Bilforsikring til elbil og hybrid

Med ansvarsforsikring og kaskoforsikring får du dækket skader på ladekabel og batteri med 0 kr. i selvrisiko.

Beregn din pris

Vi forsikrer hybrid og elbiler med vores bilforsikring

Vi forsikrer din hybrid eller elbil, så du roligt kan sætte dig bag rettet og være godt kørende på de danske veje. Bliv klogere på hvilke forsikringer og dækninger, som passer til din elbil.

Ansvar og kaskoforsikring - dækker ladekabel og batteri

Vi anbefaler nogle tilvalgsdækninger, som sikrer dig og din elbil bedst i trafikken og når du holder stille. Uanset hvilken bil du vælger skal du dog som minimum have en lovpligtig ansvarsforsikring.

Lovpligtig ansvarsforsikring

✓ Dækker skader du har lavet på andre personer

✓ Dækker skader du har lavet på andres ting

✓ Sikrer, at du ikke skal have pungen op af lommen

Kaskoforsikring

✓ Dækker skader på ladekabel

✓ Dækker skader på batteriet

Sikrer økonomisk erstatning i tilfælde af skader på din bil

Er du i tvivl eller har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivere, som er klar til at hjælpe dig.

Dækning til dig med elbil

Vejhjælp - kom hurtigt videre

✓ Hvis du løber tør for strøm i Københavnsområdet får du opladt din elbil med 10-15 minutters strøm så den kan køre videre til en ladestander.

✓ Hvis du løber tør for strøm udenfor Københavnsområdet oplades din elbil med 10-15 minutters strøm alternativt bugseres el-bilen til nærmeste ladestander.

✓ Giver dig adgang til assistance i Danmark og hele Europa og hjælper dig i gennemsnit videre indenfor 45 min.

✓ I 9 ud af 10 tilfælde løser vi problemet med det samme, så du hurtigt kan komme videre.

Er det dyrere at forsikre en elbil?

En bilforsikring er en bilforsikring, uanset om du ønsker at forsikre en benzin, hybrid eller elbil. Prisen kan variere afhængig af bilens motor, hestekræfter, din alder m.m. Det kan også være relevant med forskellige tilvalgsdækninger alt efter dit kørselsbehov.

En analyse fra Gjensidige viser, at elbiler er involveret i 20% flere ulykker sammenlignet med andre biler. Det er derfor særlig vigtig at være opmærksom på, at din bilforsikring dækker korrekt, med korrekte tilvalgsdækninger, hvis uheldet skulle være ude.

Få 20% i rabat når du køber forsikring til din elbil online. Det gælder også på dine tilvalgsdækninger.

Har du tillid til din bilforsikring?

I virkeligheden er det sådan, at næsten alle får den erstatning og hjælp hos os, som de har brug for og uden problemer. Vi stoler på vores kunder og vi mener, at forsikringer bør handle om tilliden til hinanden, og det er derfor, vi siger, at ”Tilliden er gjensidig”.

Ofte stillede spørgsmål

Prisen det koster at lade sin elbil op kommer an på hvor stort batteriet er. Dog er er der stadig penge at spare i det samlede regnskab, når det kommer til opladeøkonomien.

Et skøn fra FDM, viser at udgifterne til opladning til sin elbil ligger mellem 600 - 1200 kr. pr. måned.

Elbilforsikring er som sådan ikke en egen forsikring, men elbil- og hybrid er dækket under vores almindelige bilforsikring. Prisen på din elbilforsikring beregnes derfor ud fra hvilke bil du kører og hvilke dækning du ønsker.

Du kan hurtigt og nemt beregne prisen på din elbil i vores beregner. 
 

Se pris på bilforsikring

Rækkevidden på en fuld opladning afhænger af en række faktorer, så som vejr, model, type, hastighed og hvor stort batteriet er.

Nogle elbiler kan køre op til 600 km på en opladning, men generelt kan en ny mellemklasse elbil køre omkring 300-400 km ved landevejskørsel, mens en ældre model kan køre distancer mellem 150-200.

