Hop til indhold

Sådan undgår du skader under ejerskifte

Mange ejerskifteskader sker indenfor det første år efter overtagelsen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på en række faktorer.

Når du overtager et hus, er det vigtigt at være opmærksom på en række faktorer, så du undgår slemme overraskelser. Mange ejerskifteskader sker nemlig indenfor det første år efter overtagelsen. Samtidig kan du jo ikke skadeforebygge før overtagelsen af huset. Men der er dog stadig meget du kan gøre for at undgå eller mindske fremtidige skader. 

Fem råd til færre skader under ejerskifte 

Så snart du har overtaget huset, er det en god idé at tjekke følgende: 

1. Tjek varmeinstallationen. Virker den som den skal?   

2. Kontrollér tagets tilstand. Kom utæt tag i forkøbet for at undgå vandindtrængning.

3. Tjek for rådskader i vinduerne. Vandindtrængning og varmetab kan blive dyrt.

4. Efterse synlige rør- og vandinstallationer. Er der tegn på utætheder, bør du få en fagmand forbi hurtigst muligt. 

5. Reparér skader nævnt i tilstandsrapporten hurtigst muligt. Gennemse skader noteret i tilstandsrapporten. Er der røde eller gule skader, er det vigtigt at udbedre skaderne hurtigst muligt efter overtagelsen, da disse typer skader hurtigt kan udvikle sig. Det er en god idé også at udbedre de grå skader noteret i tilstandsrapporten – de haster dog ikke lige så meget som røde og gule skader.

Sådan dækker ejerskifteforsikringen

Det kan være svært at have styr på, hvordan du egentligt er dækket af ejerskifteforsikringen. Derfor har vi lavet et overblik over hvad ejerskifteforsikringen dækker, hvad den ikke dækker og typiske misforståelser ved ejerskifte.

Relaterede artikler

De bedste tips til din flytning

Selv en kort geografisk flytning kan virke uoverskuelig. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du forbereder og udfører en smidig flytning.

Sådan forebygger du de hyppigste boligskader

Der er især 5 typer af boligskader, der ses ofte. Her kan du læse om, hvad der er de mest typiske boligskader, og hvad du kan gøre for at undgå dem.

Forsikringer ved huskøb

Få overblikket over, hvilke forsikringer, du bør have, når du lige har købt hus for at være dækket bedst muligt.