Hop til indhold

Rejseforsikring - billig og bedst i test

Bliv ringet op og få din pris med de vigtigste dækninger til dit rejsebehov.

Få hjælp døgnet rundt

Vores dansktalende alarmcentral er klar til at hjælpe dig 24 timer i døgnet.

Adgang til online læge

Få hurtig og nem adgang til dygtige læger via videoopkald.

Dækker forsinket bagage

Forsikringen dækker nødvendige erstatningskøb og udgifter til lejeudstyr.

Hvad dækker rejseforsikring?

Se hvordan du er dækket med vores rejseforsikring.

Dækninger

Dækker dine udgifter til behandling og undersøgelse ved akut sygdom og tilskadekomst.

Medicinsk forhåndsvurdering:
Har du kroniske lidelser eller er blevet syg, inden for de sidste 2 måneder før afrejse, henviser vi dig til at læse nærmere om vores forhåndsvurdering.

Dækker merudgifter til hjemrejse, når ferien må afbrydes fx på grund af dødsfald i nærmeste familie eller indbrud/brand i egen bolig.

Erstatningsrejse dækker hvis du fx bliver evakueret, indlagt på hospitalet eller transporteret hjem på grund af sygdom eller tilskadekomst, når det berører mindst halvdelen af ferien.
Hvis mindre end halvdelen af ferien berøres forsikrer Feriekompensation, som dækker pris pr. ødelagt feriedag for alle personer.

Har du behov for en ledsager, hvis du skal indlægges på et hospital som følge af alvorlig akut sygdom eller alvorlig tilskadekomst, dækker rejseforsikring sygeledsagelse. Du kan med sygetilkaldelse få tilkaldt op til tre personer fra Danmark.

Forsikringen dækker nødvendige erstatningskøb og udgifter til lejeudstyr op til 5.000 kr. Det vil sige, at du har mulighed for at købe erstatning for de ting, du mangler her og nu, fordi de ligger i den forsinkede bagage. Det kan eksempelvis være tøj, toiletsager eller en klapstol.

Formålet med dækningen er at afhjælpe et akut behov, så rejsen kan gennemføres uden større vanskeligheder.

Dækker din selvrisiko opkrævet af udlejer firmaet i forbindelse med skade på lejet personbil, autocamper, motorcykel og knallert. Med denne dækning erstatter vi selvrisiko op til 15.000 kr.

Dækker krisehjælp på stedet og konsultation hos psykolog eller psykiater efter hjemkomst, ved akut psykisk krise, som følge af en større ulykke eller hændelse på rejsen.

Transportforsinkelse dækker hvis du på din rejse bliver forsinket med mere end 3 timer. Vi erstatter nødvendige ekstraudgifter op til 5.000 kr. pr. person.
Forsinket fremmøde dækker hvis du uforskyldt og uforudseeligt kommer for sent frem til dit planlagte transportmiddel, og derfor må benytte en anden afgang til at indhente din rejserute.

Med online læge får du hurtig og enkel adgang til læger via videoopkald. Det gælder både små og store bekymringer. Lægerne er tilgængelige alle ugens dage indtil kl. 22 – også når du på ferie i udlandet.
Konsultationer er gratis, og er åben uden for lægens normale åbningstid.

Tilvalg

Med en afbestillingsforsikring undgår du at miste penge du allerede har brugt på en ferie, hvis du bliver nødt til af aflyse inden afgang. Med afbestilling til din rejseforsikring får du en forsikring der:

  • Dækker dine udgifter, hvis du må annullere rejsen.
  • Dækker ved akut sygdom eller skader op til ferien.
  • Dækker aflysning pga. af graviditet eller uventet fyring fra fuldtidsjob.

Vær opmærksom på, at afbestillingsforsikringen skal købes senest en måned inden afrejse, eller maks. 8 dage efter, at rejsen blev købt.

Denne dækning er kun relevant, hvis du ikke allerede har en indboforsikring. Indbo Rejse dækker din bagage ved fx tyveri og beskadigelse. Du får også en ansvars- og en retshjælpsdækning, som dækker hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting på rejsen.

Dækning i Europa eller hele verden?