I følge FDM, formindskes rækkevidden med 20-50 procent i vintermånederne grundet brugen af varmeblæser, rudevarmer og elektronik.

Der har været tvivl om hvorvidt en elbil er det bedste valg, hvis du ønsker en klimavenlig bil - dette skyldes den relativt høje høje CO2 udledning ved produktion af batterierne, som bruges i elbiler.

Men en elbil er faktiske det mest, klimavenlige valg du kan tage, når du er på biljagt. Den høje CO2 udledning ved produktionen bliver nemlig kompenseret for ved en markant lavere udledning i løbet af bilens levetid, i modsætning til en benzin- eller dieselbil.

Elbiler kører udelukkende på el – og har ingen brændstofmotor – men ét stort elbatteri.

Elbiler kan køre længere distancer – helt op til 600 km på et fuldt opladet batteri. Rækkevidden kan variere fra bilmærke til bilmærke, og kan mindskes afhængig af vind og vejr. Elbiler skal lades op fra en ladestation – og skal du på længere ture, skal du nok indregne en lade-pause.

En hybridbil er kort sagt en bil, der både kører på benzin og el. En hybridbil kombinerer en elmotor med en benzinmotor – resultatet er mindre benzinforbrænding og bedre brændstoføkonomi til gavn for dig og klimaet.

HEV – Hybridbiler

HEV står for Hybrid Electric Vehicle og er den ”klassiske”/almindelige hybridbil. Disse typer har typisk et mindre eldrevet batteri, som oplades via bilens egen bevægelsesenergi. Batteriet kan ikke oplades med et kabel og kan derfor ikke oplades fra en ladestation. Denne type hybridbil kan ikke køre længere distancer kun på ren el – typisk højst to kilometer.

PHEV – Plugin hybridbiler

PHEV står for Plug-in Hybrid Electric Vehicle og er den nye generation af hybridbiler. Batteriet er større og skal derfor oplades fra en ladestander. Batteriet oplades også ved kørsel og når bilen bremser – og det er muligt at køre over længere distancer på ren el.

En plugin hybridbil er en hybrid mellem el og brændstof. En plugin hybrid skal lades op med et kabel fra en ladestation og til nøds via en stikkontakt. Batteriet i en plugin hybrid er større end de klassiske hybrid biler (HEV), men har et mindre batteri end biler der kører på ren el. Bilen oplader sig selv, når bilen bremser og når benzinmotoren er i gang. Du kan køre på el over længere distancer med en plugin hybrid – op til 60- 70 kilometer.

Helt enkelt er en ”hybrid” en krydsning mellem to elementer – man kan også, lidt lavpraktisk, kalde det for en blanding mellem to bestanddele. 

Grundlæggende oplades batteriet via bilens egen bevægelsesenergi.

Der findes flere forskellige typer af hybridbiler og det kan være svært at blive klog på hvad der er op og ned, når det drejer sig om hybridbiler.

Har du allerede en elbil eller hybrid kan du beregne prisen på din forsikring.

Det er forskelligt hvor langt de forskellige plugin- og hybridbiler kører på literen. Ligesom med rene benzinbiler afhænger det af forskellige faktorer, så som vægt, motortype mm.  

I plugin hybridbiler, kan man køre op til 60-70 km på et fuldt opladet batteri på 1 liter benzin. Dette er med til at holde brændstofforbruget nede – og du får generelt en bedre brændstoføkonomi med en plugin hybridbil.

I de almindelige hybridbiler (HEV) kan man ikke køre på ren el over lange distancer, da batteriet kun assisterer brændstofmotoren, derfor kører denne type hybridbil ikke lige så langt på literen som plugin hybrider.

Bilforsikring med gode dækninger

Med vores bilforsikring kan du med ro i maven sætte dig bag rattet. Bliv ringet op af vores rådgiver og få din pris, der passer præcis til dit kørselsbehov.

Skriv til os

Ønsker du et tilbud på en forsikring, eller har du spørgsmål til dine forsikringer? Vi er klar til at hjælpe på mail.