Publiceret: 13.10.2021

Bliv godt forberedt til sommerens dyrskuer

I højsæsonen for dyrskuer samles stolte kvægopdrættere landet over for at vise deres bedste dyr frem. Det kan imidlertid være godt at tænke over hvordan du som udstiller er bedst muligt sikret både før og under skuet.

Når du skal på dyrskue er det godt at have ekstra fokus på sikkerheden og samtidig have de relevante forsikringer på plads. Det gælder både i forhold til potentielle skader på dine egne dyr samt sygdom eller skader, som dine dyr kan forvolde på andre personer og dyr eller på omgivelserne. 

Sikkert ud og hjem

Transporten til og fra dyrskuet udgør altid en risiko. Det er naturligvis vigtig at sikre sig at køretøjet er i forsvarlig stand og er sikret til transport af levende dyr. Det gælder både hvis det er dit eget køretøj eller du har en anden til at klare transporten fra dig.

Det er som altid vigtigt at køre efter forholdene, og det kan samtidig være en god ide at markere, at der er tale om transport af levende dyr, så andre trafikanter kan være ekstra opmærksomme.

En god ide er også at tegne en tillægsdækning for transportskader, så er dine dyr sikret hvis de får skader under transporten til og fra dyrskuet – fx ved en hård opbremsning eller et trafikuheld. Denne forsikring dækker uanset om du selv eller andre står for transporten.

Opholdet på skuepladsen

At være i et nyt og fremmed miljø kan være stressende for både dyr og mennesker. Uanset hvor fredelige og omgængelige dine dyr er i hverdagen, så kan de reagere helt anderledes i uvante omgivelser.

Hvert år hører man fx om dyr, der vrister sig løs eller går amok på dyrskuer og dermed forvolder skade på mennesker og omgivelser.

Her er det din bedriftsansvarsforsikring, som træder i kraft. Den dækker også hvis der sker en skade, som du ikke kan gøres ansvarlig for.

Dyr som er syge hører naturligvis ikke til på et dyrskue, men når mange dyr flyttes ud af deres vanlige omgivelser og samles stiger risikoen for sygdom og smitte uundgåeligt.  Samtidig er der også en risiko for at dyrene kan forvolde skade på hinanden.

Her er det godt at have tegnet en dækning for kvægsygdom, som sikrer dig erstatning hvis dine dyr dør pga. sygdom eller en ulykke eller hvis de må aflives i henhold til dyreværnsloven.

Pas godt på både to- og firbenede

Det er ikke kun dine dyr, som er udsat for ekstra risici under et dyrskue. Det gælder også for dem, der håndterer og omgås dyrene. Uanset om der er tale om lønnet eller ulønnet medhjælp eller der er tale om fast eller midlertidig hjælp – så er de omfattet af arbejdsskadelovens bestemmelser.

Derfor er du forpligtet til som arbejdsgiver at have tegnet en lovpligtig arbejdsskadeforsikring, som også dækker arbejde udført under dyrskuet.

Hos Gjensidige tilbyder vi alle de dækninger, som gør dig godt forberedt til sæsonens dyrskuer. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om hvad vi kan tilbyde.

Landbrugslivet kræver en god fysik

Mange landmænd oplever skavanker pga. hårdt fysisk arbejde eller uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, men i en travl hverdag kan det være svært at få plads til forebyggende træning. Få vores bedste tips til at få gang i de gode vaner.