Parkerede biler i byen

Opdateret: 8 Okt 2021

Sådan forebygger du hærværk på din bil

Det er enhver bilejers mareridt – du kommer ud til din bil og opdager, at nogle har smadret ruder, ødelagt spejle eller lavet dybe ridser i lakken. Vi giver dig tre gode råd til at undgå den situation og selvfølgelig til, hvad du skal gøre, når det sker.

Bliver din bil ramt af hærværk begået af ukendte gerningsmænd, risikerer du en stor regning. Men selv om du har en god forsikring, der erstatter skader ved hærværk, så er det altid en ubehagelig oplevelse at få ødelagt sin bil.

Derfor har vi her samlet en række nemme, gode råd, som hjælper dig med at undgå hærværk.

Sådan får du erstatning ved hærværk

Hvis du køber bilforsikring hos os, har du altid mulighed for at sikre dig mod hærværk. For at være sikret bedst muligt skal du have kaskoforsikring til bilen med tilvalgsdækningen Friskade og Udvidet friskade.

Med dækningerne Friskade og Udvidet friskade slipper du for selvrisiko, og er du på vej til at blive elitebilist mister du heller ikke bonustrin ved en lang række skader.

Med Udvidet friskade er du udover hærværk også forsikret mod parkeringsskader.

Tre gode råd til at undgå hærværk på bilen

  1. Hvis du parkerer i et område, du ikke kender, så er det en god idé at bruge parkeringspladser eller parkeringshuse med vagter og gerne også med videoovervågning. Prisen for at parkere er godt givet ud, hvis du slipper for en brosten gennem ruden.
  2. Er du nødt til at parkere i byen eller beboelsesejendomme, så find altid steder, der er godt oplyst, og gerne steder, hvor der færdes mange mennesker.
  3. Tøm altid bilen for tasker og værdigenstande, før du forlader den. Husk at svage sjæle fristes let, og det er dumt at få smadret ruden for en tom taske.