8 gode råd inden du rejser på ferie
For mange er ferie lig med rejser ud i verden. Det er spændende at opleve og udforske, men det er også rart at vide, hvad man skal gøre, hvis ikke alt går som planlagt. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du bliver klar til ferien, og hvad du skal gøre, hvis der sker noget uventet på ferien.
1. Tag et billede af dit pas og billetter.
Gem billederne et sikkert sted. En god idé er at sende billederne til din egen mail. Det er nemlig godt at have en kopi af de vigtigste papirer, hvis det bliver væk i farten eller ligefrem stjålet.2. Sortér i din pung inden ferien.
Gem gavekort, svømmehalskort og andre unødvendige kort i en skuffe derhjemme. Det fylder i pungen og gør det svære at finde Euro, Dollar, Baht eller anden lokal valuta – og så er de besværlige at genanskaffe, hvis de bliver væk eller stjålet.3. Hav dine billeder gemt.
Sørg for at gemme billeder fra kamera og telefon online, inden du tager afsted. Billederne kan ikke blive erstattet, hvis kameraet bliver stjålet.4. Gem kvitteringer.
Gem kvitteringer for værdifulde ting, og tag gerne billeder af de ting du har med på ferien. Så du har dokumentation, hvis det bliver stjålet. 5. Tyveri på rejsen. Oplever du tyveri på rejsen, så husk at få en kvittering fra det lokale politi med hjem. Anmeldelsen af tyveriet kan sagtens vente, til du kommer hjem.6. Saml de vigtigste ting i god tid inden du rejser.
Pas, penge, betalingskort, blå sygesikringskort, nøgler til hjemmet, buskort, mobiltelefon og oplader, evt. medicin og lign. Det meste andet kan du altid anskaffe sig på destinationen, hvis du fx glemmer t-shirts, badebukser eller lign.7. Overvej om du har brug for en forhåndsvurdering.forhåndsvurdering her.
Sørg for at have en medicinsk forhåndsgodkendelse, hvis du lider af en kronisk sygdom eller lidelse, inden du tager afsted på ferie. Så ved du, at du er godt dækket. Du kan se mere og finde en blanket til8. Mistet bagage.
Dukker bagagen ikke op på ferien, skal du huske at få en ”claims-rapport” fra lufthavnen og gemme kvitteringer for dine køb.Ring til Alarmcentralen hvis uheldet er ude
”Vi opfordrer til altid at have det blå kort med dig på rejser i Europa og telefonnummeret til din rejseforsikrings alarmcentral, uanset hvor du befinder dig i verden.
Hvis du eller dine medrejsende bliver syge på rejsen og har brug for vejledning, må opsøge læge/hospital eller bliver udsat for tyveri, så ring til os uanset tidspunkt på døgnet.
Vi guider dig til et egnet behandlingssted, sikrer betaling for behandlingen, vi kan koble dig til en online læge og assistere med hjemrejsen, hvis du eller din medrejsende ikke kan rejse hjem på jeres planlagte hjemrejse.
Vi er her døgnet rundt for at hjælpe dig, så ring hellere en gang for meget end for lidt.”
- Vibeke Topp Rasmussen
Leder af Gjensidige AlarmcentralHvis du har brug for hjælp på rejsen, skal du benytte vores døgnåbne alarmcentral på tlf. +45 88 24 73 10.
Har du den rette rejseforsikring?
Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.
Relaterede artikler
Sådan får du en sikker rejse
Det er fantastisk at rejse og opleve, men man kan ikke forudse alt, der kan ske på ferien. Sygdom, naturkatastrofer, optøjer mv. kan pludselig vende ferien på hovedet. Få 10 gode råd, så du kan føle dig tryg på ferien.
Hvordan dækker det blå sygesikringskort?
Mange danskere har ikke styr på, hvordan det blå kort dækker. Og er du en af de mere end 300.000 danskere, hvis kort udløb i 2022 - så bør du huske at bestille et nyt.
Nyd sommerferien i lejet bil
Få overblik over, hvordan du er dækket, når du lejer bil i udlandet.