Hop til indhold

Sådan bliver du klar til en ny MC-sæson

MC-folket er bløde trafikanter på vejene, så sikkerheden bør altid være i højsædet, når du nyder turen på din MC. Vi har derfor samlet en række gode råd, så du føler dig tryg på køreturen og klar til MC-sæsonen, der strækker sig fra 1. marts til 30. november.

Syv råd, der gør dig klar til en ny MC-sæson

1. Er din MC køreklar? 
Dæk, bremseskiver, bremsebelægninger og affjedring bør være i god stand, inden du ruller ud på vejene. Er dine dæk mere end 5 år gamle, bør du overveje at udskifte dem, da dækkenes alder sænker vedhæftning til vejen betydeligt.

2. Overvej at gøre din MC bred. 
Brede motorcykler ses nemmere end smalle. Montér evt. ekstra lygter, sidespejle med kørelys i, hvide eller orange håndbeskyttere eller lignende, så motorcyklen synes bredere. Vi anbefaler dog, at du tager en snak med din forhandler først, da der er omfattende lovgivning på området.

3. Få styr på køreteknikken. 
Omtrent 90% af MC-ulykker skyldes menneskelige fejl. Derfor er det en god idé, at du holder din køreteknik ved lige. Det kan du gøre via et køreteknisk kursus for motorcyklister hos fx Sikker på 2 hjul. 

4. Kør efter forholdene. 
Man skal naturligvis overholde hastighedsgrænserne, men forholdene er også vigtige. Regn, slud, sne, vind, is på vejen samt kurvede eller ukendte vejforløb påvirker alt sammen evnen til at manøvrere MC’en, sigtbarheden og vedhæftningen til vejen. Så tilpas hastigheden til forholdene – specielt når flere forhold spiller ind samtidig fx sne, is på vejen og et kurvet vejforløb.

5. Stærke farver gør dig synlig i trafikken. 
Som motorcyklist fylder du ikke meget på vejen, og kan nemt blive overset. Overvej pangfarver på hjelm eller tøj.

6. Vær opmærksom – medtrafikanter kan ikke bedømme din fart. 
Afstandsbedømmelse er svært, når man kun har ét fikspunkt; din forlygte. Det gælder både, når du bedømmer afstanden til noget med en hånd for det ene øje, eller hvis du ser en motorcykels enlige forlygte i mørket. Derfor bør du være opmærksom på, at medtrafikanter ofte undervurderer din hastighed – de kan nemlig ikke vurdere afstanden til dig, eller hvor hurtigt den bliver mindre ift. dem.

7. Husk åbning af Bakken og Egeskov Slot. 
MC-entusiaster fra hele landet trækker årligt i MC-tøjet, og deltager til de traditionsrige åbninger af hhv. Bakken og Egeskov i marts/april måned. Måske det er noget for dig?

Vask og imprægnering af tøj

Når motorcyklen er klar til et nyt forår, er det på tide at tjekke køretøj, sko og handsker. Læderdragt, andet skindtøj samt MC-tøj i Gore-Tex kan vaskes efter anvisningen på tøjmærket. Det er også vigtigt at bruge de anbefalede rense- og skindbevarende midler samt at følge anbefalinger om imprægnering.

Vidste du, at vores ulykkesforsikring også dækker MC-kørsel?

MC/EU-knallert-forsikringen dækker ikke skader på dig og dine ting. Hvis du har vores ulykkesforsikring, er du og dine ting også sikret, når du kører på din motorcykel. 

Har du den rette motorcykelforsikring?

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Relaterede artikler

Pas godt på din MC i vintermånederne

Det er en god idé at klargøre motorcyklen, inden du stiller den væk over vinteren. Se her, hvordan du gør motorcyklen vinterklar.

Få vores råd til mere sikker kørsel

Pas på dig selv og andre i trafikken. Se vores gode råd og bliv klogere på hvordan du færdes sikkert på de danske veje.

Farlig tendens: Hver 5. vil udskyde vinterdæk

Selvom danskerne generelt er gode til at bruge vinterdæk, er flere begyndt at vente farligt længe med at skifte dæk, ifølge en ny undersøgelse.