Du er også dækket på ferier i Danmark

Du kan også bruge din rejseforsikring i Danmark, hvis ferien bliver ødelagt. Du kan fx få dækket:

  • Erstatningsrejse, hvis sygdom ødelægger ferien
  • Transportforsinkelse, hvis tog eller bus forsinker jer på vej til eller fra feriestedet
  • Udgifter til ny feriebolig, hvis den oprindelige er skadet af brand eller vand, så du stadig kan holde ferie

Du kan helt selv vælge, om din rejseforsikring skal dække i Europa eller i hele verden. På den måde undgår du at betale for mere, end du har brug for, hvis du fx kun rejser i Europa. Det synes vi er mest fair.

Med Europa-dækning dækkes du på rejser i hele Europa, inkl. Tyrkiet. Du er dækket indtil Ural, Færørerne, Grønland, Azorerne, De Kanariske Øer og Maderia.

Rejser du udenfor Europa, har du brug for en rejseforsikring til hele verden. Vælger du det, er du dækket i hele verden med undtagelse af ekspeditioner i Arktis, Antarktis, Himalaya og Grønland samt rejser til krigsområder.

Ofte stillede spørgsmål

Du vælger selv om forsikringen skal dække dig eller hele husstanden. Hvis du vælger, at forsikringen skal dække husstanden, dækker forsikringen:

• Dig, din partner og de familiemedlemmer, som er en del af din husstand/har samme folkeregisteradresse som dig.

• Udeboende børn under 21 år, som ikke lever i et parforhold eller har børn.

• Børn med folkeregisteradresse hos den anden forælder (delebørn).

• Bofællesskab på to personer.

• Derudover også op til to ekstra medrejsende børn fx venner af dine børn eller børnebørn, når de rejser uden deres egne forældre.

Har du en kronisk lidelse eller er blevet syg inden afrejse, kan du få lavet en medicinsk forhåndsvurdering med individuel vurdering, inden du skal rejse. På den måde får du klarhed om, hvordan du er dækket af rejseforsikringen, selvom du er eller lige har været syg.

Mere om forhåndsvurdering

Ja. Med en rejseforsikring hos os, er du også dækket, når du tager på sportsferie. Uanset om du vælger rejseforsikring i Europa eller i hele verden, så er din skiferie altså inkluderet i rejseforsikringen. Det betyder, at du fx kan få erstatning, hvis du kommer til skade, og derfor ikke kan stå på ski resten af din ferie.

Din rejseforsikring dækker den private del af en kombineret ferie- og erhvervsrejse.

Det kunne være et erhvervsbesøg, fx konference, møder eller lignende i forbindelse med en privat ferierejse.

Ledsagere til rejser, hvor der ikke indgår erhverv, men hvor ledsageren er lønnet, fx folkeskolelærere, pædagoger og handicapledsagere er også omfattet af din rejseforsikring.

Skal du på en længerevarende rejse, som går ud over den periode din Gjensidige Årsrejseforsikring dækker (60 eller 90 dage), skal du kontakte os, så vi kan sørge for at du er dækket i hele din rejseperiode.

Rejseforsikringen dækker alle private rejser af op til 60 dages varighed. Skal du rejse i længere tid, kan forsikringen udvides til også at gælde for rejser, der varer i op til 90 dage.

Vi er kun et telefonopkald væk. Når du ringer til vores alarmcentral får du:

  • Hjælp af vores dansktalende læger, sygeplejersker og krisepsykologer sidder klar til at hjælpe dig.
  • Hjælp 24 timer i døgnet.

Foretrækker du at have dit forsikringskort i papirform?
Her kan du downloade og printe dit forsikringskort til rejsen. Sådan har du altid forsikringsdetaljer og kontaktinformation med dig lige ved hånden.

Print forsikringskort

Din rejseforsikring dækker ikke flyforsinkelser. Er dit fly forsinket mere end 3 timer, kan du have ret til kompensation fra flyselskabet. Kontakt flyselskabet for at høre nærmere eller læs mere om dine rettigheder hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Rejseforsikringen dækker ekstraudgifter til f.eks. forplejning og hotel, der ikke allerede er dækket af dit rejsebureau eller flyselskab.

Læs mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Er din rejse påvirket af en strejke, dækker rejseforsikringen desværre ikke omkostninger til nye flybilletter. Kontakt flyselskabet direkte for at høre, hvordan de kan hjælpe dig.

Læs mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Hent betingelser

Betingelser
I betingelserne kan du læse alle detaljerne om vores rejseforsikring.

Produktark
I produktarket får du et hurtigt overblik over, hvad vores rejseforsikring dækker,
ikke dækker og mulige tilvalgsdækninger.