Hop til indhold

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring giver dig ro i maven, hvis uheldet er ude. Vi dækker dig og din partner, uanset om der sker små eller store skader.

Dækker tandskader uden selvrisiko

Du får dækket udgifter til både tandskader og tyggeskader uden egenbetaling.

Frihed til at dyrke alle former for sport

Ulykkesforsikringen dækker også ekstremsport - fx skisport, klatring, dykning eller bungy jump.

En af markedets bedste dækninger

Vores ulykkesforsikring er kåret til ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænks magasin Penge i 2018 og 2019.

Dækninger på ulykkesforsikring

Ulykke Mén+

Få behandling efter ulykker og erstatning ved varigt mén.

Ulykke Ekstra

Ekstra bred dækning med hospitalskompensation og dækning af briller og tøj.

Dækninger på ulykkesforsikring

Tilvalg

Se hvordan du er dækket med tilvalg til ulykkesforsikring

Større økonomisk tryghed ved skader på arme, hænder, fingre, syn og hørelse. Dækningen forhøjer méngraden, så du opnår større erstatning, hvis du kommer til skade. Du kan se præcis hvilke skader der er omfattet, og hvor meget méngraden bliver forhøjet i forsikringsbetingelserne. Du kan vælge dækningen, hvis du er over 18 år og har heltidsdækning.

Ulykke Sygdom er især relevant hvis du lider af en sygdom, der kan resultere i eller forværre skader, fx epilepsi eller diabetes. Det kan fx være hvis du besvimer pga. influenza og slår hovedet. Bemærk, at du kun kan vælge denne dækning, hvis du er under 70 år.

Med Ulykke Straks får du en ekstra erstatning med det samme ved visse skader, fx ved et overrevet korsbånd eller ved brud på knogler som hvis du fx falder og brækker kravebenet, får du 1% af forsikringssummen udbetalt med det samme.

Ved alvorlige brand- og hjerneskade kan du få 10% af forsikringssummen udbetalt med det samme. Har du en fx forsikringssum på 1,5 mio., får du hhv. 15.000 kr. eller 150.000 kr. udbetalt. Herefter fortsætter skadebehandlingen, så vi kan vurdere, om skaden også giver erstatning for varigt mén.

Sådan er du dækket med Gjensidiges ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker ulykker der kommer fra en pludselig hændelse, som giver en personskade. Det kan fx være, at du snubler over en kantsten og falder og brækker armen. I forbindelse med genoptræning har du brug for behandling hos en fysioterapeut. Det kan vi hjælpe med. Hvis det alligevel ender med, at du har fået varige følger efter ulykken, kan du få erstatning for varigt mén.

Skal jeg vælge dækning hele døgnet eller kun i fritiden?

Heltidsulykkesforsikring - Vælger du heltidsulykkesforsikring dækker din ulykkesforsikring dig døgnet rundt. Hvis du kommer ud for en ulykke på arbejdet, opnår du dækning fra både din ulykkesforsikring og arbejdsskadeforsikringen, hvis du også er forsikret på din arbejdsplads.

Fritidsulykkesforsikring - En fritidsulykkesforsikring dækker dig kun i din fritid. 

Vi anbefaler, at du tjekker med din arbejdsgiver, inden du vælger en ulykkesforsikring, der kun dækker i fritiden.

Spar 10% på din ulykkesforsikring

Samler du 3 rabatgivende forsikringer hos os, får du 10% samlerabat. De rabatgivende forsikringer er: ulykke, indbo, bil, hus, fritidshus og ejerskifte. 

Når du køber din ulykkesforsikring online får du yderligere 5% onlinerabat

Ofte stillede spørgsmål til ulykkesforsikring

En ulykke er en pludselig hændelse, som giver en personskade. Det kan fx være, at du snubler over en kantsten og falder og brækker armen. I forbindelse med genoptræning har du brug for behandling hos en fysioterapeut. Det kan vi hjælpe med. Hvis det alligevel ender med, at du har fået varige følger efter ulykken, kan du få erstatning for varigt mén. Se mere under spørgsmålet Hvad er mén?

Almindelige bevægelser, som du udfører i din dagligdag, er ikke en ulykke. Heller ikke selvom du pludselig får ondt af at udføre dem. Der er altså ikke tale om en ulykke, hvis du fx bukker dig ned for at samle noget op fra gulvet og pludselig får ondt i ryggen. 

Det kan være vanskeligt at forstå, hvad ulykkesforsikringen dækker - og hvad den ikke dækker. Derfor har vi samlet et par eksempler nedenfor, så du ikke bliver skuffet over at anmelde en skade, som vi må afvise, fordi den ikke falder indenfor ulykkesdefinitionen.    

Eksempler på hvad ulykkesforsikringen dækker

 • Du kommer for tæt på en kantsten, så du vælter på cyklen og brækker armen.
 • Du spiller fodbold og bliver tacklet, så du får en knæskade.
 • Du går på fortovet, men snubler over en ujævn flise, så du falder og slår tænderne ned i fliserne, hvorved du får en tandskade. 
 • Du påkøres af en anden bilist, som overser dig, da du skal foretage et sving.
 • Du snubler ned af trappen og forstuver anklen.

