Navigation, søg og log ind

d0debb

Spørgsmål og svar om forsikring

Hvis du ikke finder dine svar her, så skriv til os , bliv ringet op eller ring på tlf. 70 10 90 09.
Vi er klar til at hjælpe dig mandag til torsdag 8.30-18.00, og fredag 8.30-16.00.

Du er også velkommen til at stille generelle spørgsmål på vores Facebookside

Rabatter

 • Som Gjensidige kunde har du adgang til en række rabatter på dine forsikringer. 

  Selvbetjening online 
  5 % onlinerabat, hvis du køber din forsikring i vores webbutik.

  Samlerabat
  Hvis du samler mindst 3 af nedenstående forsikringer, kan du få 10 % i samlerabat på;
  Bilforsikring, Husforsikring, Fritidshusforsikring, Hjemforsikring, Ejerskifteforsikring eller  Ulykkesforsikring

  Alarm i hjemmet 
  Vi giver ekstra rabat på din Indboforsikring, hvis du installerer en alarm i dit hjem, der automatisk alarmerer en sikkerhedsinstans ved indbrud.

e-Boks

 • Du vil fremover modtage de fleste breve fra os i din eller din virksomheds e-Boks vedrørende dit forsikringsforhold herunder policer, opkrævninger og post i skadesager m.m. Vi arbejder løbende på at udvide den mængde af post, som vi sender til dig via e-boks. Vi udveksler dit CPR-nr. eller dit CVR-nr. med e-Boks med henblik på korrekt identifikation af dig i forbindelse med anvendelsen af e-Boks.

  Bemærk, at du selv har ansvaret for, at åbne og læse dine breve, ligesom hvis du havde modtaget dem på papir. Du kan til enhver tid afmelde dig dette på e-boks.dk eller ved at kontakte os på 70 10 90 09. Er du landbrugskunde kan du ringe til os på 88 18 69 81, og er du erhvervskunde kan du ringe til os på 88 18 69 77.

Ændring af forsikring

 • Adresseændring

  Hvis din adresse er forkert, kan du skrive til os eller ringe på 70 10 90 09, så vi hurtigst muligt kan rette den.

  Skifter du telefonnummer eller mailadresse, kan du selv opdatere dem på DinSide.

 • Tilføj dækninger

  Vil du tilføje yderligere dækninger til dine forsikringer, kan du kontakte os på 70 10 90 09. Så hjælper vi dig hurtigt og enkelt med at tilpasse forsikringen til dit behov.

 • Opsigelse

  Du kan opsige alle dine forsikringer, hvis du får behov for det. Vær opmærksom på, at der er en opsigelsesvarsel på løbende måned plus en måned.

  Husk at du ikke må ikke opsige de forsikringer, som er lovpligtige fx ansvarsdækningen på din bil og branddækningen på dit hus og fritidshus. De skal overtages af andet selskab eller anden ejer. I tilfælde af at du sælger din bil, skal forsikringen afmeldes via Motorkontoret.

  Kontakt kundeservice hvis du ønsker at opsige din forsikring.

NemID

 • Glemt NemID password

  Hvis du har glemt dit password til dit NemID, skal du bestille et nyt NemID via din bank.

  Vi kan desværre ikke sende dig dit password eller nulstille dit NemID.

 • Problemer med Login

  Oplever du problemer med at logge ind på DinSide, kan du prøve at slette dine cookies i din browser.

  Virker det ikke, er du velkommen til at skrive til os. Send gerne et screendump af hvad du oplever samt oplysninger om, hvornår du har forsøgt at logge på, og hvilken browser du benytter.

Retshjælp

 • I Gjensidige indeholder både Bilforsikring, Hjemforsikring og Husforsikring en retshjælpsdækning, som hjælper med omkostningerne, hvis du bliver involveret i en privat retssag. 

  1. januar 2016 introducerer vi en opdateret version af vilkårene, som gør det endnu nemmere for dig at forstå, hvordan du er sikret. De opdaterede vilkår er udarbejdet af Forsikring & Pension i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk, Advokatsamfundet og Danske Advokater. Opdateringen er sproglig og layoutmæssig og tager fx højde for gældende praksis.

  Med andre ord gør opdateringen vilkårene lettere at forstå, uden at ændre på dækningen.

Bilsalg eller ny bil?

 • Solgt bil

  Sørg for at der udarbejdes en slutseddel og husk at gemme den. Slutsedlen er dit bevis for, at bilen er overdraget til ny ejer.

  Print en slutseddel

  Du kan stoppe din forsikring, så snart du har afleveret bilen til den nye ejer. Lad ikke bilkøber køre af sted med bilen, uden at den er omregistreret til den nye ejer. Det kan I gøre sammen online hos skat.

  Hvis du har solgt bilen, uden den er blevet omregistreret, så kan du sende slutsedlen til skat og afmelde den dér. Vi lukker automatisk din forsikring, når den bliver afmeldt hos skat.

  Du kan læse mere om bilhandel på FDM's hjemmeside.

 • Købt bil

  Hvis du skal købe en brugt bil, er der et par ting at være opmærksom på - uanset om det er hos en forhandler eller privat.

