Opdateret: 21.9.2022

Pas på skoler og institutioner

Hvert år hærges danske skoler af hærværk og brande - mange endda påsatte. Men med lidt agtpågivenhed og forberedelse kan mange af disse forhindres.

Brande koster skolerne og institutionerne mange penge - penge, som kunne have været brugt på fx lejrture, frugtordninger eller nye undervisningsmaterialer. Samtidig skaber det utryghed og mistrivsel hos skolens elever og lærere.

De fleste brande er påsatte og ofte er det elever fra skolen, som står bag brandene. Brande opstår hyppigst når skolen er lukket i weekender og ferieperioder.

Når institutionen eller skolen holder lukket, er risikoen for hærværk og påsatte brande nemlig ekstra stor. Erfaringen viser, at pæne, ryddelige omgivelser øger trivsel, forebygger hærværk og gør det sværere at finde materialer til en påsat brand.

Vi har udarbejdet en tjekliste, der giver et hurtigt overblik over, hvad det er vigtigt at have styr på for at forebygge brand. Download og se tjeklisten.

Et ABA-anlæg (Automatisk Brandalarmerings Anlæg)kan være med til sikre, at en lille brand ikke udvikler sig til en større katastrofebrand. 

Relaterede artikler

Sådan undgår i tyveri af IT-udstyr

Mange kommuner og skoler indkøber og udleverer tablets til eleverne. Her kan I læse gode råd og forholdsregler til, hvordan I kan minimere risikoen for tyveri.

Branddøre kan sikre jeres bygninger

Branddøre kan være forskellen mellem om en brand udvikler til en katastrofe eller begrænses til et håndterbart problem. Læs mere om hvad vi anbefaler.

Sådan forebygger i skimmelskader

Skimmelsvampe kan i de fleste tilfælde undgås, hvis du holder boligen tør og sikrer, at der er god ventilation. Her kan du læse, hvordan du kan forebygge eller fjerne skimmelsvamp og skimmelskader.