Hop til indhold

Landbrugsliv

Har du tjek på blodtrykket?

Mange danskere lider af forhøjet blodtryk - og det gælder også blandt dem, der arbejder i landbruget. Det kan føre til fx hjertekarsygdomme, se hvad du kan gøre for at passe på trykket.

Landbrugslivet kræver en god fysik

Mange landmænd oplever skavanker pga. hårdt fysisk arbejde eller uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, men i en travl hverdag kan det være svært at få plads til forebyggende træning. Få vores bedste tips til at få gang i de gode vaner.

Undgå at høsten går op i røg med punktslukning

Knastørre marker og glohede maskiner resulterer hvert år i adskillige høstbrande, som forårsager store skader. Med lidt omtanke og det rigtige sikkerhedsudstyr, kan mange brande forebygges

Er du godt forberedt til det næste dyrskue?

I højsæsonen for dyrskuer samles stolte kvægopdrættere landet over for at vise deres bedste dyr frem. Få vores tips til, hvordan du som udstiller sikrer dig bedst muligt sikret både før og under dyrskuet.

Naboskab er vigtigt på landet

Gode naboer er vigtige for livet på landet - få en række landbrugeres perspektiv på, hvad det gode naboskab kan bidrage med.

Opladning af elbil med nødlader

Download vores faktaark om opladning af Elbiler og Plugin-hybridbiler med nødlader

Undgå brand i biobrændselsfyr

I områder uden fjernvarme kan et biobrændselsanlæg være en mulighed. Mindre anlæg under 60 kW, egnet til private boliger og nedlagte landbrug skal overholde DBI’s vejledning 32 Biobrændselsfyrede centralvarmekedler. Forsikring og Pension har i samarbejde med Skorstensfejerlauget udarbejdet fakta-ark herom.

Storm og stormflod - hvad gør jeg?

Fremtidens vejr bliver vildere og vildere på grund af klimaforandringerne. Derfor er det en god idé at komme stormskaderne i forkøbet. Derfor har vi her samlet vores bedste råd til, hvordan du kan forebygge stormskader på dit landbrug.