Eksempler på hvad forsikringen ikke dækker 

 • Du bukker dig ned for at samle noget op fra gulvet og får ondt i ryggen
 • Du har overbelastet dine knæ ved hårdt arbejde
 • Du sætter dig ned på hug og får ondt i dit knæ
 • Du vågner om morgenen og har ondt i din skulder
 • Du besvimer på grund af sygdom, falder og slår tænderne ned i gulvet, hvorved tænderne bliver skadet (er dækket, hvis du har tegnet Ulykke Sygdom)

Prisen på din ulykkesforsikring bestemmes ud fra flere forskellige faktorer:

 • din alder og bopæl
 • dit arbejde
 • dit valg af dækninger

I vores prisberegner kan du hurtigt og nemt se, hvad din ulykkesforsikring vil koste dig. Her kan du tilpasse din ulykkesforsikring så den passer til dig og din livsstil. Når du køber din forsikring online, får du samtidig onlinerabat.

Husk, at børn under to år er gratis medforsikret.

Se din pris på ulykkesforsikring

Efter en personskade kan man få varige helbredsmæssige følger også kaldet et varigt mén. Et varigt mén varer resten af livet. Jo mere alvorlig eller omfattende følgerne er efter en skade, jo højere er méngraden.

Méngraden defineres som 0-100%. Jo højere méngrad, jo højere erstatning. Med vores ulykkesforsikring får du erstatning fra 5% mén eller derover. Erstatningen beregnes ud fra forsikringssummen på policen. Får du fx en knæskade, der fører til et varigt mén på 5%, vil du få udbetalt 5% af din forsikringssum. Ved en forsikringssum på 1,5 mio. kr. vil erstatningen altså betyde, at du får 75.000 kr. udbetalt.

Méngraden kan først vurderes, når du er helt færdigbehandlet, og tilstanden ikke ændrer sig længere. Der går ofte op til et år efter ulykken, før det er muligt.

Vi vurderer méngraden ud fra oplysningerne i din patientjournal og en funktionsattest eller en speciallægeerklæring. Méngraden fastsætter vi efter den vejledende méntabel fra Retsinformation.

Se méntabellen på Retsinformation.dk.

Ulykkesforsikring og sundhedsforsikring bliver ofte forvekslet eller antaget for at dække det samme. Der er dog stor forskel på, hvad de to forsikringer dækker.

Ulykkesforsikring dækker dig, hvis du kommer ud for en pludselig skade. Noget der sker her og nu. Fx hvis du falder på din cykel og brækker en arm. Ulykkesforsikringen sikrer dig en kontant udbetaling, samt betaling til behandlingsudgifter som er forbundet til skaden.

Sundhedsforsikring dækker dig i tilfælde af sygdom. Med en sundhedsforsikring kan du springe køen over til det offentlige sundhedsvæsen. Sundhedsforsikringen gør også, at du kan du få behandling på private klinikker eller hospitaler, der har 14 dages behandlingsgaranti.

Det betyder, at din sygeperiode kan blive væsentlig forkortet, og at du derfor kan vende hurtigere tilbage på arbejde.

Hvordan får man en sundhedsforsikring?

En sundhedsforsikring kan både købes privat eller gennem arbejdsgiver. I dag får flere og flere personer tilbudt en eller anden form for sundhedsforsikring igennem sit arbejde. Hvis ikke du er en af dem, tilbyder vi en privat sundhedsforsikring. Se nemt din pris her

Med din ulykkesforsikring kan du få erstatning ved en skade efter en ulykke til en lang række behandlingsformer som fx:

 • fysioterapi
 • kiropraktik
 • psykologbehandling
 • akupunktur og zoneterapi
 • kranio sakral terapi
 • osteopati og behandlende massager

Hvis du kommer til skade på grund af beruselse eller påvirkning af narkotika, er du ikke dækket af din ulykkesforsikring.

Prisen på din ulykkesforsikring bestemmes bl.a. ud fra dit arbejde. Skifter du arbejde, skal du derfor kontakte, så vi kan sikre, at du får den rette pris. Du kan kontakte os på: 70 10 90 09 eller service@gjensidige.dk.

I det fleste tilfælde går der cirka et år, fra skaden er sket, til du får den endelige afgørelse og en eventuel erstatning udbetalt.

Skadens påvirkning og de varige mén, du har fået af skaden, kan nemlig først vurderes, når din tilstand er stabil, og behandlingen er afsluttet. Det er din læge eller hospitalet, som afgør dette, men ofte går der cirka et år, fra ulykken skete.

Ja, med en ulykkesforsikring hos os er alle former for sport dækket. Det inkluderer både almindelig sport, farlig sport og ekstrem sport. 

Farlig sport er sportsgrene, der indeholder et særligt risikofyldt fareelement, hvilket betyder, at de opfattes som farligere end almindelig sport. Det kunne fx være: 

 • Motorsport, såsom motocross eller gokart. 
 • Boksning, karate eller lignende kampsportsgrene.
 • Paragliding og kitesurfing.
 • Faldskærmsudspring.

Nej, du betaler ikke skat af den erstatning, du får udbetalt fra din ulykkesforsikring.

På samme måde er udbetalt erstatning som udgangspunkt kreditorbeskyttet, hvilket betyder, at en kreditor ikke kan kræve udlæg i erstatningsbeløbet. Har du brug for kreditorbeskyttelse, er det dog en god idé at tale med både din bank og med os ifm. udbetaling af erstatning, så vi sikrer os, at du opnår beskyttelsen. Du kan også se mere om kreditorbeskyttelse i Retsplejelovens § 513.

Bliv klogere på detaljerne om ulykkesforsikring

I forsikringsbetingelserne kan du læse alle detaljerne om vores ulykkesforsikring.

I produktarket får du et mere detaljeret overblik over,
hvad vores ulykkesforsikring dækker, og hvad den ikke dækker.