Mere om indboforsikring

Gjensidiges indboforsikring dækker indbo og løsøre i din bolig. Indboforsikringen dækker fx brand, vand, tyveri og ansvar. Vælg mellem en række tilvalgsdækninger, så din forsikring passer til dig, dit hjem og dine ting.

Hvad dækker indboforsikring?

Din indboforsikring består altid af en fast grunddækning - ud over den faste dækning, er der en række tilvalgsdækninger, du vælger til efter behov. Grunddækningen dækker bl.a.:

 • Brand
 • Tyveri og hærværk
 • Røveri, overfald og ran
 • Vandskader og skader fra andre væsker
 • Nedbørsskader
 • Strømsvigt, der rammer køle- eller frostskabe
 • Færdselsuheld
 • Skade og bortkomst af bagage, hvis du rejser i op til tre måneder

Du er altså godt dækket ind med vores grunddækning. Hvis du vil have yderligere dækning, har du flere forskellige tilvalgsmuligheder til din indboforsikring.

God dækning med særlige fordele

Med en indboforsikring hos Gjensidige får du ikke bare en god og bred dækning. Du får også flere særlige fordele, så du har en ekstra god dækning af dit indbo:

 • Dækker, hvis du er skyld i skader på andre personer eller deres ting
 • Omfatter alle husstandens private ejendele  
 • Få hjælp inden for 60 minutter ved akut skade
 • Økonomisk hjælp til retssager

Du er altid godt dækket ind med vores grundlæggende indboforsikring. Du har dog også mulighed for at vælge op til 10 tilvalgsforsikringer, hvis du har behov for særlig dækning. Tilvalg kan eksempelvis være dækning af din cykel, elektronik samt glas og kumme. Beregn din pris på grunddækning og tilvalgsdækning her.

Gjensidige grunddækning

I grunddækningen finder du også en ansvarsforsikring, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver erstatningsansvarlig for skade på personer eller ting.

Retshjælpsdækning

Retshjælpsforsikringen dækker med op til 195.000 kroner, hvis du kommer ud for en privat tvist (uenighed).

Hjælp inden for 60 minutter

Du får hjælp inden for 60 minutter ved skader, der kræver professionel assistance. Det kan fx være hjælp med at pumpe vand væk ved skybrud eller sikre dine ting efter indbrud.

Underforsikringsgaranti på dit indbo

Som samlekunde får du en underforsikringsgaranti på din indboforsikring. Køber eller arver du eksempelvis noget af høj værdi, dækker din indboforsikring også det første år, selvom du ikke har fået ændret din forsikringssum.

Få rabat med tyverialarm

Med en tyverialarm i hjemmet kan du både mindske risikoen for indbrud og prisen på din indboforsikring. Du får nemlig op til 20 % rabat på din indbodækning, ved at installere en tyverialarm i hjemmet.

Central tyverialarm
Ved at installere en tyverialarm med alarmoverførsel til en godkendt vagtcentral, får du 20 % rabat på din indbodækning.  

Lokalalarm
Hvis du installerer en lokalalarm i hjemmet, får du 10 % rabat på din indbodækning.  

Krævet alarm
Hvis det er et krav fra os, at du installerer en alarm, får du ikke rabat.

Tilvalg til Indbo

Ikke alle har samme interesser. Derfor har vi et udvalg af tilvalgsdækninger, så du ikke behøver at betale ekstra for noget, du ikke har brug for. Vores indboforsikring dækker som standard golfudstyr og mindre både.

Tilvalgsdækningerne er til dig, der har brug for lidt ekstra.

Vores mest solgte tilvalgsdækninger:

Cykel

Hvis du er glad for din cykel, er vores cykeldækning måske noget for dig.

Det er en god idé at forsikre din cykel, hvis den er af nyere dato eller dyrt købt. Er din cykel derimod en gammel jernhest, kan det ikke altid betale sig at få den forsikret.

Med cykeldækningen bliver din cykel dækket med op til 2% af forsikringssummen, dog minimum med op til 14.400 kr. pr. skade pr. cykel

Børnecykler (under 12 tommer) er automatisk dækket af indboforsikringen. Med cykeldækningen er din cykel også sikret ved færdselsuheld.

Din cykel er også sikret ved hærværk - uanset hvor den var, da den blev ødelagt. Skriv din cykels stelnummer ned, så du altid kan finde det. Du skal bl.a. bruge stelnummeret og låsebevis, når du anmelder et cykeltyveri.

Husk at låse din cykel, når du parkerer den - ellers dækker forsikringen desværre ikke.

Læs mere om vores forsikring til cykel her.

Elektronik

Med vores elektronikdækning sikrer du bl.a. din bærbar, tablet og mobil.

Elektronikdækningen dækker elektriske apparater indtil de er 4 år gamle ved funktionsfejl sket ved elektrisk eller mekanisk svigt samt ved pludselige skader.  Kommer du fx til at tabe din mobiltelefon eller tablet, så skærmen smadres, dækker vi udgifterne til reparation. Bemærk, selvrisikoen på 1.000 kr.

Med elektronikdækningen slipper du for at købe dyre engangsforsikringer, hver gang du køber ny mobil, TV, tablet eller bærbar.

Læs mere om vores forsikring til elektronik her.

Pludselig skade

En pludselig skade er en skade, hvor årsag og virkning sker samtidig.

Dækningen omfatter dit indbo, og vi dækker dine ting med:

 • Op til 10 % af forsikringssummen for indbo.
 • Højst 62.202 kr. pr. genstand.

Øvrige tilvalgsdækninger

Glas og kummedækning

Hvis du bor i lejlighed, er du ikke altid dækket, hvis du fx smadrer en rude, eller hvis den glaskeramiske kogeplade sprækker. Det gælder både, hvis du bor til leje, har en andelsbolig eller en ejerbolig.

Inden du betaler ekstra for en glas og kummedækning, så undersøg, om du er dækket via din ejendom. Bor du i hus, er dækningen normalt omfattet af husforsikringen.

Windsurfere og småbåde

Hvis du har en båd under 5,5 meter, som koster mere end 24.371 kr. eller har en windsurfer, så kan du med tilvalgsdækningen ”Windsurfere og småbåde” sikre:

 • Windsurfere inkl. tilbehør med op til indtil 36.200 kr. 
 • Både på under 5.5 meter, som koster mere end 24.371 kr.  kan forsikres med yderligere 36.200 kr.
 • Skader forårsaget af nedstyrtende genstande
 • Tyveri og hærværk

Indboforsikringen, uden tilvalgsdækningen Windsurfere og småbåde, dækker:

 • Småbåde, kanoer og kajakker der er under 5,5 meter, med op til 24.371 kr.

Er du i tvivl om forhold omkring din indboforsikring, og hvornår du er sikret udbetaling, kan du læse mere her – Du er selvfølgelig også altid velkommen til at sende et spørgsmål til vores eksperter.

Betingelser (pdf)

Du behøver ikke at være ekspert i forsikringer, for at forstå hvor godt din forsikring dækker. I vores betingelser kan du helt enkelt se, hvad vi dækker, men også hvad vi ikke dækker.

Vilkårsnummeret står på din police – og du kan også finde det på Din side.


Betingelser 2138008 for indboforsikring.

Produktark (IPID) for indboforsikring.