Fritidshusforsikring

Et fritidshus er ofte en vigtig del af familiens liv. Bliv ringet op og få din pris med de vigtigste dækninger til dit behov behov.

Bliv ringet op

Pas godt på dit sommerhus

Når du forsikrer dit fritidshus, dit sommerhus eller dit kolonihavehus hos os, er du altid godt sikret med vores solide grunddækning. Hvis du vil være ekstra godt sikret, kan du frit tilføje en række tilvalgsdækninger som fx dækning af dit indbo og udlejedækning.

Vores fritidshusforsikring kan dække næsten alle typer af skader på dit fritidshus og de ting, du har i det. Alt efter hvad du vælger til og fra, dækker vi både skader, der skyldes brand, storm, tyveri, skade forvoldt af dyr, svampe- og insektangreb og skader sket ved udlejning. Læs mere om dækningerne og mulige tilvalg herunder.

Dækninger på fritidshusforsikring

Du har mulighed for at udvide din fritidshusforsikring med ekstra dækninger, hvis du vil sikres ekstra godt. Det kan fx være dækning ved mindre ombygning eller udvidet udlejning

Dækninger

Dækker omkostninger forbundet med tyveri og hærværk på faste dele af bygningen. Ønsker du at forsikre dit faste indbo i fritidshuset som fx køkkenredskaber og TV, skal du tilvælge indboforsikring som tilvalgsdækning.

Dækker bygningen og fastmonteret tilbehør som fx hårde hvidevarer efter brandskade og direkte lynnedslag.

Dækker skader efter storm og skader fra vand, olie, kølevæske mv., der pludseligt og tilfældigt strømmer ud fra installationer og skader efter frostsprængninger.

Du får dækket skader forvoldt af dyr, herunder gnavere, rovdyr, flagermus og fugle

Dækker brud på glas og sanitet, fx på vinduer, keramisk kogeplade, toilet, badekar og håndvask uden du skal betale selvrisiko.

Dækker skader på dit fritidshus, der skyldes angreb af trænedbrydende svamp eller træødelæggende insekter.

Dækker brud på skjulte rør, kabler og stikledninger.

Ansvarsdækningen dækker dit erstatningsansvar for skade på personer og ting. Retshjælp dækker udgifter til en advokat, hvis du fx havner i en uenighed med en håndværker om forkert udført arbejde på dit hus.

Hvad er dækket?
Dækninger
Tilvalg
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
DækketIkke dækket
Ikke dækketDækket
Ikke dækketDækket
Ikke dækketDækket

Se nyeste betingelser

Forsikring til kolonihavehus

Vi forsikrer dit kolonihavehus med vores Fritidshusforsikring. 

Når du skal forsikre dit kolonihavehus er det ofte et krav, at du har en brandforsikring. Det er særligt gældende, hvis du har lån i huset. Brandforsikringen får du automatisk med, når du køber vores Fritidshusforsikring. 

Når du køber Fritidshusforsikring til dit kolonihavehus har du mulighed for at tilvælge følgende dækninger:

  • Anden bygningsbeskadigelse, som bl.a. dækker storm, snetryk, brud på glas og sanitet.
  • Indboforsikring, som forsikrer dine faste ejendele i kolonihavehuset.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, vi tilbyder ejerskifteforsikring til sommerhuse, der har haft en salgspris på under 8.000.000 DKK, og er under 225 kvm.

Vi anbefaler, at du udvider din Fritidshusforsikring med tilvalget Mindre Ombygning. Dækningen forsikrer fysiske skader, tab på bygningen og byggematerialer i forbindelse med ombygning af dit fritidshus, op til 250.000 kr. om året.

Når du vælger at bo i dit sommerhus hele året er det vigtigt, at du forsikrer boligen derefter. Du skal opdatere din adresse til din primære bopæl i folkeregistret og købe en selvstændig indboforsikring, som bl.a. indeholder en privatansvarsforsikring.

Bliver din nøgleboks brudt op og ubudne gæster gør skade på dit sommerhus og dine ting, er du dækket, hvis nøglerne er opbevaret i godkendt nøgleboks.

Har du lejet dit sommerhus ud og der sker en skade på dine ejendele eller selve huset, er du forsikret med tilvalgsdækningen Udvidet Udlejning. Du er eks. dækket ved hærværk og tyveri begået af lejere.

Dine ting, som fast befinder sig i sommerhuset, er dækket. Det kan f.eks. være køkkengrej, møbler, småbåde, cykler og haveredskaber op til 10 hestekræfter. Forsikringen dækker mellem 150.000– 500.000 kr.

Få et forsikringstjek

Sådan er du sikret, at du ikke er en af de 3 ud af 4 danskere, der enten er over eller underforsikret. Lad os hjælpe dig med at gennemgå dine forsikringer.

Bliv klogere på detaljerne for fritidshusforsikring

Betingelser
I betingelserne kan du læse alle detaljerne om vores fritidshusforsikring.
Se detaljerne her.

Produktark
I produktarket får du et hurtigt overblik over, hvad vores fritidshusforsikring dækker og hvad den ikke dækker.
Se detaljerne her.