Hop til indhold
Closeup af billygte

Bilforsikring til elbil og plugin-hybrid

4,5 / 5

Vi forsikrer din plugin-hybrid og elbil, så du roligt kan sætte dig bag rettet og være godt kørende i Danmark og Europa. Bliv klogere på dækninger og tilvalg her.

Behandling af din skadessag inden for 24 timer

9 ud af 10 bilskader, der bliver anmeldt online, behandles inden for 24 timer.

Vejhjælp med opladning inden for 45 min.

Med tilvalg af Vejhjælp, bliver din bil opladt med 10-15 min. strøm, eller bugseret til nærmeste ladestander inden for 45 min.

0 kr. i selvrisiko ved skader på batteri, ladekabel og stander

Med kaskoforsikring får du dækket skader på både ladekabel- og stander samt batteri med 0 kr. i selvrisiko.

Hvad dækker elbilforsikring?

Ansvarsforsikring

Dækker skader på andre personer og deres ting.

Kaskoforsikring

Dækker tyveri og skader på din bil.

Hvad dækker elbilforsikring?

Tilvalg - kaskoforsikring

Se hvordan vores tilvalg dækker

Med Gjensidige Vejhjælp får du hurtig hjælp 24 timer i døgnet - i hele Europa. Vi hjælper dig i gennemsnit videre inden for 45 min.

Dækker 

 Hvis du løber tør for strøm i Københavnsområdet får du opladt din elbil med 10-15 minutters strøm så den kan køre videre til en ladestander.
 Hvis du løber tør for strøm udenfor Københavnsområdet oplades din elbil med 10-15 minutters strøm alternativt bugseres el-bilen til nærmeste ladestander.
Fritrækning
Hjulskifte ved punktering
Gratis lånebil mens din egen bliver repareret
✓ Giver dig adgang til assistance i Danmark og hele Europa
 

Dækker ikke
- Udgifter der dækkes under dækningen Redningsforsikring i udlandet
- Vejhjælp til campingvogn

Har du vejhjælp og brug for assistance, kan du ringe på 70 22 00 91.

Førerpladsdækning dækker hvis føreren af bilen kommer til skade hvor ingen andre motordrevet køretøjer er indblandet. Føreren kan både være dig eller en anden person, som du har lånt din bil ud til. Førerpladsdækning forsikrer dermed altid personen på førersædet.

Dækker
✓ Tabt arbejdsfortjeneste
✓ Varigt mén
✓ Udgifter til læge, medicin og transport i forbindelse med behandling
✓ Erhvervsevnetab, når skaden nedsætter førerens evne til at arbejde og tjene penge
✓ Ved dødsfald får førerens efterladte udbetalt erstatning

Dækker ikke
- Når det er muligt at få erstatning fra en modpart via vedkommendes ansvarsforsikring
- Når skaden er sket under deltagelse til et motorløb

Du slipper for at betale selvrisiko og undgår bonustab ved visse skader.

Dækker
✓ Din selvrisiko ved skader sket som følge af fx påkørsel af dyr, tyveri, nedstyrtet genstande og brand

Dækker ikke
- Selve skaden på din bil. Den er dækket på din kaskoforsikring

Dækker
✓ 0 kr. selvrisiko ved udskiftning af glas på din bil, fx sidespejle og lygter
✓ Kun 1.000 kr. selvrisiko ved udskiftning af forruden

Dækker ikke
- Følgeskader som fx ridser efter glasskår
- Sol- og panoramatag

Med Ung Fører kan hjemmeboende børn optjene anciennitet, og du slipper for at betale dobbelt selvrisiko, hvis dit barn eller barnebarn laver en skade. For at være ung fører skal barnet være mellem 17 år og 25 år, bo hjemme og ikke tidligere have haft egen bil.

Dækker
✓ Hjemmeboende børn optjener et års anciennitet pr. år, de kører uden skader
✓ Undgå dobbelt selvrisiko, hvis en ung fører laver en skade. Du skal kun betale din normale selvrisiko

Dækker ikke
- Faste brugere af bilen
- Optjening af anciennitet, hvis dit hjemmeboende barn har eller har haft egen bil

Vær opmærksom på, at hvis den unge fører er fast bruger af bilen, skal du ikke tilvælge denne dækning. Så skal bilen forsikres i den unges navn.

Med Lånebil Plus får du en lånebil i op til 30 dage, hvis din bil bliver stjålet eller totalskadet.

0 kr. i selvrisiko ved skade eller hærværk på parkeret bil.

Tillid er, når du ikke behøver søforklaringer

I virkeligheden er det sådan, at næsten alle får den erstatning og hjælp, de har brug for uden problemer, og vi stoler på vores kunder. Forsikringer bør handle om tilliden til hinanden. Derfor siger vi ”Tilliden er gjensidig”. Du kan derfor stole på at vi behandler din bilskade korrekt og med forståelse for din situation.

