Gode råd til når din virksomhed skal på ferie
Sommer, sol og ferie er ofte uadskilleligt - også for virksomhedsejere, skoler og institutioner. Bliv klar til ferie, ved at have styr på din virksomhed med vores 7 råd.
7 gode råd til din virksomheds sommerferie
Hver sommer oplever vi i ferier at få anmeldelser om skader, der kunne have været undgået ved hjælp af få forholdsregler. Derfor giver vi dig nogle simple, men meget vigtige råd til, når sommerferien kalder og virksomheden skal have en sommerpause.
1. Forebyg tyveri
Det er vigtigt at fjerne værdifulde ting, så de ikke ligger fremme og nemt kan ses. I kontorområder eller andre steder i virksomheden kan det være en god ide at rulle gardinerne ned eller tone ruderne, så tyvene ikke kan kigge ind. Du kan også lade lidt lys være tændt i dine bygninger, så de ikke ser helt forladte ud.
Ps. Det er en god ide at bruge stærke, kraftige indbrudssikre låse – gerne med slutblik i almindelige døre.
2. Opdater dine kontakter til vagtcentralen
Det er vigtigt at give dine medarbejdere information om, hvordan de skal forholde sig, hvis der sker et indbrud eller en brand, og hvad de skal fortælle til vagtcentralen af kodeord og andre evt. oplysninger.
Derfor er det vigtigt at kontaktlisten til tyverialarmen og evt. brandalarmen er opdateret, så kontrol- og vagtcentralen kan komme i kontakt med den ansvarlige i virksomheden under ferieperioden.
3. Luk for vandet
Det er en god ide at lukke for vandet i de bygninger, der kan holde til at være uden vandforsyning. Det kan være med til at sikre, at der ikke sker skader på vandrørene, som kan risikere at lade vand snige ud over længere tid. Vand kan medføre store skader, hvis det ikke bliver opdaget i tide, og på den måde øges risikoen for svamp og skimmel også.
4. Tøm og flyt skraldet
Det anbefales, at affaldscontainere, der ikke bruges imens virksomheden er lukket, skal placeres i en aflåst bygning, hvis muligt. Hvis det ikke er muligt, så bør affaldscontainerne tømmes, så de ikke er fyldt i den ferielukkede periode. Det vil mindske risikoen for brand i affaldscontainerne, og det kan derfor også forhindre at branden spreder sig til bygninger eller andre ting i nærheden.
5. Træk stikket
Vær sikker på, at der ikke er elektriske apparater, der står tændt, når virksomheden holder ferielukket - tag f.eks. stikket ud fra kaffemaskinen, el-kedlen eller TV- og computerskærme. Ferien bør heller ikke bruges på at oplade batterier eller andre genstande i bygningen - hvis ikke det er absolut nødvendigt. Vær særlig opmærksom på ikke at oplade f.eks. el-truck eller gulvaskemaskiner i ladestationen under ferieperioden, da det udgør en forhøjet brandrisiko.
6. Hold øje
Hvis det er muligt, bør der holdes øje med virksomheden – og det skal gerne ske regelmæssigt. Du kan med fordel lave en aftale med en lokal vagtvirksomhed, der kan lave fysiske tjek af dine bygninger, hvis du ikke selv har mulighed for at holde øje.
7. Husk!
Det vigtigste er at du nyder din ferie med ro i maven, så du kan lade dine egne batterier op, imens virksomhedens batterier er delvist slukket – og det gør du ved at have godt styr på det ovenstående.
Relaterede artikler
Vores råd til hvordan I undgår skader, når naturen raser
Man kan nemlig gøre meget for at sikre sig mod storm-, vand- og snetryksskader.
Pas på skolen: Sådan forebygger I brand
Få tjeklisten, der giver et hurtigt overblik over, hvad det er vigtigt at have styr på for at forebygge brand.
Få vores bedste råd om el-installation og sikkerhed
El-installationer er udsatte for påvirkninger som vibrationer, fugt, snavs, korrosion og mekanisk slitage. Men du kan selv gøre en del for at sikre el-installationerne.