6 stærke tips inden du rejser på ferie

At rejse er at leve, men dagene lige før rejsen kan være stressende. Derfor har vi samlet et par gode tips til, hvordan du bliver klar til både ferien og rejsen derhen.

 

  • Tag et billede af dit pas og billetter, og gem billederne et sikkert sted (du kan også sende billederne til en webmail som gmail, hotmail eller lign.). Det er nemlig godt at have en kopi af de vigtigste papirer, hvis det bliver væk i farten eller ligefrem stjålet.
  • Sortér i din pung inden ferien. Gem dine gavekort, svømmehalskort og andre unødvendige kort i en skuffe derhjemme. Det fylder i pungen og gør det svære at finde Euro, Dollar, Baht eller anden lokal valuta – og så er de besværlige at genanskaffe, hvis de bliver væk eller stjålet.
  • Sørg for at have gemt dine billeder fra dit kamera eller telefon online eller på medier derhjemme. Billederne kan ikke blive erstattet, hvis kameraet bliver stjålet.
  • Gem dine kvitteringer for værdifulde ting, og tag billeder af de ting du har med på din ferie, så du har dokumentation, hvis det bliver stjålet.
  • Saml de vigtigste ting i god tid inden du rejser: Pas, penge, betalingskort, blå sygesikringskort, nøgler til hjemmet, buskort, mobiltelefon og oplader, evt. medicin og lign. Det meste andet kan man altid anskaffe sig på destinationen, hvis man fx glemmer t-shirts, badebukser eller lign.
  • Sørg for at have en medicinsk forhåndsgodkendelse, hvis du lider af en kronisk sygdom eller lidelse, inden du tager afsted på ferie. Så ved du, at du er godt dækket. Se mere her.

Relaterede artikler

Sådan undgår du at blive syg på ferien

Det er fantastisk at rejse og opleve, men oplevelsen kan blive en anden, hvis man pludselig går hen og bliver syg på destinationen. Her får du vores 7 bedste tips til, hvordan du undgår at blive syg på ferien.

Klar til ferie?

Få vores eksperters bedste råd med på vejen, og slip for ubehagelige overraskelser under og efter din ferie.