Hop til indhold

Cykelforsikring

Din cykel forsikres med en tilvalgsdækning på din indboforsikring. Bliv klogere på hvordan du bedst forsikrer din cykel.

Dækker i Danmark og på rejsen til udlandet

Forsikrer din cykel ved hærværk

Mulighed for selvrisiko på 0 kr.

Hvad dækker vores cykelforsikring?

Begræns risikoen for cykeltyveri

  • Lås altid din cykel med én eller flere låse, og gerne fast til noget, hvor cyklen ikke kan løftes, fx et cykelstativ eller en lygtepæl.
  • Parker din cykel i et skur eller kælder hvis muligt – både hjemme og på arbejde.

Vi forsikrer din cykel på din indboforsikring, når du har tilvalgt Cykeldækning. Vores cykelforsikring dækker:

  • Hvis din cykel bliver beskadiget i et færdselsuheld.
  • Hvis din cykel bliver stjålet.
  • Hvis din cykel bliver udsat for hærværk.

Ejer du en særlig dyr cykel, eksempelvis en racercykel, anbefaler vi, at du øger dækningen på din cykelforsikring. Sådan sikrer du dig, at du får en passende dækning i forhold til cyklens værdi.

Har du en elcykel?

Elcykler vinder flere og flere steder frem på cykelstierne. Det er et grønt og godt alternativ til bil og en lettere vej til motion for mange danskere. Vi giver dig overblikket, så du kan få styr på, hvordan du bedst mulig passer på din elcykel og sikrer den med rette forsikring.
 

Værd at vide om elcykler

En elcykel er en cykel med et genopladeligt batteri og en elmotor monteret på for- eller baghjul. Når du træder i pedalerne, starter motoren og cykelturen bliver hurtigere og nemmere.

En elcykel vejer som regel væsentlig mere end en almindelig cykel. Ofte ligger en elcykels vægt på 23-27 kg. grundet vægten på motor og batteri.

Rækkevidden på elcykler – altså hvor langt de kan køre på et fuldt opladt batteri – afhænger af mange faktorer bl.a. vægt, dæktryk, batteriet, model og vindforhold. Dog er det primært kapaciteten på cykelbatteriet, der bestemmer rækkevidden. Generelt giver et cykelbatteri med større kapacitet en større rækkevidde.  

De fleste elcykler bliver solgt med et lithium-ion batteri på 400-500 Wh. Producenterne slår rækkevidden på et 400 Wh batteri til at være 80-120 km, men ofte vil du opleve en lavere rækkevidde i brug. Der findes dog mange forskellige batteriproducenter og batterityper. Det er derfor en god ide at undersøge, hvilken batteritype din kommende elcykel bliver solgt med, så du er sikker på, at det matcher dine behov.  

Sådan forsikrer du bedst din elcykel

Det er særligt elcyklens hastighed, der er relevant, når du skal vælge forsikring til din elcykel.

Der findes overordnet to typer af elcykler – elcykler, der kan køre op til 25 km/t og elcykler, kaldet Speed Pedelec, der kan køre op til 45 km/t.

Elcykler, som kan køre op til 25 km/t er dækket med tilvalget Cykeldækning (cykelforsikring). 

Husk at det er et krav, at din cykel er låst med en lås, som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn eller af os. Det er også en god idé at gemme dit stelnummer, hvis du skulle komme ud for tyveri.

En Speed Pedelec elcykel kan køre helt op til 45 km/t, hvilket er lige så hurtigt som en stor knallert. Derfor skal den faktisk forsikres på samme måde som en knallert. Hos Gjensidige forsikrer vi Speed Pedelec elcykler med vores Speed Pedelec-forsikring. Du har mulighed for at købe både ansvars- og kaskoforsikring til din elcykel.

Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til din Speed Pedelec. Det er også lovpligtigt at køre med cykelhjelm, at føreren skal være fyldt 15 år og at lygterne er tændt – også i dagtimerne. Du vælger selv, om du vil have en kaskoforsikring til din elcykel.

Se mere og få et tilbud på forsikring til din Speed Pedelec her.

Sådan anmelder du en skade eller tyveri

Hvis du skal anmelder din cykel stjålet, skal du oplyse stelnummeret på cyklen. Vi anbefaler derfor, at du tager et billede af din cykels stelnummer. Det er også en god idé, at gemme kvitteringen for cyklen og ekstraudstyr.

Har du fået stjålet din cykel skal du først anmelde det til politiet. Du kan melde din cykel stjålet eller skadet på linket nedenfor. 

Ofte stillede spørgsmål

Dit udstyr, som cykeltøj- og hjelm, er dækket som almindeligt privat indbo på din indboforsikring, hvis du uheldigvis indgår i et færdselsuheld. Det kan fx være, at du bliver påkørt, mens du cykler, eller at du vælter på cyklen.

Har du en Høvding-hjelm, skal du være opmærksom på, at vi ikke dækker, hvis hjelmen fejludløser. I dette tilfælde, skal du i stedet kontakte fabrikant eller sælger.

Din cykel er dækket med cykelforsikringen, når du bruger din cykel som transportmiddel, og uheldigvis indgår i et færdselsuheld. Det kan fx være, at du bliver påkørt, mens du cykler, eller at du vælter på cyklen.

Du dækkes som udgangspunkt med op til 25.000 kr., men du har mulighed for at udvide dækningen, hvis din cykel har kostet mere end 25.000 kr. Din selvrisiko på cykelforsikringen er på blot 1.065 kr., med mindre du selv har valgt en højere selvrisiko på din indboforsikring.

Ja, vi dækker alle typer af cykler – også elcykler.

Har du en elcykel, der kan køre under 25 km/t, er cyklen dækket med tilvalget Cykeldækning (cykelforsikring). Har du derimod en Speed Pedelec elcykel, som kan køre op til 45 km/t, er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til den. Du vælger selv, om du også vil have en kaskoforsikring til din elcykel. Hos Gjensidige har vi en specifik forsikring til Speed Pedelec cykler. 

Få et tilbud på forsikring til din Speed Pedelec cykel her

Din cykel skal være låst med en forsikringsgodkendt lås. Låsen skal godkendes af fx Dansk Varefakta Nævn eller af os, for at vi kan dække din skade.