Opdateret: 10 Aug 2022

Sådan undgår du parkeringsskader

Bliver din bil ramt af en skade, mens du holder parkeret, er du langt fra alene - det sker nemlig for op mod halvdelen af alle billister. Se her, hvordan du beskytter dig bedst mod ærgerlige parkeringsskader.

Fire tips til at undgå parkeringsskader

Selv om du er godt forsikret, er det en ærgerlig oplevelse at komme tilbage til en parkeret bil med skader. Bliver du mødt af ridser, buler eller glasskår uden nogen forklaring på, hvordan skaden er opstået, så er du blevet offer for en såkaldt parkeringsskade.

Det fænomen er desværre blevet meget udbredt, og bliver du ramt, risikerer du store regninger, hvis du ikke har en forsikring, der tager højde for parkeringsskader.

Derudover kan du selv gøre et par enkle ting for at undgå irriterende buler og ridser:

  1. Vær opmærksom på dine omgivelser, før du parkerer.
  2. Undgå at parkere ved siden af bulede biler.
  3. Lad være med at parkere ved siden af store varebiler.
  4. Brug lidt tid på at skabe overblik over forholdene, før du sætter dig ind i bilen.

Ender du selv i en situation, hvor du ved et uheld rammer en bil, der holder parkeret, så husk, at det er god stil at kontakte ejeren af den anden bil – eller i det mindste efterlade navn og nummer på en seddel. Også i den situation tilbyder vi en solid bilforsikring, der dækker reparationen af både din egen og modpartens bil.

Sådan dækker din forsikring ved parkeringsskader

Vi ved hvor irriterende det er at få en skade på sin bil, som man ikke selv er skyld i. Hvis du vil være sikker på at få dækket omkostningerne ved parkeringsskader, skal du tilvælge udvidet friskade til din kaskoforsikring. Med udvidet friskadedækning

Med udvidet friskade mister du ikke bonustrin og slipper for at betale selvrisiko, i tilfælde af hærværk og parkeringsbuler, som en ukendt person har lavet på din bil.

Eksempel på en skade, hvor en udvidet friskadedækning dækker

Din bil er parkeret, og da du kommer hen til den, er der en bule i døren. Skadevolder er kørt fra stedet uden at give sig til kende. Du slipper for at betale selvrisiko, og skaden påvirker ikke dit bonustrin.

Undgå indbrud i bilen

Du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Her er fem tricks mod indbrud i bilen.

Bilforsikring med gode dækninger

Med vores bilforsikring kan du med ro i maven sætte dig bag rattet. Køb din bilforsikring online og spar 10%. Beregn din pris på få sekunder og køb her.