Opdateret: 20 Apr 2022

Undgå indbrud i bilen

Når din bil er parkeret, er den desværre en stor fristelse for tyve på jagt efter telefoner, tasker og andet udstyr. Men du kan selv gøre meget for at undgå indbrud og tyveri af dine ting. Vi giver her fem tricks mod indbrud i bilen.

For mange af os er bilen helt nødvendig for at få hverdagen til at hænge sammen, og derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at der er biltyve, som har svært ved at kende forskel på mit og dit.

Sådan er virkeligheden desværre – derfor er det en god ide, at du køber en bilforsikring, der giver dig mulighed for erstatning, når du udsættes for biltyveri. Samtidigt er der en række ting, du kan gøre for at beskytte dig mod biltyvenes lange fingre.

Sådan gør du livet svært for biltyven

Har du en nyere bil, vil den heldigvis ofte være leveret med forskellige former for tyverisikring som standardudstyr – for eksempel den elektroniske startspærre, der hvert år forhindrer mange biltyverier. Derudover findes der andet udstyr som gør det sværere at stjæle din bil. Overvej for eksempel:

  • Bilalarm – ofte fravælger tyvene biler, der skilter med alarm
  • Ratlås – en simpel, men effektiv tyverisikring

Tjekliste: Husk disse enkle råd til tyverisikring af bilen

Med vores individuelt tilpassede bilforsikring er du godt stillet, selv hvis en tyv skulle finde på at stjæle din bil. Men det bedste er selvfølgelig at slippe helt for tyveriet – og her er der en række simple råd, som kan hjælpe dig med beskyttelse mod biltyve:

  • Sluk og lås altid bilen, når du forlader den – også selv om du er hurtigt tilbage
  • Husk at lukke alle vinduer, soltag og lignende.
  • Overvej, hvor du parkerer – hvis det er muligt så vælg oplyste steder med mange mennesker.

Mange biler kommer hjem igen

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er de fleste biltyverier brugstyverier, hvor tyven stjæler bilen for at køre en tur. Mange tyve efterlader herefter bilen, hvorefter den bliver fundet igen – til gengæld er tyven ofte over alle bjerge.

Se, hvordan vores bilforsikring dækker dig ved tyveri eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til den bedste bilforsikring i forhold til tyveri.

Fjern synlig ejendele - altid

Når du parkerer bilen, efterlader du ofte et tag-selv-bord af dyre ting, som frister dem med lange fingre. Tjek derfor altid en ekstra gang, om dine ting er synlige udefra, inden du går fra bilen. Det gælder også, selv om du kun er væk i få minutter. Indbrudstyve arbejder hurtigt, så lås dine ting ned i bagagerummet eller handskerummet, så de ikke er synlige, og fjern altid nøglen – også når du korttidsparkerer ved børnehaven, på tankstationen eller ved den lokale købmand.

Dermed er du også sikker på, at du kan få udbetalt erstatning fra din forsikring, hvis du rammes af indbrud.

Sådan gør du ved indbrud

Selv om de fleste bilister tænker sig om, er det umuligt at sikre sig fuldstændigt mod indbrud i bilen. Derfor er det en god idé at have en forsikring, som giver dig mulighed for at erstatte stjålne værdigenstande.

Med vores bilforsikringer sikrer vi dig mod tyveri, hvis dine ting ikke var synlige udefra og bilen var låst. Undgå at friste tyven unødvendigt og læg tingene i bagagerummet eller handskerummet.

Fem tricks mod indbrud i bilen

  1. Luk og lås alle døre og vinduer – glem ikke soltaget – og tag altid nøglen med
  2. Fjern mobiltelefon og GPS'en fra forruden
  3. Fjern alle værdigenstande eller lås dem inde i bagagerummet
  4. Lad ikke tasker stå på sædet – heller ikke selv om de er lukket
  5. Hvis det er muligt, så parker bilen et sted, hvor der er mange mennesker og god belysning

Sådan undgår du parkeringsskader

Se hvordan du beskytter dig bedst mod ærgerlige parkeringsskader. Bliver din bil ramt af en skade, mens du holder parkeret, er du langt fra alene