Hop til indhold

8 gode råd inden du rejser på ferie

For mange er ferie lig med rejser ud i verden. Det er spændende at opleve og udforske, men det er også rart at vide, hvad man skal gøre, hvis ikke alt går som planlagt. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du bliver klar til ferien, og hvad du skal gøre, hvis der sker noget uventet på ferien.

1. Tag et billede af dit pas og billetter.
Gem billederne et sikkert sted. En god idé er at sende billederne til din egen mail. Det er nemlig godt at have en kopi af de vigtigste papirer, hvis det bliver væk i farten eller ligefrem stjålet.

2. Sortér i din pung inden ferien.
Gem gavekort, svømmehalskort og andre unødvendige kort i en skuffe derhjemme. Det fylder i pungen og gør det svære at finde Euro, Dollar, Baht eller anden lokal valuta – og så er de besværlige at genanskaffe, hvis de bliver væk eller stjålet.

3. Hav dine billeder gemt.
Sørg for at gemme billeder fra kamera og telefon online, inden du tager afsted. Billederne kan ikke blive erstattet, hvis kameraet bliver stjålet.

4. Gem kvitteringer.
Gem kvitteringer for værdifulde ting, og tag gerne billeder af de ting du har med på ferien. Så du har dokumentation, hvis det bliver stjålet.

5. Tyveri på rejsen.
Oplever du tyveri på rejsen, så husk at få en kvittering fra det lokale politi med hjem. Anmeldelsen af tyveriet kan sagtens vente, til du kommer hjem.

6. Saml de vigtigste ting i god tid inden du rejser.
Pas, penge, betalingskort, blå sygesikringskort, nøgler til hjemmet, buskort, mobiltelefon og oplader, evt. medicin og lign. Det meste andet kan du altid anskaffe sig på destinationen, hvis du fx glemmer t-shirts, badebukser eller lign.

7. Overvej om du har brug for en forhåndsvurdering.
Sørg for at have en medicinsk forhåndsgodkendelse, hvis du lider af en kronisk sygdom eller lidelse, inden du tager afsted på ferie. Så ved du, at du er godt dækket. Du kan se mere og finde en blanket til forhåndsvurdering her.

8. Mistet bagage.
Dukker bagagen ikke op på ferien, skal du huske at få en ”claims-rapport” fra lufthavnen og gemme kvitteringer for dine køb.

Har du den rette rejseforsikring?

Brug for hjælp på rejsen

Hvis du har brug for hjælp på rejsen, skal du benytte vores døgnåbne alarmcentral på tlf. +45 88 24 73 10.

Du kan med fordel gemme nummeret på din mobil, så du altid har det ved hånden, når du rejser. 

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Relaterede artikler

Sådan får du en sikker rejse

Det er fantastisk at rejse og opleve, men man kan ikke forudse alt, der kan ske på ferien. Sygdom, naturkatastrofer, optøjer mv. kan pludselig vende ferien på hovedet. Få 10 gode råd, så du kan føle dig tryg på ferien.

Hvordan dækker det blå sygesikringskort?

Mange danskere har ikke styr på, hvordan det blå kort dækker. Og er du en af de mere end 300.000 danskere, hvis kort udløb i 2022 - så bør du huske at bestille et nyt.

Sådan dækker rejseforsikringen, når du lejer bil i udlandet

En lejebil kan give flere oplevelser og spare tid på ferien, men selve udlejningen er en jungle. De færreste danskere er klar over, hvordan de egentlig er dækket, når de lejer en bil i udlandet. Få et overblik her.