  Når du har betalt for bilen og den er indregistreret til dig, skal du huske at få registreringsattesten med, da det er bevis for, at du ejer din nye bil.

  Vi får automatisk besked fra Køretøjsregistret, når en bil bliver registreret i dit navn. Bemærk at der kan gå op til 6-8 uger, før du modtager policen. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter os, når du får en ny bil. Så kan vi ordne forsikringen hurtigst muligt, og tilpasse den til dine behov.

  Husk at tjekke restgæld i bilen på tinglysning.dk, så du ikke overtager en andens gæld. Husk at gæld følger bilen og ikke ejeren. Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker i Tinglysningsrettens digitale Bilbog, om der er gæld i bilen, inden du køber en brugt bil.

 • Print slutseddel

  Husk altid at udfylde en slutseddel i forbindelse med salg eller køb af en bil.

  Print en slutseddel

Dækninger på bil

 • Ansvar eller ansvar/kasko?

  Ansvarsdækningen dækker skader på andre og andres biler. En ansvarsdækning er lovpligtig og kan derfor ikke vægles fra. Du kan tilvælge en kaskodækning. Kaskodækningen dækker skader på din egen bil, hvis der sker et uheld. Du kan ikke købe kaskodækning uden samtidigt at have en ansvarsdækning.

 • Kaskodækning

  Har du en ansvarsdækning på din bil og ønsker at tilføje en kaskodækning, skal du sende fotos af bilen til os. For at kunne forsikre din bil, har vi brug for at få tydelige billeder af bilen fra alle relevante vinkler.

 • GPS

  Hvis din bil er særlig eftertragtet eller er en særlig model, kan det være nødvendigt at installere et fastmonteret GPS-system i bilen, hvis vi skal forsikre den. Med et GPS-system installeret i bilen minimerer du risikoen ved biltyveri. Bliver din bil alligevel stjålet, kan vi nemlig langt hurtigere hjælpe dig med at få den tilbage.

    Der er en række kriterier til GPS systemet

  • Gjensidige skal have adgang til sporing af køretøjet via en vagtcentral
  • GPS'en skal have et fast abonnement til en vagtcentral, som er godkendt af Rigspolitiet eller af Gjensidige
  • GPS'en skal installeres af producenten, importøren eller et af deres samarbejdsværksteder
  • Bilen skal kunne spores i hele Europa af den døgnåbne vagtcentral
  • Enheden skal indeholde GSM, GPS og GPRS

  Vi har indgået en rabataftale med Unisecure, så du kan få rabat på køb og installering af GPS-satellitsikringssystem i din bil. Prisen er derfor kun 3.995 kr. (2017) inkl. et års abonnement til Unisercure's vagtcentral. Unisecure's samarbejdsværksteder kan installere systemet i din bil, hvor det passer dig. Unisecure garanterer, at installationen sker indenfor 5 hverdage.

  Læs mere om Unisecure og bestil sporingsenheden.

 • Glasskader

  Med en kaskodækning på din bil får du gratis reparation af stenslag i dine ruder. Skal ruden udskiftes, betaler du selv den valgte selvrisiko, medmindre du har en Glasdækning.

  Bemærk, dette gælder ikke alle kunder. Kontakt os for at høre, om det gælder for din bil.

 • Friskade på bil

  Med en friskadedækning undgår du bonustab og opkrævning af selvrisiko ved tyveri, røveri, skader efter nedstyrtende genstande, beviseligt seriehærværk, påkørsel af dyr samt brand, herunder lynnedslag og eksplosion

Kia / Hyundai aftale

 • Kia / Hyundai forsikring

  I Gjensidige samarbejder vi med Kia og Hyundai. Hos din Kia eller Hyundai forhandler kan du købe en bilforsikring hos os. Aftalen varer 3 år og den er bonusregulerende. Det betyder at din forsikring ændrer pris, hvis du laver en skade.

  Når aftalen ophører, bliver du tilbudt en forsikring med vores almindelige vilkår.

Ombygning / renovering

 • Ombygning

  Det er altid en god idé at informere os, hvis du foretager renovering af huset.

  Du kan tilføje en tilvalgsdækning, der dækker mindre ombygninger, på din Husforsikring. Dækningen dækker skader på byggematerialer og på den eksisterende bygning i forbindelse med ombygningen.

 • Solceller

  Flere og flere får installeret et solcelleanlæg. 

  Din Husforsikring dækker skader på solcellerne. Husforsikringen dækker skader på solcelleanlæg, der er monteret i haven, på husmurerne og på taget.

Hussalg

 • Solgt hus

  Hvis du har solgt dit hus, skal Husforsikringen overtages af den nye ejers forsikringsselskab.

  Bemærk at en ejerskifteforsikring har tilbagevirkende kraft. Vi kan derfor stoppe den samme dag, som den nye ejer overtager huset.

