Hop til indhold

gjensidige-dk.apps-int.gjensidige.io

4 ud af 5 er i tvivl: Dækker din rejseforsikring, når du lejer bil i udlandet?

De færreste danskere er klar over, hvordan de egentlig er dækket, når de lejer en bil på sommerferien.
Få et overblik her.

Undgå dobbeltforsikring

Med vores rejseforsikring får du dækket op til 15.000 kr. selvrisiko, ved leje af bil, autocamper, motorcykel og knallert.

Når du lejer en bil i udlandet, er der stor sandsynlighed for, at udlejeren vil tilbyde dig forsikringsprodukter, der eksempelvis sænker din selvrisiko, hvis der skulle ske noget med lejebilen. Men hvis du har en rejseforsikring, så er det faktisk normalt, at du allerede har den dækning.

Din rejseforsikring dækker ofte selvrisikoen ved skader på lejebiler. Derfor er det sjældent nødvendigt at tilkøbe ekstra forsikringer hos biludlejningsfirmaet. For mange vil dette være penge lige ud ad vinduet.

5 råd til leje af bil i udlandet

1. Sørg for at vælge et udlejningsselskab, der virker troværdigt.
Det kan være en god idé at undgå små og lokale udlejningsfirmaer, og vælge et udlejningssted, der også findes i Danmark.

2. Gennemgå lejekontrakten grundigt.
Det er altid en god idé at gennemgå lejekontrakten grundigt, inden du underskriver.

3. Gem lejepapirerne.
Husk at du altid skal have lejepapirerne med dig, når du kører bilen. Så kan du dokumentere hvorfor du kører rundt i en bil, du ikke ejer.

4. Tjek din lejebil, når du henter den.
Tjek at din lejebil ikke har nogle skader, der ikke er anerkendt af udlejningsfirmaet. Ellers bør du sikre dig, at disse skader bliver noteret hos selskabet inden du kører, så du ikke skal bøde for dem ved aflevering. Du kan med fordel tage billeder af bilen hele vejen rundt, når du modtager den. Så har du dokumentation klar, hvis der skulle opstå uenighed ved aflevering.

5. Få et tjek af bilen ved aflevering.
Når du afleverer bilen, så sørg for at få udlejeren til at tjekke den og få en kvittering på, at du har afleveret den.