Hop til indhold

4 råd: Sådan undgår du parkeringsskader

4 ud af 10 har fået parkeringsskader de sidste tre år. Og kun i 9% af tilfældene er der nogen, som tager ansvar for skaden. Få vores bedste råd til hvordan du undgår parkeringsskader og bliv klogere på, hvordan forsikringen dækker.

Selv om du er godt forsikret, er det en ærgerligt at komme tilbage til en parkeret bil med skader. Du kan selv gøre et par enkle ting for at undgå irriterende buler og ridser:

1. Undgå at parkere ved siden af bulede biler.2. Lad være med at parkere ved siden af store varebiler.3. Vær ekstra opmærksom omkring efterår og vinter. Der er højere risiko for p-skader, når mørket falder på og Black Friday, juleaften og januarudsalg nærmer sig.4. Husk at brug hånd- eller p-bremsen

Sådan dækker din forsikring ved parkeringsskader

Mange undlader måske at give sig til kende ved p-skader, fordi de er i tvivl om, hvordan forsikringen dækker. Forsikringsselskaber dækker ofte lidt forskelligt, men som udgangspunkt er der tre forsikringer, der kan komme i spil:

Ansvarsforsikring Hvis du laver en skade på en andens bil, dækker ansvarsforsikringen. Hvis du har en kaskoforsikring, skal du ikke selv betale selvrisiko, hvis du er skyld i en skade på en andens bil. Har du kun en ansvarsforsikring på din bil, skal du betale den selvrisiko, der står i din police.

Kaskoforsikring Kasko dækker i udgangspunktet skader, du får på din bil, hvis den skyldige ikke har givet sig til kende. Ofte er der dog en selvrisiko, hvis du har fået en parkeringsskade på din bil. Du kan altid se din selvrisiko i din police.

Udvidet friskadedækning Vælger du udvidet friskadedækning, som et tilvalg til din bilforsikring, slipper du for at betale selvrisiko, hvis du udsættes for hærværk eller parkeringsskader.

Har du den rigtige bilforsikring?

Husk selv at lægge en seddel

Er du selv kommet til at lave en parkeringsskade på en anden bil, opfordrer vi til, at du kontakte ejeren af bilen eller efterlader navn og nummer.

RELATEREDE ARTIKLER

Undgå indbrud i bilen

Du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Her er fem tricks mod indbrud i bilen.

Forebyg hærværk på dit køretøj

Få tre gode råd til at undgå hærværk på din bil og se, hvordan vores bilforsikring dækker dig, hvis det alligevel sker.

Få styr på reglerne for gult lys i trafikken

Du risikerer både din egen og andres sikkerhed, hvis du drøner over for gult i trafikken. Vi giver dig overblik over, hvornår det er lovligt at køre over for gult - og hvornår det ikke er.