Cyberforsikring

Med en Cyberforsikring er din virksomhed sikret, hvis den bliver udsat for hackerangreb, virus eller anden slags datakriminalitet. Med forsikringen får virksomheden ikke bare erstatning for tabt fortjeneste, men også hjælp af IT-eksperter til at minimere følgerne af dataangrebet.

Vi er flere der passer på din data

Vores cyberforsikring leveres i samarbejde med den globale IT-koncern CGI Group, som er specialister i IT-sikkerhed. CGI vurderer angrebets omfang, fx hvor meget data hackerne har fået adgang til, og hvordan de har fået adgang.

Professionel hjælp ved cyberangreb

Et cyberangreb kan blive både dyrt og tidskrævende for din virksomhed. Derfor er det en god ide at sikre, at din IT-sikkerhed er i top. 

Hvad dækker cyberforsikring?

Med vores cyberforsikring får du dækket:

Læs mere om digitale trusler

Vil du blive klogere på digitale trusler, og får konkrete råd og vejledninger til en mere sikker digital adfærd? Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med bl.a. Politiet udarbejdet Sikkerdigital, hvor de har samlet vigtig viden om informationssikkerhed til dig som virksomheder eller myndighed.

Forebyg cyberangreb på din virksomhed

Flere og flere små og mellemstore virksomheder bliver udsat for angreb på databaser og it-systemer. Med Cyberforsikringen er du godt rustet i tilfælde af angreb, men med enkelte tiltag kan du minimere risikoen for at virksomheden bliver ramt i første omgang:

  • Vær ekstra opmærksom på mails og SMS’er der ser ud til at komme fra fx banker, serviceudbydere eller myndigheder, hvor de efterspørger adgang til dit kodeord eller NemID – evt. via et link. Udlever aldrig kodeord eller NemID oplysninger over telefon.
  • Brug stærke kodeord til login på systemer, hjemmesider og Wi-Fi. Stærke kodeord er en kompleks kombination af bogstaver, tal og tegn.
  • Installer antivirus-software på alle virksomhedens enheder og sørg for at det er opdateret. Sørg også for altid at opdatere virksomhedens systemer og applikationer til seneste version.
  • Sørg for løbende at tage back up af din virksomheds data og lagre dem på et sikkert sted. Evt. hos en ekstern udbyder, der er specialiseret i opbevaring af data. Læs om KeepItSafe her.
  • Har du medarbejdere, der har adgang til virksomhedens systemer via fjernadgang (VPN) så sørg for at dette er sikret og al data, der sendes via fjernadgang, er krypteret. 
Du kan også ringe til vores skadeafdeling på 88 18 69 68 mellem kl. 10-15. Her sidder vi klar til at hjælpe og rådgive dig omkring din cyberskade.

Har du mistanke om cyberangreb?

Har du mistanke om at din virksomhed er ramt af et angreb, skal du hurtigst muligt koble af netværket (både trådløst og kabel). Når du har gjort det, skal du følge vejledningen herunder.

 

  1. Find dit policenummer på cyberforsikringen
  2. Kontakt CGI på telefon 89 87 20 00, så hjælper de dig igennem cyberangrebet. CGI er specialister i IT-sikkerhed. CGI hjælper med at vurdere angrebets omfang, fx hvor meget data hackerne har fået adgang til, og hvordan de har fået adgang. CGI vejleder dig også om den videre proces.
  3. Send en mail til ansvar@gjensidige.dk med policenummeret og kort info om dataindbruddet / hændelsen.

Beskyt din virksomhed

KeepItSafe giver dig gode betingelser på backup-tjenester

For at få vores Cyberforsikring er det en forudsætning, at du tager sikkerhedskopi. Det kan vores samarbejdspartner KeepItSafe hjælpe med. De leverer backup-tjenester til virksomheder, og kan hjælpe uanset om du arbejder for dig selv eller arbejder i en større virksomhed. KeepItSafe leverer behovsanalyse og opsætning af en robust løsning, der sikkerhedskopierer alle data i din virksomhed.

Uanset om du gemmer dine data direkte på din computer, i dit eget datacenter eller i skyen, såsom Office 365 eller Google G Suite, har KeepItSafe automatiserede løsninger, der sikrer dig sikkerhedskopiering og hurtig gendannelse, hvis ulykken skulle finde sted.

Med en Cyberforsikring hos os får du rabat hos KeepItSafe. Bestil behovsanalyse herunder eller ring til KeepItSafe på +47 81 50 01 80.

Bestil behovsanalyse

Forsikringssum og selvrisiko

Alle dækninger har en standard forsikringssum på 1 million kroner, og totalt 5 millioner kroner.

I tilfælde af at cyberangrebet har medført økonomisk tab, er selvrisikoen 10.000 kroner pr. skade. Driftstabet dækker 24 timer efter at cyberangrebet har hindret driften.