Hop til indhold

Forsikringer ved køb af hus

Det kan være svært at få overblik over, hvilke forsikringer, man bør have, når man køber hus. Det kan vi hjælpe dig med.

Hvilke forsikringer skal jeg have, når jeg køber hus?

Få rabat med Boligpakken

Hvis du samler både hus-, indbo-, og ejerskifteforsikring hos os, kan du få 10 % rabat på alle tre forsikringer. 

Se mere om Boligpakken her

Når du køber et hus, er det vigtigt, at du har accepteret vores forsikringstilbud før overtagelsesdagen.

Husforsikring

Hvis du har en husforsikring hos os, er både hus og have dækket godt ind. Med husforsikringen er du dækket, hvis huset bliver udsat for fx brand, storm eller skybrud. Din husforsikring kan udvides med ekstra dækninger, hvis du vil være ekstra sikker. Læs mere om husforsikring her

Indboforsikring

Indboforsikringen dækker dig, dine ejendele og din husstand. Indboforsikringen dækker også din ansvarsforsikring, som sikrer dig, hvis du ved et uheld kommer til at ødelægge andres ting eller gøre skade på dem. Læs mere om vores indboforsikring her

Ejerskifteforsikring

Med en ejerskifteforsikring er du dækket, hvis det viser sig, at der er skader på huset, som ikke blev omtalt i tilstands- eller elinstallationsrapporten. Du er dækket, hvis det viser sig, at der er ulovlige el- eller VVS-installationer i huset. Læs mere om ejerskifteforsikring her.

Jeg har købt en grund – hvilke forsikringer skal jeg have?

Hvis du har købt en grund, som du gerne vil bygge et hus på, er det en god idé at have en entrepriseforsikring. Så er du nemlig dækket, hvis en af følgende scenarier sker:

Entrepriseforsikring
  • Entreprenøren ikke er forsikret.
  • Entreprenøren går konkurs.
  • Entreprenøren laver en fejlkonstruktion – fx hvis entreprenøren laver en fejl under opførelse af dit tag og fejlen først bliver opdaget efterfølgende.
  • Du og din entreprenør bliver uenige om, hvem der bærer skyld.
  • Materialer, der befinder sig på grunden, bliver stjålet eller beskadiget.
  • Entreprenøren/håndværkerne ved et uheld ødelægger nogle af dine ting under udførelse af fagligt arbejde.

Læs mere om vores entrepriseforsikring her

Husforsikring

Selvom dit hus ikke er bygget færdig endnu, er det fordelagtigt at have en husforsikring alligevel. Det skyldes, at der kan ske skader på husets ”skelet” undervejs. Fx hvis der opstår brand, personskader, tingskader mm.Når huset står færdigt, skal du kontakte os. Din husforsikring kan nemlig udvides, så den også dækker svampe-, råd- og insektskader, skjulte indvendige rør og stikledninger. Ligeledes er det når huset er færdigbygget, at du bør lave en indboforsikring.

Jeg skal sælge min gamle bolig – hvad gør jeg med forsikringer?

Svært at tage stilling til?

Det er du ikke alene om. Bliv ringet op og få hjælp til at tilpasse dine forsikringer ved køb af nyt hus.

Bliv ringet op

Ejerskifteforsikring

Ligesom det er en god idé at have en ejerskifteforsikring, når du køber hus, er det også en god idé at have den in mente, når du skal sælge hus.Når du sælger dit hus, har du et mangelansvar overfor køberen, som løber i 10 år. For at slippe for dette ansvar, er der en række ting, du skal forelægge for køberen inden i indgår handlen. 

  • En gyldig tilstandsrapport.
  • En gyldig elinstallationsrapport.
  • Et tilbud på en ejerskifteforsikring, og samtidig et tilbud om at betale halvdelen af dette tilbud*.
  • Køber skal orienteres om, at sælgers mangelansvar hermed bortfalder.

* Typisk vil din ejendomsmægler hjælpe dig med dette tilbud.

Husforsikring

Når du sælger din bolig, skal du fortælle din ejendomsmægler, hvor du har din husforsikring, og at den skal opsiges. Herefter er det købers forsikringsselskab, der opsiger din husforsikring på det gamle hus.

Indboforsikring

Din indboforsikring reguleres automatisk, når din adresse ændres i folkeregistret. Det er kun nødvendigt at oplyse os, hvis værdien af dit indbo ændrer sig i forbindelse med flytningen.

Se mere om vores husforsikring

Vælg en solid husforsikring, der giver dig tryghed i hverdagen. Med vores husforsikring får du økonomisk tryghed og hjælp. Få et tilbud i dag.

Se mere om vores indboforsikring

Vores indboforsikring dækker dig, dine ting og din husstand.

Gode råd til dig, der skal købe hus

Det er mange ting at overveje, når man skal købe hus. Hvilket hus skal du vælge? Hvad har du råd til? Hvad skal du være obs på? Vi giver dig overblikket og vores bedste råd her.