Hop til indhold

Undgå skader ved stormflod

Er dit hjem og dine ting sikret mod forhøjet vandstand? Se hvordan du kan undgå skader nu og i fremtiden.

Sådan undgår du skader ved stormflod

Følg risikoområder for stormflod

Se risikoområder for oversvømmelse fra hav eller vandløb udpeget i oversvømmelsesdirektivet.

Det er afgørende at tage dine forholdsregler, når der er varslet forhøjet vandstand på grund af stormflod. Ved at følge nogle råd, kan du undgå mange skader og beskytte både dit hjem og dine ejendele.

Fjern dine ejendele i kælderen Fjern dine særlige ejendele helt fra kælderen, da vandet kan forårsage skader. Hæv genstande fra kældergulvet og opbevar dem i stedet i vandtætte plastkasser, på hylder og reoler.

Overvej at anskaffe en dykpumpe Med en dykpumpe og eventuelt en vandslange kan vandet pumpes væk fra kælderen.

Rens tagrender, tagnedløb og nedløbsbrønde Fjern eks. blade, så vandet nemt kan løbe igennem.

Luk døre og vinduer Sørg for, at alle døre og vinduer er ordentligt lukkede og forsyn dem eventuelt med tætningslister for ekstra beskyttelse.

Minimer risikoen for opstigende kloakvand Ved at dække gulvafløbet med en stor plastikdug og placere sandsække ovenpå, hvis du ikke har en højvandslukke installeret.

Hav sandsække klar til brug Placer dem foran døre, din carport og kældervinduer for at minimere mulighederne for vandet at trænge ind.

Hold dig orienteret Følg myndighedernes udmeldinger på sociale medier, hjemmesider og via pressen.

Sådan gør du når skaden er sket

Akut hjælp

Har du akut brug for hjælp skal du ringe til et skadeservicefirma. Vi samarbejder med:

Dansk Bygningskontrol, Polygon - døgntlf. 72 28 28 19

Belfor - døgntlf. 70 15 38 00

Tag billeder! Husk at fotodokumentere alle dine skader.

Begræns dine skader Har du fået skader forårsaget af stormflod, skal du kontakte et skadeservice firma hurtigst muligt, så du kan minimere skaderne. Vi samarbejder med Polygon og Belfor, men det står dig frit for at vælge et andet skadeservicefirma.

Kontakt dit forsikringsselskab Når skaden er sket, skal du ringe til dit forsikringsselskab med det samme. Dit forsikringsselskab vil vurdere din sag og hjælpe dig videre i processen, hvis du fx skal anmelde din skade hos Naturskaderådet. Er du kunde hos Gjensidige, skal du ringe til 88 18 69 82.

Anmeld skade hos Naturskaderådet Er din skade ikke dækket af dit forsikringsselskab skal du anmelde skaden online hos Naturskaderådet. Du kan anmelde din skade her.

Hold øje med dit område Der skal erklæres stormflod i din kommune, før du kan anmelde din skade online, hos Naturskaderådet. Du kan løbende følge med på Naturskaderådets hjemmeside, da det er dem som vurderer om der erklæres stormflod i din kommune.

Vil du blive klogere på, hvordan stormflodsordningen fungerer?

Få et overblik i denne film fra Naturskaderådet, som forklarer hvad en stormflod er, og hvordan du er dækket, hvis du bliver ramt.