Indbodækning

 • Vurder indbosum

  Det kan være svært at vurdere hvor høj en indbosum, man har behov for. Vi anbefaler derfor, at du sikrer dig at du har alle dine værdigenstande med. For at være sikker på, at du har været hele vejen rundt, kan du stille dig i døråbningen og gennemgå lokalet. Gentag øvelsen i alle rum og noter gerne et cirka beløb for hver genstand. Tag billeder af din bolig og dine ting undervejs, så du har dokumentation for alting.

  Hvis din nuværende indbosum ikke passer kan du kontakte os, så vi kan rette den til.

 • Kælderdækning

  Efter det store skybrud i sommeren 2011, har der været stor fokus på kælderdækning. Det er derfor vigtigt, at du informerer os, hvis du har en kælder.

  Hvis du har en kælder, er der en fast selvrisiko på 3.800 kr., uanset selvrisikoen på din Hjemforsikring.

 • Kumme og glas

  Hvis du er husejer, og du har din Husforsikring hos os, er kumme og glas automatisk dækket af din Husforsikring.

  Hvis du ikke er husejer, kan du tilføje en kumme og glas dækning på din Indboforsikring.

 • Indbo i fritidshus

  Hvis du har et fritidshus, kan du tegne en Fritidshusforsikring hos os. Du kan også sikre dit indbo i dit fritidshus med en indboforsikring. 

 • Opmagasinering

  Det er muligt at forsikre dit indbo i en midlertidig periode, også selvom det står opmagasineret. Husk altid at fortælle os, hvis du beslutter dig for at opmagasinere mange af dine ting eller stopper opmagasineringen.

 • Christianiacykler

  Du kan tilføje en cykeldækning på din  Indboforsikring , hvis din cykel er af den dyrere slags. Cykeldækningen dækker også skader på cyklen samt tyveri af christianiacykler.

Forsikring på børn

Dyreforsikring

 • Hundeforsikring

  Når du får en hund, skal du huske at tegne den lovpligtige Hundeansvarsforsikring. En Hundeansvarsforsikring dækker skader, som hunden forårsager.

  Du kan også tegne en Hundesygeforsikring, som dækker alle lægelige udgifter i forbindelse med skader, sygdom eller undersøgelser af din hund. Din hund skal min. være 3 måneder gammel, når du køber en Hundesygeforsikring.

  Du kan læse mere vores hundeforsikring her

 • Dækning på min hest

  Hvis du har en Hjemforsikring hos os, er din hest automatisk dækket sikret med Hesteansvarsdækningen.

  Du kan tilvælge en Hestelivsforsikring eller en værdisikring af din hest.

 • Katteforsikring

  Det er ikke lovpligtigt at tegne en ansvarsdækning på katte. Vi tilbyder en Kattesygeforsikring, som dækker alle lægelige udgifter til katten i forbindelse med skade, sygdom og undersøgelser. Du kan læse mere om Katteforsikringen og hvordan den dækker her. 

Rejseforsikring

 • Blå sygesikringskort

  Fra den 1. august 2014 dækker det gule kort dig ikke længere, når du er på ferie i udlandet. Hvis du vil føle dig tryg på rejsen og undgå egenbetaling, skal du derfor medbringe det blå kort og en rejseforsikring, når du besøger et EU eller EØS-land.

  Det blå sygesikringskort dækker dig i følgende EU-/EØS-lande:

  Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal (inkl. Azorerne og Madeira), Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien (inkl. De Kanariske Øer), Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

  Rejser du til Færøerne eller Grønland er du fortsat dækket af det gule sygesikringskort efter 1. august 2014.

  Hvordan dækker det blå kort dig?

  Det blå sygesikringskort dækker ophold i EU/EØS, der varer op til 1 år. Det blå kort dækker dig på samme måde som borgerne i det land, du rejser til. Kortet dækker kun behandling og ophold på offentlige sygehuse, så i nogle lande skal du selv betale for fx medicin og ambulancetransport samt udgifter til private hospitaler. Det blå sygesikringskort dækker ikke udgifter til erstatningsrejse, hjemkaldelse, transportforsinkelse, bagageforsinkelse. For at sikre dig selv mod dette, skal du købe en Rejseforsikring.

 • Rejse- og Afbestillingsforsikring

  En Rejseforsikring dækker dig, når du tager på private ferie- eller studierejser. Den dækker de lægelige udgifter som det gule sundhedskort ikke dækker. Rejseforsikringen dækker dig også ved fx hjemkaldelse, baggageforsinkelse og transportforsinkelse.

  En Afbestillingsforsikring dækker dig bl.a., hvis du kommer til skade eller bliver syg inden selve rejsen. Du kan kun købe en Afbestillingsforsikring, hvis du har en Rejseforsikring hos os.

  Du vælger selv den geografiske dækning, når du skal rejse. Du vælger mellem Ferie Europa og Ferie Verden til både Rejseforsikring og Afbestillingsforsikring. Ferie Europa dækker indenfor EU/EØS og enkelte øvrige smålande, og Ferie Verden dækker alle destinationer i verden. Rejselængden er 1 måned, og kan udvides til 90 dage.

 • Tabt baggage

  En Rejseforsikring dækker fx baggageforsinkelse og transportforsinkelse, men hvis din baggage forsvinder under rejsen dækker din Hjemforsikring.

Sundhedsforsikring