Opdateret: 22.11.2022

Sådan undgår du parkeringsskader

Fire ud af ti danskere har fået en eller flere parkeringsskader de sidste tre år, og kun i 9 % af tilfældene er der nogen, som tager ansvar for skaden. Dette er tal, der desværre ikke har udviklet sig de sidste mange år. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring. Her får du vores bedste råd til, hvordan du beskytter dig bedst mod ærgerlige parkeringsskader.

Fem gode råd til at undgå parkeringsskader

Selv om du er godt forsikret, er det en ærgerligt at komme tilbage til en parkeret bil med skader. Bliver du mødt af ridser, buler eller glasskår uden nogen forklaring på, hvordan skaden er opstået, så er du højst sandsynligt blevet offer for en såkaldt parkeringsskade. Du kan selv gøre et par enkle ting for at undgå irriterende buler og ridser:

1. Vær opmærksom på dine omgivelser, før du parkerer.
2. Undgå at parkere ved siden af bulede biler.
3. Lad være med at parkere ved siden af store varebiler.
4. Brug lidt tid på at skabe overblik over forholdene, før du sætter dig ind i bilen igen.
5. Vær ekstra opmærksom omkring efterår og vinter. Der er højere risiko for p-skader, når mørket falder på og Black Friday, juleaften og januarudsalg nærmer sig.

Ender du selv i en situation, hvor du ved et uheld rammer en bil, der holder parkeret, så husk, at det er god stil at kontakte ejeren af den anden bil – eller i det mindste efterlade navn og nummer på en seddel. Også i den situation tilbyder vi en solid bilforsikring, der dækker reparationen af både din egen og modpartens bil.

Glemt håndbremse kan koste dyrt

Årligt triller tusindvis af parkerede biler af sted uden chauffør. Det skaber både farlige situationer og skader for millioner af kroner. Ofte skyldes det, at chaufføren har glemt at trække håndbremsen eller har sat bilen i gear ved parkering.

Skaderne sker ofte i forbindelse med, at chaufføren har travlt, er stresset, eller bliver distraheret af andre hændelser, når han eller hun parkerer. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom, når du parkerer din bil – også selv om du bare skal holde kort tid i indkørslen, mens du henter noget inde i huset.

Sådan dækker din forsikring ved parkeringsskader

Måske giver mange sig ikke til kende ved p-skader, fordi de er i tvivl om, hvordan forsikringen dækker. De danske forsikringsselskaber dækker ofte lidt forskelligt, men som udgangspunkt er der tre forsikringer, der kan komme i spil:

Kaskoforsikring
Den dækker i udgangspunktet skader, man har fået på egen bil, hvis den skyldige ikke har givet sig til kende. Ofte er der dog en selvrisiko, hvis du har fået en parkeringsskade på din bil.

Ansvarsforsikring
Hvis man laver en skade på en anden persons bil, dækker denne forsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig.

Udvidet friskadedækning
Vælger du udvidet friskadedækning, som et tilvalg til din bilforsikring, slipper du for at betale selvrisiko, hvis du udsættes for hærværk eller parkeringsbuler, som en ukendt person laver på din bil.

Har du den rette bilforsikring?

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Bliv ringet op

Relaterede artikler

Undgå indbrud i bilen

Du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Her er fem tricks mod indbrud i bilen.

Få styr på reglerne for gult lys i trafikken

Du risikerer både din egen og andres sikkerhed, hvis du drøner over for gult i trafikken. Vi giver dig overblik over, hvornår det er lovligt at køre over for gult - og hvornår det ikke er.