. Luk for vandet

Det er en god ide at lukke for vandet i de bygninger, der kan holde til at være uden vandforsyning. Det kan forhindre at der sker skader på vandrørene, så de ikke har mulighed for at snige vand ud i længere tid.

4. Tøm og flyt skraldet

Det anbefales at affaldscontainere, der ikke bruges imens virksomheden er lukket, skal placeres i en aflåst bygning - hvis dette er muligt. Hvis det ikke er muligt, så bør affaldscontainerne tømmes så de ikke er fyldt i den ferielukkede periode. Det vil mindske risikoen for brand i affaldscontainerne, og det kan derfor også forhindre at branden spreder sig til bygninger eller andre ting i nærheden.

5. Stop opladning

I ferien bør batterier ikke oplades, og det bør andre genstande i bygningen heller ikke, hvis det ikke er meget nødvendigt. Vær særlig opmærksom på ikke at oplade el-truck og gulvaskemaskiner i ladestationen under ferieperioden, da det udgør en forhøjet brandrisiko.

6. Hold øje

Hvis det er muligt, bør der holdes øje med virksomheden – og det skal gerne ske regelmæssigt. Derfor bør der evt. købes fysiske tjek af et lokalt vagtvirksomhed, hvis du ikke selv har mulighed for at holde øje.

7. Husk!

Det vigtigste er at du nyder din ferie med ro i maven, så du kan lade dine egne batterier op, imens virksomhedens batterier er delvist slukket – og det gør du ved at have godt styr på det ovenstående.

Relaterede artikler