Hop til indhold

Gode råd til at spare penge på dine forsikringer

I en tid hvor pengene ikke rækker helt så langt, som de plejer, er det vigtigt, at du har styr på dine forsikringer, og på, om der er penge at spare på dem. Det vil vi gerne hjælpe dig med at få.

Vær opmærksom på, om du er overforsikret

Det kan være en god idé at undersøge, om du eller dine ting er forsikret mere, end hvad du egentlig har behov for. Du kan fx overveje, om værdien af dit indbo er mindre end du antog, da din indboforsikring blev oprettet.  En anden måde du kan være overforsikret på, er ved dobbeltforsikring. Vær derfor opmærksom på, om du fx allerede har en sundhedsforsikring gennem dit arbejde, en elektronikforsikring gennem dit teleselskab eller lignende. Der er ingen grund til at være forsikret mod den samme fare flere steder.

Mulighed for samlerabat

Du har mulighed for at opnå 10% samlerabat, hvis du har 3 eller flere af dine forsikringer hos os. Derfor er det værd at undersøge, om du vil flytte nogle af dine forsikringer til os, og dermed have flere forsikringer samlet.

Tjek op på dine kundefordele

Det kan være nyttigt at tjekke op på, om dit forsikringsselskab tilbyder dig nogle kundefordele, som kan give dig besparelser i hverdagen. Er du kunde hos os, tilbyder vi fx 10% rabat samt gratis levering på apotekervarer fra online-apoteket Apopro. På den måde sparer du indirekte penge gennem dine forsikringer. Se alle dine kundefordele her.

Hæv din selvrisiko og få en billigere forsikring

Hvis du vil spare penge på dine forsikringer, har du mulighed for at hæve din selvrisiko. På den måde bliver det lidt dyrere, hvis uheldet sker, men prisen på dine forsikringer reduceres. Det kan være en overvejelse værd at forhøje din selvrisiko, da den kun skal betales, hvis der sker en skade, mens forsikringen betales på månedlig eller årlig basis. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at du ikke forhøjer din selvrisiko med så meget, at det vil skade din økonomi, hvis nu uheldet skulle være ude.

Undersøg om du kan få rabat på dine forsikringer, hvis du har installeret sikkerhedstiltag

Nogle forsikringsselskaber tilbyder rabat på forsikringer, hvis du selv har installeret særlige sikkerhedstiltag. Hos Gjensidige tilbyder vi fx 10% på din indboforsikring, hvis du har installeret tyverialarm i hjemmet. Rabatten omfatter dog ikke tilvalgsdækninger på forsikringen.

Overvej din kilometerbegrænsning

Hvis du har valgt en kilometerbegrænsning, da du lavede din bilforsikring, kan det være en god idé at undersøge, om dit kilometerforbrug stemmer overens med begrænsningen. Hvis du kører mindre, end du havde forventet, da du satte kilometerbegrænsningen, kan der være penge at spare på din bilforsikring. 

Få et forsikringstjek

Sådan er du sikret, at du ikke er en af de 3 ud af 4 danskere, der enten er over- eller underforsikrede. Lad os hjælpe dig med at gennemgå dine forsikringer.