Navigation, søg og log ind

d7eef2

Bilforsikring til elbil og hybrid

Der er et hurtigt voksende antal hybrid- og elbiler på de danske veje, og er du i markedet efter en ny elbil, eller har du brug for at vide mere om elbil eller hybridbiler inden du bestemmer dig for, om de er en mulighed for dig? Her finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om elbilforsikring og forskellige former for elbiler. 

Uanset hvor du befinder dig i processen, er det en god idé at kigge på, hvilken forsikring der passer bedst til dig og dine behov.

Derfor er det vigtigt med en forsikring til din hybrid- eller elbil

Flere undersøgelser viser, at det kræver tilvænning at køre i en elbil, og at man derfor har større sandsynlighed for at ende i et uheld. Uheld med elbil relaterer sig ofte til elbilernes høje acceleration, påkørsel med ladestandere og påkørsler i tætbeboede områder. En analyse fra Gjensidige viser, at elbiler er involveret i 20% flere ulykker sammenlignet med andre biler. Det er derfor særlig vigtig at være opmærksom på, at din bilforsikring dækker som den skal, hvis uheldet skulle være ude med din elbil.
 

Vi dækker hybrid- og elbiler med vores almindelige bilforsikring 
- men ekstra dækninger er en god idé

Som tillæg til ansvarsforsikring er det en god idé at være dækket med Kasko, idet den dækker skader på eller tyveri af lade kabel. For el- og plugin hybridbiler får du også dækket skader på batteriet som følge af fejlopladning eller kortslutning. Derudover kan det give en ekstra tryghed, hvis du tilkøber Vejhjælp. Med Vejhjælp er du godt dækket ind, hvis du for eksempel skulle løbe tør for strøm på vejen, eller hvis du ikke kan starte din elbil. 

Du kan læse mere om dækninger på vores side om bilforsikring.

Regeringen har en målsætning om 775.000 el- og hybridbiler på de danske veje i 2030

Hvad er dækket med ansvarsforsikring, kasko og vejhjælp?

Med en ansvarsforsikring er du dækket, hvis du gør skade på andre personer eller deres ting, med din bil. En ansvarsforsikring dækker altså ikke skader på dig eller hvis du får skader på din egen bil. Herunder kan du se hvad du får dækket, hvis du tilvælger Vejhjælp og Kasko som dækning til din bilforsikring. 

Vejhjælp

✔️ Starthjælp

✔️ Punktering

✔️ Hjulskift

✔️ Fritrækning 

✔️ Bugsering 

 

 

 

Læs mere om vejhjælp

Kasko

✔️ Skader eller tyveri af ladekabel

✔️ Skader på batteri

✔️ Skader på din bil

✔️ Brand og Tyveri

✔️ Parkeringsskader

✔️ Hærværk

✔️ Gratis reparation af stenslag i forruden

✔️ Lånebil mens din bil er til reparation

Læs mere om kasko

Forskellige former for elbiler

Siden nyheden om lavere afgifter på elbiler frem til 2030 blev offentliggjort, er interessen for at købe en el- eller hybridbil steget markant. De sidste par år er også rækkevidden og antallet af ladestationer øget i hele landet, hvilket har gjort hverdagen nemmere for dig, som allerede ejer, eller skal til at anskaffe en elbil.

 Vi har nedenfor lavet en oversigt over de forskellige typer:

Elbil: En elbil kører 100% på strøm - den er altså fuldt elektrisk drevet. I modsætning til traditionelle bilers forbrændingsmotorer kører den fuldstændig på en elmotor.

Hybrid: En hybridbil kører både på strøm og benzin. Den generer sin egen strøm - ofte i små mængder gennem f.eks. bremsning. Batteriet i hybrid biler er oftest ganske lille og generer kun strøm over små perioder. 

Plugin hybrid: En ladbar hybridbil kan modsat hybridbilen lades med ledning og har derfor længere rækkevide på el end den ikke-ladbare hybrid.

 

elbil_lading_hus

Opladningsmuligheder

Til opladning af din elbil kan du både vælge at få installeret en privat ladestand ved dit hjem, eller du kan vælge at benytte en af de mange offentlige ladere rundt i landet. 

Det er blevet lettere at lokalisere de offentlige ladestandere, idet du nemt kan finde deres placering ved hjælp af Google Maps. Mange elbiler kan desuden 'hurtiglades', hvilke vil sige, at opladningstiden op til 80% opladet blot er en halv til en hel time. 

Så der findes flere forskellige alternativer til opladning af din hybrid- eller elbil, men den bedste og mest sikre opladning er den, der sker hjemmefra med en hjemmelader - det er nemlig hurtigere og sikrere end en ladning gennem stikkontakt. Du kan læse mere om prisen på opladning af elbil her. 

Rækkevidde per opladning

Den konkrete afstand afhænger af flere parametre - både vejret, modellen og hastigheden der bliver kørt påvirker afstanden.

Men generelt vil en ny mellemklasse bil køre omkring 300-400 km ved landevejskørsel mens en lidt ældre model nærmere vil kører omkring 150-200 km. Du skal dog være opmærksom på, at bilens rækkevidde, i følge FDM, formindskes med 20-50 procent i vintermånederne grundet brugen af varme. Du kan læse mere om hvor langt kan en elbil køre? her.