Rødt og Grønt kort

Det grønne kort er bevis på, at du har en lovpligtig ansvarsforsikring, hvis du fx bliver involveret i et uheld med din bil eller motorcykel i udlandet. Det røde kort giver dig mulighed for assistance i udlandet, hvis du har en kaskoforsikring.

I store dele af Europa er det ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort på bilferien. Der er dog en række lande, hvor du fortsat skal have det originale grønne kort med på bilturen. Se hvilke lande du skal medbringe kortet og hvordan du bestiller det nedenunder. 

Grønt kort - her behøver du ikke længere det grønne kort:

Går bilferien til et af disse lande, er det ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort: 

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein Litauen, Luxemburg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Føler du dig mest tryg ved at have det grønne kort med, kan du selv printe kortet ved at Logge på Din Side

Grønt kort - her skal du medbringe det originale grønne kort:

Skal du derimod rejse til et af nedenstående lande, skal du altid medbringe det originale grønne kort. Kortet kan bestilles ved at benytte formularen til højre.

Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Serbien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

OBS! Grønt kort accepteres ikke i Kosovo. Køb derfor altid en ansvarsforsikring ved grænsen – ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med færdselsuheld.

Rødt kort

Med en kaskoforsikring kan du få vejhjælp i udlandet via SOS International.

Download SOS' app
SOS International har lavet en app til din smartphone, som erstatter Rødt kort i papirformat. Med appen kan du hurtigt anmelde en skade, SOS kan se din bils nøjagtige placering, og du får hurtigt svar på, hvornår hjælpen forventes at være fremme.

Læs mere og hent Rødt kort app til Android og iPhone

Har du en kaskoforsikring, kan du med et Rødt kort få assistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop. Det er frivilligt at medbringe, men vi anbefaler, at du har kortet med fysisk eller downloadet på din mobil, så du altid har dine forsikringsoplysninger samt nummeret til SOS ved hånden.

Relateret indhold