 

 

Er det dyrere at forsikre en elbil?

En bilforsikring er en bilforsikring, uanset om du ønsker at forsikre en benzin, hybrid eller elbil. Prisen kan variere afhængig af bilens motor, hestekræfter, din alder m.m. Det kan også være relevant med forskellige tilvalgsdækninger alt efter dit kørselsbehov.

En analyse fra Gjensidige viser, at elbiler er involveret i 20% flere ulykker sammenlignet med andre biler. Det er derfor særlig vigtig at være opmærksom på, at din bilforsikring dækker korrekt, med korrekte tilvalgsdækninger, hvis uheldet skulle være ude.

Få 10% i rabat når du køber forsikring til din elbil online. Det gælder også på dine tilvalgsdækninger.

Ofte stillede spørgsmål

Ladestandere skyder op rundt om i landet, men før du køber en elbil, er det vigtigt at undersøge, hvor du kan lade din bil op. Det kan være en rigtig god idé at installere en ladestander ved dit eget hjem. Så har du altid en fuldt opladt bil, når du skal bruge den. Hvis du ikke har mulighed for at installere egen lader, kan du i stedet undersøge, hvor de nærmeste ladestandere er fra dit hjem og din arbejdsplads. Du kan se et overblik over alle Danmarks ladestandere her

Prisen det koster at lade sin elbil op kommer an på hvor stort batteriet er. Dog er er der stadig penge at spare i det samlede regnskab, når det kommer til opladeøkonomien.

Et skøn fra FDM, viser at udgifterne til opladning til sin elbil ligger mellem 600 - 1200 kr. pr. måned.

Opladningstiden er afhængig af elbilens batteristørrelse og opladningsteknologi, samt hvilken ladestation, du bruger. Det kan tage omkring 1-10 timer at lade en elbil, men hvis du bruger en hurtigoplader, vil du typisk oplade til 80% på 30-45 min og nogle gange hurtigere. For en normal ladestander, som du fx kan installere derhjemme, tager det elbilen omkring 6-8 timer at lade fuldt op. Vær opmærksom på, at producenter af opladere ofte opgør ladetiden efter, at batteriet er 80% opladt og ikke 100%.

Rækkevidden på en fuld opladning afhænger af en række faktorer, så som vejr, model, type, hastighed og hvor stort batteriet er.

Nogle elbiler kan køre op til 600 km på en opladning, men generelt kan en ny mellemklasse elbil køre omkring 300-400 km ved landevejskørsel, mens en ældre model kan køre distancer mellem 150-200.

I følge FDM, formindskes rækkevidden med 20-50 procent i vintermånederne grundet brugen af varmeblæser, rudevarmer og elektronik.

Der har været tvivl om hvorvidt en elbil er det bedste valg, hvis du ønsker en klimavenlig bil - dette skyldes den relativt høje høje CO2 udledning ved produktion af batterierne, som bruges i elbiler.

Men en elbil er faktiske det mest, klimavenlige valg du kan tage, når du er på biljagt. Den høje CO2 udledning ved produktionen bliver nemlig kompenseret for ved en markant lavere udledning i løbet af bilens levetid, i modsætning til en benzin- eller dieselbil.

Hybridbiler og plug-in hybridbiler har det til fælles, at de kører på både benzin og el. Men der er også nogle forskelle på de to biltyper. Dem kan du se mere om her.

HEV – Hybridbiler

HEV står for Hybrid Electric Vehicle og er den ”klassiske” hybridbil. En hybridbil kombinerer en elmotor med en benzinmotor – resultatet er mindre benzinforbrænding og bedre brændstoføkonomi til gavn for dig og klimaet.

Disse typer har typisk et mindre eldrevet batteri, som oplades via bilens egen bevægelsesenergi. Batteriet kan ikke oplades med et kabel og kan derfor ikke oplades fra en ladestation. Denne type hybridbil kan ikke køre længere distancer kun på ren el, da batteriet kun assisterer brændstofmotoren – typisk højst to kilometer.

PHEV – Plugin hybridbiler

PHEV står for Plug-in Hybrid Electric Vehicle og er den nye generation af hybridbiler. Batteriet er større end ved en alm. hybridbil og skal derfor oplades med et kabel fra en ladestander. Batteriet oplades også ved kørsel og når bilen bremser, og det er muligt at køre over længere distancer på ren el – helt op til 60-70 kilometer.

På 1 liter benzin med et fuldt opladt batteri, kan man i plug-in hybridbiler køre op til 70 km. Dette er med til at holde brændstofforbruget nede – og du får generelt en bedre brændstoføkonomi med en plugin hybridbil.