Ejerskifteforsikring

Bliv ringet op og få et tilbud eller ring direkte på
88 18 69 50 - vi sidder klar til at hjælpe!

Ring mig op

Blandt Danmarks bedste ejerskifte­forsikringer

For 11. år i træk viser Ankenævnets klagestatistik, at vi er blandt de bedste udbydere af ejerskifteforsikring. Resultaterne er udtryk for, at vi holder hvad vi lover, at vi behandler kundernes sager korrekt og at vi udbetaler den rette erstatning.

54% får brug for deres ejerskifteforsikring

Med en ejerskifteforsikring er du godt sikret, hvis der skulle være skeletter i skabet. Inden for det første år får 54% af vores kunder brug for deres ejerskifteforsikring én eller flere gange.

Spar 10% ved at samle ejerskifte, hus og indbo

Du kan spare både tid og penge ved at samle ejerskifte-, hus- og indboforsikring i Boligpakken. Udover økonomisk sikkerhed, får du ovenikøbet 10% samlerabat på alle tre forsikringer.

Beregn din pris

Se nemt din pris på Boligpakken med 10% rabat på ejerskifte-, hus og indboforsikring. Det eneste du skal bruge for at beregne din pris er tilstandsrapport og el-rapport.

Beregn din pris

Se nemt din pris på Boligpakken med 10% rabat på ejerskifte-, hus og indboforsikring. Det eneste du skal bruge for at beregne din pris er tilstandsrapport og el-rapport.

Når du overtager dit nye hjem

Der kan være tvivl om, hvorvidt du skal have betalt for  din ejerskifteforsikring inden du modtager nøglerne til dit nye hjem.

Til det kan vi svare, at du ikke behøver betale for ejerskifteforsikringen, inden du får nøglerne til dit nye hjem. Så længe du har accepteret tilbuddet om forsikring, når du får nøglerne.

Ofte stillede spørgsmål til ejerskifte

Prisen på din ejerskifteforsikring bestemmes ud fra flere faktorer:

• Hvornår huset er opført
• Størrelsen
• Prisen
• Om ejerskifteforsikringen skal gælde 5 eller 10 år
• Om du vælger ejerskifteforsikring eller udvidet ejerskifteforsikring

Hvis du samler både indbo-, hus- og ejerskifteforsikring i vores samlet løsning, Boligpakken, sparer du 10% på alle tre forsikringer.

Hvis du skal sælge dit hus

Som sælger skal du opfylde nogle enkelte betingelser, for at være fri for dit 10-årige mangelansvar. Du skal bl.a. tilbyde køberen en ejerskifteforsikring - og tilbyde at betale halvdelen.

Hvis du køber hus

Som køber er du altid forsikringstager på en ejerskifteforsikring. Det er altså din forsikring, og dig, der kan kræve erstatning fra forsikringsselskabet ift. skader, som var til stede inden overtagelse.

Køber bestemmer

Som køber kan du selv vælge hvilken ejerskifteforsikring du vil have. Sælger skal altid tilbyde at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring - og de penge, kan du bruge til lige præcis den ejerskifteforsikring, som du ønsker. Også selvom det ikke er den billigste.

Hvis du ikke har ejerskifteforsikring

Hvis du derimod vælger ikke at købe en ejerskifteforsikring i det hele taget, og ikke tager imod sælgers tilbud om at betale halvdelen, står du i praksis uden mulighed for at få erstatning for de skader, din bolig evt. måtte have fra den dag, du skriver under på din nye bolig. Derfor anbefaler vi altid boligkøbere at sikre sig selv økonomisk med en god ejerskifteforsikring. 

Du skal senest købe din ejerskifteforsikring på overtagelsesdatoen, og dermed har råderetten over dit nye hjem.

En ejerskifteforsikring dækker kun forhold, der omhandler bygningerne på ejendommen. Alt hvad der befinder sig udenfor soklen er ikke omfattet af en ejerskifteforsikring. 

Vælger du den udvidede ejerskifteforsikring omfatter den dog også nogle installationer og indretninger uden for huset, f.eks. forurening fra en olietank.

Kan skaderne forventes? 

En ejerskifteforsikring dækker ikke forhold, som er nævnt i tilstands- eller elinstallationsrapporten. Forhold, som kan forventes i en bygning af en vis alder, er heller ikke dækket fx knirkende gulve i et hus fra 1930.

Bliv klogere på typiske misforståelser om ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring dækker ikke alle skader og skavanker på dit hus. De skader og skavanker, der er forventelige, når man ser på husets alder, stand og byggemåde, vil ikke blive dækket af forsikringen, og vil ofte heller ikke være nævnt i en tilstandsrapport for ejendommen.

Forventelige skavanker

Eksempelvis er det normalt, at der er fugt i kælderen i et ældre hus, at et ældre tag kræver mere vedligeholdelse end et nyt. Det er også forventeligt at gulvene i ældre huse er ujævne eller giver efter og knirker, når man går på dem - og sådanne forhold er derfor ikke dækket af en ejerskifteforsikring.

Udover køb og salg af traditionelle huse dækker vores ejerskifteforsikring også køb af fritidshuse, dødsboer og nedlagte landbrugsejendomme, så længe huset hører under Huseftersynsordningen.

Huseftersynsordningen indeholder reglerne for, hvordan tilstandsrapporter skal laves, hvem der må udføre huseftersynet samt bygningsgennemgangens udførelse og formål.

Hvis du mener, at der er fejl eller mangler, skal du først klage direkte til den bygningssagkyndige.

Afvises din klage?

Hvis din klage afvises af den byggesagkyndige, kan du tage sagen til Disciplinær- og klagenævnet. Nævnet kan sørge for, at den bygningssagkyndige kommer til at betale erstatning for tab grundet fejl og mangler i tilstandsrapporten.

En tilstandsrapport udarbejdes af en bygningssagkyndig og sammenligner huset med tilsvarende bygninger af samme alder, stand og konstruktion.

Som sælger har man ikke pligt til at få lavet en tilstandsrapport, men det er nødvendigt for at frigøre sig for hovedparten af sælgeransvaret.

Frigør dig for sælgeransvar
Som sælger kan du frigøre dig fra størstedelen af dit sælgeransvar, hvis du får udarbejdet en tilstandsrapport på dit hus. Herudover skal du give køber tilbud på en ejerskifteforsikring, som du betaler halvdelen af prisen på.

Selvom salget af dit hus er afsluttet, kan du risikere at blive dømt til at betale erstatning eller give afslag i købesummen. Det kan hurtigt løbe op i større beløb, som kan påvirke din økonomi, hvis køber fx finder ulovlige bygningsindretninger i dit hus eller konstaterer forurening på grunden.

Dækker dit ansvar i 10 år
Derfor er det trygt at have en Sælgeransvarsforsikring, som sikrer dig i 10 år og kan dække dit ansvar for visse mangler på dit hus.

Hvis du ønsker en sælgeransvarsforsikring skal du kontakte din lokale mægler.

Læs mere om sælgeransvarsforsikring

Få et forsikringstjek

Sådan er du sikret, at du ikke er en af de 3 ud af 4 danskere, der enten er over eller underforsikret. Lad os hjælpe dig med at gennemgå dine forsikringer.

Bliv klogere på detaljerne for ejerskifteforsikring

Betingelser
I betingelserne kan du læse alle detaljerne om vores ejerskifteforsikring.
Se detaljerne her

Produktark
I produktarket får du et hurtigt overblik over, hvad vores ejerskifteforsikring dækker, ikke dækker og mulige tilvalgsdækninger.
Se detaljerne her