Hop til indhold

gjensidige-dk.apps-int.gjensidige.io

Få svar på typiske spørgsmål om elbiler

Hvor kan man oplade en elbil, må man oplade sin elbil via stikkontakten og hvor langt kan den egentlig køre? Vi giver dig overblik over alt, du skal vide, hvis du har en elbil eller overvejer at få en. 

Typiske spørgsmål om elbil

Hvor langt kan jeg køre i en elbil?

Den gennemsnitlige rækkevidde på en elbil afhænger af bilens størrelse og batteriets kapacitet. De fleste moderne elbiler har dog en rækkevidde på omkring 300-400 km. på en fuld opladning. Dog vil du opleve, at bilens rækkevidde ikke kun påvirkes af hastighed, men også temperaturen udenfor. Om vinteren, hvor temperaturerne generelt er kolde, kan bilen køre 20-50 % kortere. Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i elbilen inden køb, så du er sikker på, at bilen passer dine behov – også om vinteren.

Hvor kan jeg oplade en elbil?

Ladestandere skyder op rundt om i landet, men før du køber en elbil, er det vigtigt at undersøge, hvor du kan lade din bil op. Det kan være en rigtig god idé at installere en ladestander ved dit eget hjem. Så har du altid en fuldt opladt bil, når du skal bruge den. Hvis du ikke har mulighed for at installere egen lader, kan du i stedet undersøge, hvor de nærmeste ladestandere er fra dit hjem og din arbejdsplads. Du kan se et overblik over alle Danmarks ladestandere her

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Opladningstiden er afhængig af elbilens batteristørrelse og opladningsteknologi, samt hvilken ladestation, du bruger. Det kan tage omkring 1-10 timer at lade en elbil, men hvis du bruger en hurtigoplader, vil du typisk oplade til 80% på 30-45 min og nogle gange hurtigere. For en normal ladestander, som du fx kan installere derhjemme, tager det elbilen omkring 6-8 timer at lade fuldt op. Vær opmærksom på, at producenter af opladere ofte opgør ladetiden efter, at batteriet er 80% opladt og ikke 100%.

Kan jeg oplade en elbil i udlandet?

Hvis du skal på ferie uden for landets grænser, kan du sagtens lade din elbil, men det kræver, at du har købt et forudbetalt ladekort. Du kan få et overblik over lokale lademuligheder på plugshare.com.

Det er smart at undersøge om de hoteller, du skal bo på, har ladestationer. Hvis du fx skal på skiferie, så vær opmærksom på, at det kan kræve ekstra ladetid, da de lave temperaturer gør ladetiden længere.  

Kan jeg parkere gratis, hvis jeg har en elbil?

Som udgangspunkt nej. Det gælder samme regler for parkering og parkeringsafgift for elbiler som alle andre biler. Nogle steder er der dog lokale regler, der betyder, at du kan parkere gratis med elbil. Du bør altid være opmærksom på skiltningen - uanset hvilken bil, du kører i. 

Hvor kan jeg få service på en elbil?

Der er færre værksteder, der reparerer elbiler end benzin- og dieselbiler i Danmark. Ofte vil du være nødt til at besøge mærkeværkstederne, som har særlige testere til netop din elbil. Dog er der nogle øvrige værksteder, der tilbyder service til elbiler.

Oplad 80% på 30-45 min.

Det kan tage omkring 1-10 timer at lade en elbil, men hvis du bruger en hurtigoplader, vil du typisk oplade til 80% på 30-45 min

Gode råd til dig, der har en elbil

Har du allerede en elbil? Så får du her vores bedste råd til, hvordan du bedst kører i din el- eller hybridbil.

Typiske myter om elbiler

Overvejer du at købe elbil, men ser en anelse skeptisk til, mens flere og flere danskere skaffer sig elbil? Vi har kigget på tre myter om elbiler, så du kan blive klogere på, om der er hold i dem.