Opdateret: 20 Apr 2022

Sådan forebygger du hærværk på din bil

Det er enhver bilejers mareridt – du kommer ud til din bil og opdager, at nogle har smadret ruder, ødelagt spejle eller lavet dybe ridser i lakken. Vi giver dig tre gode råd til at undgå den situation og selvfølgelig til, hvad du skal gøre, når det sker.

Bliver din bil ramt af hærværk begået af ukendte gerningsmænd, risikerer du en stor regning. Men selv om du har en god forsikring, der erstatter skader ved hærværk, så er det altid en ubehagelig oplevelse at få ødelagt sin bil.

Derfor har vi her samlet en række nemme, gode råd, som hjælper dig med at undgå hærværk.

Sådan får du erstatning ved hærværk

For at være dækket bedst muligt mod hærværk skal du have kaskoforsikring til bilen med tilvalgsdækningen Friskade og Udvidet friskade.

Friskade dækker:

  • Tyveri, røveri eller bevisligt seriehærværk
  • Nedstyrtning af frit faldende genstande på køretøjet
  • Brand, herunder lynnedslag og eksplosion, men ikke svidningsskader fra fx tobaksgløder
  • Påkørsel af dyr

Udvidet friskade dækker:

  • Hærværk
  • Skader som følge af, at bilen er blevet påkørt af ukendt skadevolder, mens den holdt lovligt parkeret

Både Friskadedækning og Udvidet friskadedækning sikrer, at skaden ikke får indflydelse på præmietrinnet. Desuden opkræves der ikke selvrisiko.

Tre gode råd til at undgå hærværk på bilen

  1. Hvis du parkerer i et område, du ikke kender, så er det en god idé at bruge parkeringspladser eller parkeringshuse med vagter og gerne også med videoovervågning. Prisen for at parkere er godt givet ud, hvis du slipper for en brosten gennem ruden.
  2. Er du nødt til at parkere i byen eller beboelsesejendomme, så find altid steder, der er godt oplyst, og gerne steder, hvor der færdes mange mennesker.
  3. Tøm altid bilen for tasker og værdigenstande, før du forlader den. Husk at svage sjæle fristes let, og det er dumt at få smadret ruden for en tom taske.

Undgå indbrud i bilen

Du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Her er fem tricks mod indbrud i bilen.

Bilforsikring med gode dækninger

Med vores bilforsikring kan du med ro i maven sætte dig bag rattet. Køb din bilforsikring online og spar 10%. Beregn din pris på få sekunder og køb her.