Parkerede biler i byen

Opdateret: 8 Okt 2021

Undgå indbrud i bilen

Når din bil er parkeret, er den desværre en stor fristelse for tyve på jagt efter telefoner, tasker og andet udstyr. Men du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Vi giver her fem tricks mod indbrud i bilen.

Når du parkerer bilen, efterlader du ofte et tag-selv-bord af dyre ting, som frister dem med lange fingre. Tjek derfor altid en ekstra gang, om dine ting er synlige udefra, inden du går fra bilen. Det gælder også, selv om du kun er væk i få minutter. Indbrudstyve arbejder hurtigt, så lås dine ting ned i bagagerummet eller handskerummet, så de ikke er synlige, og fjern altid nøglen – også når du korttidsparkerer ved børnehaven, på tankstationen eller ved den lokale købmand.

Dermed er du også sikker på, at du kan få udbetalt erstatning fra din forsikring, hvis du rammes af indbrud.

Sådan gør du ved indbrud

Selv om de fleste bilister tænker sig om, er det umuligt at sikre sig fuldstændigt mod indbrud i bilen. Derfor er det en god idé at have en forsikring, som giver dig mulighed for at erstatte stjålne værdigenstande.

Med vores bilforsikringer sikrer vi dig mod tyveri, hvis dine ting ikke var synlige udefra og bilen var låst. Undgå at friste tyven unødvendigt og læg tingene i bagagerummet eller handskerummet.

Fem tricks mod indbrud i bilen

  1. Luk og lås alle døre og vinduer – glem ikke soltaget – og tag altid nøglen med
  2. Fjern mobiltelefon og GPS'en fra forruden
  3. Fjern alle værdigenstande eller lås dem inde i bagagerummet
  4. Lad ikke tasker stå på sædet – heller ikke selv om de er lukket
  5. Hvis det er muligt, så parker bilen et sted, hvor der er mange mennesker og god belysning